annonce
annonce
annonce

Test af Bang & Olufsen Beoplay A1

April 2017
Bang & Olufsen Beoplay A1

Dundrende dansk design

En flot og velspillende lille højttaler med fantastisk batterilevetid.

Lyd & Billede mener

  • Rigtig gode bas- og volumenressourcer i forhold til størrelsen. Stilig og robust. Utrolig batterilevetid!

  • Hverken aptX eller NFC.

April 2017
Bang & Olufsen Beoplay A1
annonce

Man ser straks lighederne med Beoplay A2, som vi tidligere har testet. Fremragende dansk design, men denne gang er formen rund og højttaleren i miniformat. Selv om den ser nuttet ud, er den i modsætning til A2 lavet af massivt, tillidsvækkende aluminium. Den kan også tåle begrænsede mængder vand.

Beoplay A1 oplades med en standard Micro-USB-oplader og kan holde strøm i helt op til 24 timer, hvis man ikke spiller på maksimal volumen. Den fås i syv sobre farver.

På den gummierede underdel finder man tænd/sluk-knap, volumenknapper og en knap til Bluetooth-parring. Desværre er der ikke NFC for nemmere parring. Der er heller ingen knapper til at styre afspilningen med, hvilket gøres fra mobilen. Her kan man også downloade Beoplay-app’en, hvor man kan vælge forskellige lydprofiler – eller lave sine egne. På undersiden gemmer der sig desuden en mikrofon, så man kan bruge den som højttalertelefon.

På grund af designet og den beskedne størrelse er det let at tro, at det er en højttaler til baggrundsmusik i køkkenet. Men B&O’s ingeniører har arbejdet hårdt for at presse så meget og så god lyd ud af den som muligt.

I kort tid ad gangen kan den trykke et forbløffende lydniveau af. Men frem for alt er bassen så dyb, at det ikke burde være muligt. Lyden er rig og varm med fine detaljer, og man skal strenge sig an for at få den til at lyde presset.

Konklusion

Det er let at tro, at denne lille og smukt designede højttaler er mere til øjnene end til ørerne. Men Beoplay A1 beviser, at man godt kan få begge dele.

Den er behagelig at have med sig og relativt nem at bruge. Især da den har utrolige 24 timers batteritid. Og den kan tåle noget væde, selv om man ikke bør tage den med i vandet. Men frem for alt spiller den utrolig godt og kan endda trykke den af med bas og volumen, når det er nødvendigt.

Fakta

Tilslutning: 3,5 mm, Bluetooth 4.2
Batteritid: 24 timer
Funktioner: Højttalertelefon
Resistens: Tåler vand og støv
Mål og vægt: 13 x 4,8 cm / 600 g
Pris: 2.000 kroner
Web: beoplay.com

Producent:
Bang & Olufsen
Pris:
2.000,-
Importør:
Bang & Olufsen
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .