TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR

TEST HP Envy 6020e

Pakkeløsning på print

Glem alt om at haste til supermarkedet, fordi printeren pludselig er løbet tør for blæk. HP vil gøre printning i hjemmet simpelt. Også blækregningen.

forfatter
Publiceret 22/08/2021 - 07:00
Karakter
HP Envy 6020e
L&B mener
Printeren er ultranem at bruge, opsætningen er også nem, og app’en fungerer. Hvis du kender dit behov, er blækabonnementet en udmærket idé.
Printkvaliteten er generelt middelmådig, og tre farver plus sort er for lidt til fotoprint. Et fast abonnement er en fast udgift. Man er tvunget til kun at købe HP.
Specifikationer
 • Farvepatroner: 2 (sort, trefarvet)
 • Dobbeltsidet udskrift: Ja
 • Printhastighed: 10 sider pr. minut (sort) / 7 sider pr. minut (farver)
 • Opløsning, print: 1200 x 1200 dpi (sort) / 4800 x 1200 dpi (foto)
 • Opløsning, scanner: 1200 dpi / 24 bit
 • Papirbakke: 100 ark
 • Tilslutning: USB, Wi-Fi
 • Mål og vægt: 43,3 x 13,2 x 36,1 / 5,2 kg
 • Web: hp.com
Vejl. pris 699Pr. 22/08/2021 Produktside

Blækprintere uanset mærke har en særlig evne til at løbe tør på det tidspunkt, hvor man mest har brug for, at det ikke sker. Også selv om man er overbevist om, at der var rigeligt med blæk lige før.

HP Envy 6020e, som vi tester her, er ikke kun en printer, men også HP’s bud på at blive blækbekymringen kvit permanent. Det sker via servicen HP+, som man kan tilvælge, når man sætter printeren op. Vælger man den, får man et års længere garanti, flere funktioner – og blæk leveret til døren, inden patronerne i printeren løber tør.

Selve printeren er diskretionen selv: En rektangulær kasse, der ligner sine forgængere i HP Envy-serien, bortset fra at den er snehvid.

Wi-Fi foretrukket

Der er mulighed for USB-forbindelse, men HP anbefaler trådløs opkobling i en sådan grad, så USB-porten på bagsiden er dækket med en mærkat, der anbefaler at bruge Wi-Fi i stedet. En del af printerens funktioner er desuden kun tilgængelige, når den er på netværket.

Opsætning af HP Envy 6020e sker via app’en, der findes til iOS, Android, macOS og Windows. Det går ret smertefrit at få printeren på nettet. I forbindelse med opsætningen skal man også vælge, om man vil tilslutte sig HP+ servicen.

HP skal have point for at lavet den mest brugervenlige printeropsætning, jeg endnu har oplevet. Og man bliver gennem processen ledsaget af pulserende lys i smagfulde farver i papirpakken. Det er helt sikkert mere blæret end strengt nødvendigt. Men det er ganske underholdende og giver en vis tryghed.

Opsætningen er noget af det mest brugervenlige, vi har set. (Foto: HP)

Færre funktioner uden aftale

Vælger man at sige nej, vil nogle af funktioner i app’en være slået fra. Det handler om cloud-baseret printning, hvor man bl.a. kan printe fra mobilen, selv om man ikke befinder sig på (hjemme-)netværket. Som en sikkerhedsforanstaltning kan man vælge, at dokumenterne først printes ud, når man kommer frem – så de ikke ligger til fri beskuelse i printerbakken.

HP Envy 6020e er en alt-i-en-printer, der også kan scanne og kopiere. Alt sammen naturligvis i farver. Print og scanning sker i en opløsning på op til 1200 dpi, mens kopiering sker med 300 dpi. Der er ikke noget display på printeren, da alt styres via app’en. Papirbakken er en fornuftig størrelse: 100 ark almindeligt A4-kopipapir. Udbakken kan rumme 25 ark.

Stort set idiotsikker

HP har længere erfaring med inkjet-printere end de fleste, og på Envy 6020e er det lykkedes at gøre processen stort set idiotsikker. Fra man har taget et billede på mobilen eller skrevet et dokument på computeren, og til der ligger en udskrift i udbakken på printeren, kræves der kun få klik. Og de automatiske valg fungerer stort set meningsfuldt.

Vil man gøre noget kompliceret, som at udskrive et panoramabillede, skal man dog selv ændre i printindstillingerne for at undgå, at billedet beskæres i bredden.

