BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% BARE DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

: 6 rejsehøjttalere

Feriehøjttalere i luksusklassen

En lille, bærbar højttaler behøver ikke at indebære store kompromiser.

Hvorfor skal man være henvist til hovedtelefoner, bare fordi man er på ferie? En lille trådløs, batteridrevet højttaler er en luksus, som de fleste kan få råd til. At have lidt baggrundsmusik på hotelværelset gør det meget hyggeligere. Noget cool jazz på balkonen gør drinken før maden ekstra festlig. Lang ventetid ved forsinkelser undervejs bliver mere udholdeligt, hvis man kan spille musik med vennerne. Og hvilken grillaften eller strandfest bliver ikke sjovere med glad musik?
Det er heller ikke spor svært. Alle mobiltelefoner, tablets og bærbare computere har Bluetooth, som er den måde, man forbinder dem med højttaleren på. Slå parring til på din bærbare enhed, hold knappen på højttaleren inde og vælg den, når den dukker op på skærmen. Så er du klar! Hvis højttaleren understøtter NFC, er det endnu lettere, for så skal du bare holde dem hen til hinanden for at parre dem.

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Så er det bare at åbne sin streaming-tjeneste eller sin lokale musiksamling. Volumen justerer man også fra mobilen.
Sidste år testede vi rejsehøjttalere i det, vi anser for at være en rimelig prisklasse. Ikke noget discountskrammel, som lyder elendigt og let går i stykker, men heller ikke højttalere, som man ligefrem skal spare op til.
I år har vi i stedet sat et kvalitetsmål, hvor vi har forsøgt at finde så gode højttalere som muligt, og her er prissedlen endt noget højere. Men det er også højttalere, som man kan have glæde af i mange år. De er velbyggede, og nogle af dem kan endda tåle vand. Men frem for alt er lydkvaliteten væsentlig bedre.

Dundrende dansk design

En flot og velspillende lille højttaler med fantastisk batterilevetid.

Lyd & Billede mener

Rigtig gode bas- og volumenressourcer i forhold til størrelsen. Stilig og robust. Utrolig batterilevetid!
Hverken aptX eller NFC.
Tilslutning: 3,5 mm, Bluetooth 4.2
Batteritid: 24 timer
Funktioner: Højttalertelefon
Resistens: Tåler vand og støv
Mål og vægt: 13 x 4,8 cm / 600 g
Pris: 2.000 kroner
Web: beoplay.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2000 kr

Man ser straks lighederne med Beoplay A2, som vi tidligere har testet. Fremragende dansk design, men denne gang er formen rund og højttaleren i miniformat. Selv om den ser nuttet ud, er den i modsætning til A2 lavet af massivt, tillidsvækkende aluminium. Den kan også tåle begrænsede mængder vand.

Beoplay A1 oplades med en standard Micro-USB-oplader og kan holde strøm i helt op til 24 timer, hvis man ikke spiller på maksimal volumen. Den fås i syv sobre farver.

På den gummierede underdel finder man tænd/sluk-knap, volumenknapper og en knap til Bluetooth-parring. Desværre er der ikke NFC for nemmere parring. Der er heller ingen knapper til at styre afspilningen med, hvilket gøres fra mobilen. Her kan man også downloade Beoplay-app’en, hvor man kan vælge forskellige lydprofiler – eller lave sine egne. På undersiden gemmer der sig desuden en mikrofon, så man kan bruge den som højttalertelefon.

På grund af designet og den beskedne størrelse er det let at tro, at det er en højttaler til baggrundsmusik i køkkenet. Men B&O’s ingeniører har arbejdet hårdt for at presse så meget og så god lyd ud af den som muligt.

I kort tid ad gangen kan den trykke et forbløffende lydniveau af. Men frem for alt er bassen så dyb, at det ikke burde være muligt. Lyden er rig og varm med fine detaljer, og man skal strenge sig an for at få den til at lyde presset.

Konklusion

Det er let at tro, at denne lille og smukt designede højttaler er mere til øjnene end til ørerne. Men Beoplay A1 beviser, at man godt kan få begge dele.

Den er behagelig at have med sig og relativt nem at bruge. Især da den har utrolige 24 timers batteritid. Og den kan tåle noget væde, selv om man ikke bør tage den med i vandet. Men frem for alt spiller den utrolig godt og kan endda trykke den af med bas og volumen, når det er nødvendigt.

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Megalyd i maxiformat

Mere af det hele er den vellykkede opskrift på denne imponerende storebror i Boom-serien.

Lyd & Billede mener

Rigtig god batterilevetid. God og kraftfuld lyd. Vandtæt. Flere kan parkobles.
Ingen højttalertelefon. Megapris.
Tilslutning: 3,5 mm, aptX Bluetooth, NFC
Batteritid: 20 timer
Funktioner: Parring
Resistens: Vandtæt
Mål og vægt: Ø 23 cm x 8 cm / 877 g
Pris: 2.500 kroner
Web: ultimateears.com

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2500 kr

Megaboom er – som navnet antyder – den største, dyreste og mest højlydte i Logitechs bærbare festhøjttalerserie. Selv om den ikke virker lige så luksuriøs som Beoplay A1, kan man ikke klage over byggekvaliteten. Den er faktisk så robust, at det er den eneste i testen, der er vandtæt.

