Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apples nye operativsystemer

Hvad ved vi om iOS 8 og Mac OS X 10.10?

Skrevet af / 14/04/2014 - 16:55
Apples nye operativsystemer

Der er ikke engang to måneder til, Apples årlige udviklerkongres, WWDC 14, løber af stablen. Ligesom sidste år foregår årets kongres i San Francisco, og ligesom sidste år regner vi stærkt med at se nye versioner af Apples to operativsystemer: iOS og Mac OS.

Sidste år fik begge platforme en stor overhaling. iOS 7 fik helt nyt design, mens Mac OS fik tilført mere end 200 nye funktioner.

I år skal vi ikke regne med en tilsvarende omkalfatring, men der vil alligevel blive plads til masser af nyheder. Især det kommende iOS 8 vil byde på talrige, nye funktioner. Her er de vigtigste:

Healthbook
Den vigtigste nye app i iOS 8 bliver Healthbook, som ligner Passbook, hvad design og opbygning angår. Healthbook er Apples pendant til Samsungs S Health app og skal være stedet, som samler alle oplysninger om brugerens fysiske aktiviteter og helbred – såsom hjerterytme, blodtryk, blodsukker, søvn, vægt, kalorieforbrug mm.

healthbook-book

Healthbook vil givetvis kunne arbejde sammen med en række produkter på markedet – de såkaldte wearables og fitness-trackere – men at Apple fokuserer så meget på en sundheds-app i det nye iOS 8 er også et næsten sikkert tegn på, at iWatch eller et lignende produkt må være lige på trapperne.

healthbook-cards

Kort
Apples eget kort, der afløste Google Maps for et par opdateringer siden, fik ikke nogen god begyndelse. Det skal der laves om på nu med en ny version af Apple Maps, som kommer med bedre kort-data. Herunder muligheden for at navigere i den offentlige transport i mange byer rundt omkring i verden.

maps-transit

Ydelse
Mange brugere har klaget over, at de mange grafiske lag og animationer i iOS 7 har gjort operativsystemet tungt i r*ven. Apple vil imødekomme kritikken i iOS 8, som skulle blive langt hurtigere over hele linien.

Mac OS X Mavericks fik ikke den samme design-mæssige overhaling som iOS 7, men med den nye Mac OS-version, som går under kodenavnet Syrah, bliver brugerfladen inspireret af mange af de samme design-elementer, som præger iOS 7. Mac OS X 10.10 siges også at få indbygget den personlige assistent, Siri, som vi kender så godt fra iOS.

Sådan kunne Mac OS X 10.10 komme til at se ud. Et autentisk screenshot har vi ikke.
Sådan kunne Mac OS X 10.10 komme til at se ud. Et autentisk screenshot har vi ikke.

Kilde: 9to5mac.com

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top