Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Så er den nye Surface Pro her!

Surface Pro 3 er tabletten, der kan gøre din bærbare computer overflødig, siger Microsoft. Og den kommer på gaden onsdag, bare ikke i Danmark.

Skrevet af / 20/05/2014 - 17:27
Så er den nye Surface Pro her!
laptop1
Surface Pro 3 kan fungere på lige fod med en “rigtig” bærbar pc, så man ikke behøver at have begge dele med, når man skal have tingene gjort, siger surface-chef Panos Panay.

“For tre år siden sagde folk, at der ville komme en teknologisk bølge, kaldet tablets. Og at de ville slå pc’en ihjel. Hvis man ser sig omkring, er der godt nok tablets. Men der er endnu flere bærbare”, sagde Panos Panay som er chef for Surface-divisionen hos Microsoft. Og sandt nok var der latoptops på skødet af så godt som samtlige af de inviterede journalister ved præsentationen, som fandt sted i New York tirsdag aften, dansk tid. Tablets var der til gengæld ikke mange at se af. Og det er der en grund til.

joruanlistik2
Der var ikke mange tablets at se på tilskuerrækkerne. Og den som journalisten til højre på billedet sidder med, fik hun øjeblikket før overrakt af Panay.

“Tablets er skabt til at se film, surfe på nettet og læse bøger. Laptops, derimod, er beregnet til at få tingene gjort”, sagde Panay.

paa_vaegtet1
Laptops er smarte, men tunge. Især når der også skal være en tablet i tasken. Microsoft lover fuld pc-ydelse på 800 gram.

Panos Panay slog igen og igen på, at Surface er tabletten, der skal kunne erstatte en laptop – i modsætning til eksisterende tablets. For det kan godt være, at vi putter en let og praktisk tablet i tasken. Men den ligger lige ved siden af den bærbare computer. I følge Microsoft har 96% af de, der ejer en iPad også en bærbar computer.

Tyndeste iCore-computer til dato
Den statistik vil Microsoft nu lave om på. Og midlet skal være Surface Pro 3. Tabletten er større og stærkere end forgængerne, og den kører en fuld Windows 8.1 på en fuld pc-hardware. Den 9,1 mm tykke og 800 gram tunge tablet er den tyndeste maskine, som der endnu er monteret en Intel core-processor i.

storrelse1
Surface 2 havde en 10,6″ skærm. Den er nu vokset til 12 tommer i diagonalmål og i 2:3-format. Mage til formatet på en A4-notesblok.

Magnetisk hængsel og trinløs fod
Microsoft er meget stolte af tastaturet og hængslet. Tastaturet er ultratyndt og kan klikkes fast på tabletten. Foden kan justeres og placeres i enhver stilling. Folden på toppen af tastaturet kan låses magnetisk til skærmen, så stillingen er stabil.

kliklåg1

En anden teknisk finesse, som i følge Panay gør hele forskellen, er pennen. Ikke blot ligger den i hånden på samme måde som en normal pen.  Det er også lykkedes at begrænse forsinkelsen, når man skriver på skærmen, så man ikke oplever et “lag” eller at stregen dukker op et andet sted end under pennespidsen. Det skal angiveligt gøre det intuitivt at bruge Surface Pro 3 som notesblok. Den skrevne tekst kan genkendes automatisk og omdannes til computerskrift. En smart detalje er, at man blot behøver at klikke på pennen for at tænde tabletten og begynde at skrive noter.

noter1

FAKTA:

  • 12″ skærm, 2.160 x 1.440 punkter, 256-punkters multitouch.
  • Multipositions-støttefod med fuld friktion
  • Vægt: 800 gram
  • 9,1 mm tyk
  • 45% kraftigere lyd
  • Intel core i3, i5 eller i7 med  eller 8 GB RAM
  • USB 3.0

Surface Pro 3 kommer til Danmark til august, hvor den også lanceres på 26 andre markeder. Priserne i Skandinavien forventes at blive som følger:

  • I3 64GB DKK 6.199
  • I5 128GB DKK 7.799
  • I5 256GB DKK 10.049
  • I7 256GB DKK 11.999
  • I7 512GB DKK 15.149

reklame1

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top