Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Microsoft beder HTC installere Windows Phone på Android-mobiler

I et forsøg på at øge udbredelsen af sit mobile operativsystem tager Microsoft nu et utraditionelt skridt.

Skrevet af / 04/10/2013 - 15:46
Microsoft beder HTC installere Windows Phone på Android-mobiler

HTC har ikke lanceret en smartphone baseret på Windows Phone 8 siden sommeren 2012. I stedet har firmaet i 2013 fokuseret næsten udelukkende på Android-flagskibet HTC One samt spin-off telefonen HTC One mini. Faktisk har stort set ingen mobilproducent med undtagelse af Nokia (og Huawei som lancerede en enkelt billigmodel i begyndelsen af året) sendt nye Windows Phone 8-produkter på markedet i 2013, og derfor prøver Microsoft nu en utraditionel strategi for at øge udbredelsen af firmaets mobile operativsystem, der i øjeblikket halter langt bagefter konkurrenterne Android fra Google og Apples iOS.

Terry Myerson, som leder Microsofts division for mobile operativsystemer, har således ført samtaler med den taiwanesiske mobilproducent HTC i et forsøg på at overtale HTC til at installere Windows Phone 8 på producentens eksisterende og kommende Android-modeller! Det skriver Bloomberg.com.

Mediet citerer anonyme kilder, der i øvrigt kan berette, at Microsoft er villige til at reducere eller helt sløjfe det licens-gebyr, som producenter af smartphones med Windows Phone 8 ellers skal betale til Microsoft.

Der er blot tale om en føler fra Microsofts side, og samtalerne har ikke resulteret i konkrete planer, understreger Bloombergs anonyme kilder, og derfor er det også usikkert, om Microsoft forestiller sig, at brugeren fra begyndelsen skal kunne vælge Windows Phone 8 i stedet for Android, når han eller hun tænder telefonen for første gang, eller om man skal kunne skifte mellem de to systemer efter forgodtbefindende.

HTC, som i dag altså primært producerer smartphones med Googles Android-styresystem, producerede i 2002 Orange SPV, som var den første smartphone med Microsofts daværende mobile operativsystem, Pocket PC 2002.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top