Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

iPhone 6 kun med begrænset NFC

Godt nok kommer iPhone 6 og iPhone 6 Plus med NFC, men teknologien kan kun bruges til Apple Pay.

Skrevet af / 16/09/2014 - 15:38
iPhone 6 kun med begrænset NFC

For præcis en uge siden lancerede Apple de to nye iPhone-modeller, iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Blandt nyhederne var, at begge iPhones ville blive udstyret med NFC (Near Field Communications), som i andre telefoner blandt andet betyder, at de kan kobles til for eksempel trådløse højttalere, hovedtelefoner eller sågar andre telefoner via Bluetooth blot ved, at man rører ved enheden med NFC-mobilen. Og disse muligheder skulle nu endelig også komme til iPhone, troede vi.

Læs også: Nogle Få Centimeter

For nu har Apple i en email til webstedet Cult of Mac forklaret, at NFC-chippen i iPhone 6 kun vil kunne bruges sammen med Apple Pay – den nye betalingsløsning, som også blev præsenteret ved sidste uges lancering.

Det er ikke på grund af tekniske begrænsninger, for den NFC-chip, der sidder i iPhone 6, er ikke væsentligt forskellig fra NFC-chips i andre telefoner. Nej, det er simpelthen Apple, som har valgt at låse for adgangen til chippen, så tredjeparts-apps ikke kan gøre brug af NFC.

Der kan dog være håb forude, for præcis det samme var tilfældet med Touch ID, Apples fingeraftrykslæser, der blev lanceret sidste år, men med udrulningen af iOS 8, der begynder om få dage, vil alle udviklere have fået adgang til Touch ID, som dermed kan integreres i alle slags apps.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top