Størrelsen er i samme klasse som Zipp Mini, altså en af de største i testen. UE har formået at sætte et batteri i, der holder dobbelt så længe som Libratones. Den fås i en række sprælske farver.

Under gummiet på oversiden gemmer tænd/sluk-knappen og Bluetooth-parringsknappen sig, men det er nemmere med NFC. På den ene side sidder to overtydelige volumenknapper.

Det er dog i app’en, man finder alt det sjove. Ud over equalizer er der vækkeur samt fjernbetjening til at tænde for højttaleren. Men frem for alt mulighed for at forbinde op til 208 (!) højttalere for at få virkelig imponerende lyd. Og Logitech udsender løbende ny software med nye funktioner.

Som forventet er lyden lige så sej og massiv, som den skal være for sådan en højttaler. Der er masser af kræfter, og bassen er virkelig kontant, også selv om den ikke når ned til de allerlaveste frekvenser.

Men det er ikke gået ud over kvaliteten. Megaboom har en meget tydelig mellemtone med gode detaljer. Lyden er temmelig stor med en fyldig klang, og der er godt med dynamik. Med equalizeren kan man trimme lyden, så den passer til musikken.

Konklusion

UE Megaboom er som skabt til sommerens udendørsfester. Den er vandtæt, så man ikke behøver at være bange for at tage den med til stranden. Batteriet holder hele dagen. Og den har ressourcer nok til, at alle kan høre musikken. Hvis ikke kan man koble flere sammen og få endnu mere lyd.

Her er dog ikke kun muskler, men også finesse, for Megaboom lyder aldeles glimrende. Lad strandfesten begynde!

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Bærbar skuffelse

Bortset fra navnet og formen har Mini ikke meget tilfælles med Onyx.

Lyd & Billede mener

Kan parkobles. Ser godt ud på bordet.
Understøttes ikke af app’en. Upraktisk format. Lyden imponerer ikke.
Tilslutning: 3,5 mm, Bluetooth
Batteritid: 10 timer
Funktioner: Højttalertelefon, parring
Resistens: -
Mål og vægt: 14,5 x 16 x 9,5 cm / 587 g
Pris: 2.000 kroner
Web: harmankardon.dk

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2000 kr

For tre år siden udnævnte vi Onyx til årets bedste trådløse højttaler. Nu er dens bærbare lillebror her, så forventningerne er høje.

Trods det skrumpede format har Harman Kardon formået at bevare det slanke, afrundede formsprog med den renskurede bagside. Formatet er derimod lidt mærkeligt. Det er tydeligvis meningen, at den skal stå på et bord, men det betyder også, at den fylder for meget i bagagen. Det er dog praktisk med standardoplader, og batteriet holder gennemsnitligt længe.

På toppen finder man en række knapper, som ved første øjekast ser ud til kun at styre de grundlæggende funktioner. Men ved at dobbelttrykke på dem kan man faktisk også styre musikafspilningen.

Hvis man har en anden Harman Kardon-højttaler, der understøtter Wireless Dual Sound, kan man parkoble dem. Det lyder som et job for Harman Kardon Remote-app’en, men det lykkedes den ikke at finde højttaleren. App’en lader ikke til at kunne så meget, men det er stadig frustrerende.

Endnu værre står det til med lydkvaliteten. Hvor storebror udmærkede sig på alle områder, er Mini én stor skuffelse. Der er en antydning af bas, men den er ulden og brummende. Diskanten mangler klarhed, og mellemtonen lyder hult og uengagerende. Og det bliver værre, hvis man skruer op for volumen.

Det er muligt, at man kan bruge Onyx Mini til akustisk baggrundsmusik i køkkenet. Men i dette selskab og i den prisklasse, hvor den befinder sig, er det ikke godt nok.

Konklusion

Den store Onyx var en af vores favoritter, så vi så frem til at teste dens bærbare lillebror. Udseendet er bevaret, men ikke så meget andet. Onyx Mini har et lidt upraktisk format, der egner sig bedre til skrivebordet end til rejser.

Lyden er skuffende med ulden bas og en hul mellemtone, der ikke gør nogen glade. I betragtning af at den har samme størrelse og pris som Beoplay A1, er det svært ikke at sammenligne dem, og her bliver Onyx Mini udklasseret.

picture1
<
>
(Foto: Producent)
KEF Gravity One
Med lydteknologi fra KEF og design fra Porsche bliver resultatet noget for sig.
Libratone Zipp Mini
Zipp Mini er ikke så velegnet til rejser, men fungerer godt derhjemme.
Bose SoundLink Mini 2
Det er nærmest ufatteligt, så meget lyd Bose har formået at stoppe ind i sådan en lille højttaler.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  DALI Oberon On-Wall C

  Vejl.pris 10998 kr Går i ét med omgivelserne

  Sony SRS-XB33

  Vejl.pris 1199 kr Festlyd på farten

  Sony SRS-XB43

  Vejl.pris 1799 kr Festlyd på farten

  Huawei Sound X

  Vejl.pris 2490 kr Glimrende lyd fra Huawei-debut
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.