: LG 55LM760T

Koreansk udfordrer

LG stiller med et tv, som kommer tæt på rivalen Samsung i design – men hvad med billedkvaliteten?
Lyd & Billede mener
God kontrast og farvegengivelse
Skærmrefleksioner
Specifikationer
  • 55" LCD LED, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • MPEG4
Annonce
Annonce
forfatter

55LM760T er nummer tre i LG-hierarkiet under 860 og topmodellen 960. LG-skærmen bruger en heldækkende glasfront, hvor billedet går næsten helt ud i kanterne – bare en centimeter ramme er tilbage. Designafdelingen har efter vores mening fået lidt for frit spillerum, når vi ser på det blanke frontglas. Det præges af mange refleksioner i lyse omgivelser.

Brugervenlighed og finesser
LG har ikke sparet på krudtet, når det gælder finesser på denne mellemmodel. 55LM760T har ganske vist ikke dual-core processor som LG’s topmodeller, men kommer med to fjernbetjeninger – den ene en såkaldt “Magic Remote”, som bl.a. bruges til at styre cursoren, når du navigerer i tv’ets browser og andre smart-funktioner. Trods processorens begrænsninger er LG’s smart-portal blevet betydelig hurtigere og samtidig mere overskuelig. Udvalget af gode tjenester ligger tæt på, hvad Samsung tilbyder med sociale medier og lokale tjenester som Viaplay blandt de mest interessante. Via LG’s Smart Share-applikation kan man nemt få adgang til billeder og video, som ligger lagret lokalt på netværket.

Billedkvalitet
55LM760T bruger et LCD-billedpanel af typen IPS med kantmonterede lysdioder, som er standard for denne klasse. Førstehåndsindtrykket er, at skærmen er meget spejlblank og derfor har let ved at reflektere objekter i rummet. Ikke ideelt, når tv’et skal benyttes om aftenen med lyskilder rundt omkring.

Billedpanelet byder på en knaldstærk lysstyrke og kontrast lige ud af kassen, som umiddelbart ser vældig imponerende ud, men farverne er som sædvanlig vældig overdrevne, med en lidt for kold farvetemperatur i standardmodus, som får billedet til at se blåligt ud. Men heldigvis er det let at ændre til en mere neutral billedmodus: Biografmodussen giver rigtig gode og neutrale farver, og LG har desuden udstyret skærmen med en fuldt kalibrérbar ISF-modus med egen setting for dagslys og aften.

LG-skærmen udmærker sig med rigtig god lysstyrke/kontrast, uden at billedet bliver hårdt eller anstrengt at se på, takket være den gode lysfordeling. Derfor fremstår billedet mere brillant og levende end hos mange af konkurrenterne. 55LM760T kan imidlertid ikke byde på helt det samme sortniveau som Sony og Samsung, og skarpheden under bevægelse er heller ikke på højde med disse to. LG ser imidlertid ud til at have bedre kontrol over sit IPS-panel end Panasonic, for sortniveauet er mærkbart bedre end hos japaneren.

I LG’s helt tynde skærm er der til gengæld ikke meget plads til højttalere, og resultatet er en ganske indestængt og tynd lyd.

Konklusion
LG 55LM760T er en designmæssig lækker skærm, som har mange spændende funktioner at byde på, samtidig med at billedkvaliteten holder et generelt højt niveau. Helt på niveau med testens allerbedste er LG imidlertid ikke: Den mangler det allersidste på skarphed og sortniveau for at nå helt til tops. En bonus for 3D-fans er, at LG-skærmen benytter passive 3D-briller, som giver en mere behagelig 3D-oplevelse end mange af de aktive løsninger.

Også i denne test:

Sharp LC-70LE836S

Kolossal filmskærm

Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskærm for film- og sportsgalninge!

Stort og lysstærkt billede Flot sortniveau og kontrast
Lidt ujævne bevægelser Begrænset betragtningsvinkel

Samsung 64E8005GU

Designerplasma

Samsung vækker opsigt med de lækre linjer på deres plasmamodel.

Super skarphed Flot farvegengivelse
Nogen summen fra skærmen

Panasonic 50VT50

King of the Hill

Panasonics bedste plasmaer har i en årrække været regnet som en reference for billedkvalitet. Årets model er yderligere forbedret, men nu begynder konkurrenterne at puste japanerne i nakken …

Reference farvegengivelse Dybt sortniveau
Noget begrænset lysstyrke

Grundig 55 VLE 9270 CP

Meget for pengene

For dig, der vil have et simpelt tv med god ydelse, er Grundigs nye skærm et interessant alternativ.

God betragtningsvinkel God skarphed
Begrænset sortniveau

Samsung 55ES6805

Næsten komplet

Samsungs nye 6-serie byder på rigtig mange finesser og høj billedkvalitet til en fornuftig pris.

Glimrende farvegengivelse Dybt sortniveau
Noget lysgennemslip

Sony 55HX855

Knaldgod allrounder

Sony viser med denne model, at de fortsat er en producent, man skal regne med, når det gælder tv. 855’eren er kort og godt overraskende god!

Rigtig god kontrast Meget lidt refleksioner
Tynd lyd

Panasonic L55DT50

Japansk LED-satsning

Panasonic er bedst kendt for deres plasmaskærme, men i år lancerer de også flere spændende LED-skærme, heriblandt mellemmodellen DT50.

God betragtningsvinkel God skarphed
Begrænset sortniveau
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Laser giver kraftigt lys i op til 150 tommers størrelse.
Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Ledvance har meldt sig ind i kampen om at levere smart lys til det smarte hjem. Det er let – og ikke særlig dyrt.
Slanke højttalere med velvoksen bas er ikke lette at finde. Medmindre de hedder PMC.