Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Test Samsung 64E8005GU

Designerplasma

Samsung vækker opsigt med de lækre linjer på deres plasmamodel.
Lyd & Billede mener
Super skarphed Flot farvegengivelse
Nogen summen fra skærmen
Specifikationer
  • 64" 3D plasma, 1920 x 1080
  • 4 x HDMI
  • Smart Hub netportal
  • Indbygget Skype-kamera
  • Smart Interaction stemme-/bevægelseskontrol

Vi kender Samsung bedst som producent af tynde LED-skærme, men nu er de faktisk i færd med at blive verdens største plasmaproducent også. Efter at Panasonic har strammet deres produktion ind, ser det ud til, at Samsung vil føre på antal solgte apparater i år. Designmæssigt ligner Samsung-skærmen sine LED-søskende på en prik. Selve skroget er i metal, men soklen og beslaget til den er i plast og virker lidt spinkelt på et så stort tv. 64E8005 er til gengæld meget let af en plasma at være. Så længe du har lange nok arme, behøver du ikke at være lige så stærk som Hulk for at løfte den på plads.

Brugervenlighed og finesser
Samsungs nye topmodel inden for plasmaskærme er stopfyldt med finesser. Integreret i rammen sidder et indbygget Skype-kamera klar til video-chat via internettet. Nyt på denne model er, at du også kan styre tv’et med bevægelser – og med stemmen. Stemmekontrollen foregår indtil videre på engelsk, men en dansk version er også under forberedelse.

En specialfjernbetjening lader dig flytte cursoren rundt i den indbyggede browser, og du kan bruge stemmekommandoer til kontrol af kilde, volumen og forskellige smart-tjenester. Du kan bruge stemmen til at tænde og slukke tv’et – genialt, når du ikke kan finde fjernbetjeningen – men visse andre kommandoer, såsom volumen op og ned, er fortsat lettere at gøre med fjernbetjeningen.

Billedkvalitet
De fleste, som vælger en plasmaskærm, gør det for billedkvalitetens skyld, og her må vi sige, at 64E8005 imponerer. Samsung-plasmaen har utrolig god billedskarphed med evne til at gengive ekstremt fine detaljer, som går tabt på mange andre skærme. Når kameraet står stille, ser vi hvert eneste græsstrå på banen og spillernes numre tydeligt.

Farve- og sortgengivelsen er også helt i topklasse med Samsung bag roret og kommer tæt på Panasonics topmodel VT50. Faktisk ubehagelig tæt for Panasonics vedkommende. 64E8005 er kun et lille hak bag 50VT50 i absolut sort.

Annonce

I filmmodus er den en anelse rød i hudtonerne, med lidt overdreven skarphed og “hård” kontrast. Men det løser vi nemt ved at finjustere farvemætningen og slå alle funktioner, som starter med “dynamisk”, fra.

Kombinationen af rå skarphed, enorm farvedybde og endnu dybere sortniveau gør det kort og godt til en nydelse at se film på Samsung-skærmen. Den hænger også godt med på sportsudsendelser, men manglen på en effektiv billedudjævning/bevægelseskompensation gør, at bevægelser nødvendigvis bliver lidt mere rykkende end hos Panasonic og hos LED-skærmene i testen.

Lyden står selvfølgelig ikke mål med det rigtig gode billede, men Samsung er slet ikke værst i dette selskab. Lyden har mere bas end mange af konkurrenterne, hvilket hjælper med at få kommentatorstemmerne klart og tydeligt frem.

Konklusion
Denne store plasma evner virkelig at få handlingen på banen med ned til mindste detalje! Samsung-skærmen har en utrolig skarphed, et super sortniveau og en farvegengivelse i topklasse. PS64E8005 anbefales stærkt til alle, der vil have en storskærm, som får det bedste ud af både film og sport.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Sharp LC-70LE836S

Kolossal filmskærm

Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskærm for film- og sportsgalninge!

Stort og lysstærkt billede Flot sortniveau og kontrast
Lidt ujævne bevægelser Begrænset betragtningsvinkel

Panasonic 50VT50

King of the Hill

Panasonics bedste plasmaer har i en årrække været regnet som en reference for billedkvalitet. Årets model er yderligere forbedret, men nu begynder konkurrenterne at puste japanerne i nakken …

Reference farvegengivelse Dybt sortniveau
Noget begrænset lysstyrke

Grundig 55 VLE 9270 CP

Meget for pengene

For dig, der vil have et simpelt tv med god ydelse, er Grundigs nye skærm et interessant alternativ.

God betragtningsvinkel God skarphed
Begrænset sortniveau

Samsung 55ES6805

Næsten komplet

Samsungs nye 6-serie byder på rigtig mange finesser og høj billedkvalitet til en fornuftig pris.

Glimrende farvegengivelse Dybt sortniveau
Noget lysgennemslip

LG 55LM760T

Koreansk udfordrer

LG stiller med et tv, som kommer tæt på rivalen Samsung i design – men hvad med billedkvaliteten?

God kontrast og farvegengivelse
Skærmrefleksioner

Sony 55HX855

Knaldgod allrounder

Sony viser med denne model, at de fortsat er en producent, man skal regne med, når det gælder tv. 855’eren er kort og godt overraskende god!

Rigtig god kontrast Meget lidt refleksioner
Tynd lyd

Panasonic L55DT50

Japansk LED-satsning

Panasonic er bedst kendt for deres plasmaskærme, men i år lancerer de også flere spændende LED-skærme, heriblandt mellemmodellen DT50.

God betragtningsvinkel God skarphed
Begrænset sortniveau
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.