HP Envy 6020e har ikke noget display. Alt styres via app’en. (Foto: HP)

HP Envy 6020e er en printer i en prisklasse, hvor der ikke går de store overvejelser forud for købet. Den vil bliver taget ned fra hylden i elektronikvarehuset eller løftet op fra pallen i supermarkedet og lagt i indkøbsvognen sammen med dagligvarerne. Den er med andre ord vanvittig billig – især når man tænker på, at man ikke kun får en printer, men også en scanner og en farvekopimaskine.

Til trods for prisen er kvaliteten fuldt ud acceptabel. Sort-hvide print til rapporter klarer den lige så upåklageligt som en printer til det tidobbelte. Den er bare ikke beregnet til at udskrive tusindvis af sider om måneden. HP anbefaler selv, at man holder sig inden for 100-400 sider om måneden.

Okay til køleskabsdøren

En hjemmeprinter vil også blive brugt til at “fremkalde” billeder af ferier og fødselsdage. Det gør den okay, så længe der bruges fotopapir. Men man får ikke samme naturtrohed som på en egentlig fotoprinter, hvor der ud over grundfarverne cyan, magenta, gul og sort er patroner med mellemnuancer, der giver mulighed for mere glidende overgange.

Resultatet er lidt grynet i farveovergangene, og der kan også komme striber på billedet. Men til at hænge på køleskabsdøren eller bruge til en invitation til børnefødselsdag er det glimrende.

Print og scanning sker i en opløsning på op til 1200 dpi, mens kopiering sker med 300 dpi. (Foto: HP)

Automatisk blæk og flere funktioner med HP+

HP Envy 6020e leveres med en særlig feature, nemlig muligheden for HP+, der er en ekstra service, som giver en række fordele.

En af fordelene er Instant Ink, som er en abonnementsservice for blæk. Her betaler man et fast månedligt beløb for at være opdateret med blæk. Der findes fem forskellige prisniveauer, som dækker fra 15 sider om måneden til 700 sider om måneden. Der afregnes ikke efter mængden af blæk, men for antallet af sider. Så det tæller lige meget i regnskabet at udskrive en tolinjers tekst og et helsides fotoprint.

Når blækpatronen er ved at være tom, får man tilsendt en ny. Man får også en frankeret returkuvert, så den gamle patron kan sendes til genbrug. Hvis man bestiller blækabonnementet ved tilmelding, er de første seks måneder gratis.

Ud over Instant Ink får man adgang til flere funktioner til bl.a. scanning og cloud-baseret udskrivning. Der loves også bedre sikring mod malware.

Med HP+ kan man blandt andet få blæk leveret til døren, inden patronerne i printeren løber tør. (Foto: HP)

Konklusion

HP Envy 6020e er en fin, billig og brugervenlig lille printer, der dækker de flestes behov til en pris, der ikke kan gøres lavere. Det er umuligt at forestille sig, at HP har nogen som helst fortjeneste på hardwaren – i forventning om i stedet at tjene pengene hjem igen på blækket.

HP+ er en interessant måde at knytte brugerne til sig på, og især for folk, der udskriver mange farvebilleder, kan afregningsmodellen give en besparelse. Og så kommer bekvemmeligheden og den gode miljøsamvittighed som en bonus.

Ekstra funktioner lyder sympatisk. Selv om mere kritisk indstillede brugere kunne finde på at betragte det sådan, at nogle af mulighederne ved printeren er slået fra, hvis man ikke tilmelder sig.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

2 kommentarer til “HP Envy 6020e”

  • Det er ikke umuligt at bruge den med trdjepartspatroner, men et er svært, og patronerne skal have genbrugte og nulstillede HP-chips. HP+ kan kun bruges, hvis man udelukende bruger origiale HP-patroner. Men faktisk er blækprien med Instant Ink-abonnentet ret konkurrecedygtig. Især når man printer fotos, da der afregnes pr. side og ikke efter blækmængde.

   Svar

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Berlin: Logitech vil være de kreatives bedste ven Logitech afslører en stor satsning på det kreative og legende publikum. Vi er med på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til at genanvende elektronik Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.
Skarpeste ultrabærbare nogensinde Dell XPS 13 Plus er den knivskarpest designede ultrabook-computer, vi har set nogensinde. Næsten for designet faktisk.
Kontorudstyr behøver ikke være gråt Logitech lancerer nye webcams og headsets til kontoret - i friske farver
Lenovo lancerer ny foldbar bærbar på 16 tommer To år efter den første foldbare computer kom på markedet, er Lenovo nu klar med en opfølger til X1 Fold. Den nye model byder blandt andet på en større skærm og slankere krop.
Huawei er tilbage! Kinesiske Huawei lancerer både smart-ur, ny bærbar computer samt en tablet på årets største elektronikmesse.
Følg Lyd & Billede