Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Ny supermobil er superbillig

OnePlus One er navnet på en ny smartphone produceret i Shenzhen i Kina. Prisen er 2.000 kroner for en mobil på niveau med Samsung Galaxy S5.

Skrevet af / 23/04/2014 - 16:16
Ny supermobil er superbillig

Om denne smartphone nogensinde kommer til Danmark er det for tidligt at sige, men man har da lov at håbe, for specifikationerne er imponerende. Især når man tager prisen i betragtning.

Den nye smartphone fra det kinesiske firma, OnePlus, lyder ganske enkelt navnet “One” – ikke at forveksle med HTC One M8 – og præcis ligesom forårets topmodeller kommer den med en Snapdragon 801 2,5 GHz quad-core processor. Hertil kommer 3 gigabyte ram og en IPS-skærm på 5,5” og Full HD-opløsning. Kameraet er på 13 MP og kan optage både slow motion og i 4K-opløsning, og herudover kommer OnePlus One med NFC, Bluetooth 4.1 og 4G/LTE.

vy1zgrssmbzryctirtek

Designet fejler heller ikke noget. One kommer i et såkaldt pudedesign, hvor telefonen er tykkest på midten og bliver tyndest i kanterne. Blot 4,6 mm tynd er telefonen således omkring kanten, mens den måler 8,9 mm på det tykkeste sted. Bagcoveret kan skiftes ud og kommer i versioner fremstillet af forskellige materialer – for eksempel træ, kevlar og denim.

Skærmbillede 2014-04-23 kl. 14.30.52

Vi er ikke i tvivl om, at OnePlus One kan blive et stort hit blandt de største Android-nørder. Telefonen kommer nemlig ikke med standard-versionen af Android, men derimod den modificerede CyanogenMod-udgave. Det indebærer masser af ekstra funktioner såsom kryptering af sms, equalizer, file manager, udvidet kamera-app samt en række muligheder for styring via gestikulering, når skærmen er slukket.

Skærmbillede 2014-04-23 kl. 14.30.35

For en model med 16 gigabyte lagerplads forlanger det kinesiske firma EUR 269 svarende til 2.000 kroner. En udgave med 64 gigabyte lager vil kunne købes for cirka 2.700 kroner.

Firmaet OnePlus blev stiftet så sent som i december 2013, så den nye smartphone har blot været fem måneder undervejs.

Her kan du se en promotion-video om den nye smartphone:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top