SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

Test : Samsung 64E8005GU

Designerplasma

Samsung vækker opsigt med de lækre linjer på deres plasmamodel.

Lyd & Billede mener

Super skarphed Flot farvegengivelse
Nogen summen fra skærmen
 • 64" 3D plasma, 1920 x 1080
 • 4 x HDMI
 • Smart Hub netportal
 • Indbygget Skype-kamera
 • Smart Interaction stemme-/bevægelseskontrol
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 24000 kr

Vi kender Samsung bedst som producent af tynde LED-skærme, men nu er de faktisk i færd med at blive verdens største plasmaproducent også. Efter at Panasonic har strammet deres produktion ind, ser det ud til, at Samsung vil føre på antal solgte apparater i år. Designmæssigt ligner Samsung-skærmen sine LED-søskende på en prik. Selve skroget er i metal, men soklen og beslaget til den er i plast og virker lidt spinkelt på et så stort tv. 64E8005 er til gengæld meget let af en plasma at være. Så længe du har lange nok arme, behøver du ikke at være lige så stærk som Hulk for at løfte den på plads.

Brugervenlighed og finesser
Samsungs nye topmodel inden for plasmaskærme er stopfyldt med finesser. Integreret i rammen sidder et indbygget Skype-kamera klar til video-chat via internettet. Nyt på denne model er, at du også kan styre tv’et med bevægelser – og med stemmen. Stemmekontrollen foregår indtil videre på engelsk, men en dansk version er også under forberedelse.

En specialfjernbetjening lader dig flytte cursoren rundt i den indbyggede browser, og du kan bruge stemmekommandoer til kontrol af kilde, volumen og forskellige smart-tjenester. Du kan bruge stemmen til at tænde og slukke tv’et – genialt, når du ikke kan finde fjernbetjeningen – men visse andre kommandoer, såsom volumen op og ned, er fortsat lettere at gøre med fjernbetjeningen.

Billedkvalitet
De fleste, som vælger en plasmaskærm, gør det for billedkvalitetens skyld, og her må vi sige, at 64E8005 imponerer. Samsung-plasmaen har utrolig god billedskarphed med evne til at gengive ekstremt fine detaljer, som går tabt på mange andre skærme. Når kameraet står stille, ser vi hvert eneste græsstrå på banen og spillernes numre tydeligt.

Farve- og sortgengivelsen er også helt i topklasse med Samsung bag roret og kommer tæt på Panasonics topmodel VT50. Faktisk ubehagelig tæt for Panasonics vedkommende. 64E8005 er kun et lille hak bag 50VT50 i absolut sort.

I filmmodus er den en anelse rød i hudtonerne, med lidt overdreven skarphed og “hård” kontrast. Men det løser vi nemt ved at finjustere farvemætningen og slå alle funktioner, som starter med “dynamisk”, fra.

Kombinationen af rå skarphed, enorm farvedybde og endnu dybere sortniveau gør det kort og godt til en nydelse at se film på Samsung-skærmen. Den hænger også godt med på sportsudsendelser, men manglen på en effektiv billedudjævning/bevægelseskompensation gør, at bevægelser nødvendigvis bliver lidt mere rykkende end hos Panasonic og hos LED-skærmene i testen.

Lyden står selvfølgelig ikke mål med det rigtig gode billede, men Samsung er slet ikke værst i dette selskab. Lyden har mere bas end mange af konkurrenterne, hvilket hjælper med at få kommentatorstemmerne klart og tydeligt frem.

Konklusion
Denne store plasma evner virkelig at få handlingen på banen med ned til mindste detalje! Samsung-skærmen har en utrolig skarphed, et super sortniveau og en farvegengivelse i topklasse. PS64E8005 anbefales stærkt til alle, der vil have en storskærm, som får det bedste ud af både film og sport.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
  Også i denne test:
  Sharp LC-70LE836S - Kolossal filmskærm
  Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskærm for film- og sportsgalninge!
  Panasonic 50VT50 - King of the Hill
  Panasonics bedste plasmaer har i en årrække været regnet som en reference for billedkvalitet. Årets model er yderligere forbedret, men nu begynder konkurrenterne at puste japanerne i nakken …
  Grundig 55 VLE 9270 CP - Meget for pengene
  For dig, der vil have et simpelt tv med god ydelse, er Grundigs nye skærm et interessant alternativ.
  Samsung 55ES6805 - Næsten komplet
  Samsungs nye 6-serie byder på rigtig mange finesser og høj billedkvalitet til en fornuftig pris.
  LG 55LM760T - Koreansk udfordrer
  LG stiller med et tv, som kommer tæt på rivalen Samsung i design – men hvad med billedkvaliteten?
  Sony 55HX855 - Knaldgod allrounder
  Sony viser med denne model, at de fortsat er en producent, man skal regne med, når det gælder tv. 855’eren er kort og godt overraskende god!
  Panasonic L55DT50 - Japansk LED-satsning
  Panasonic er bedst kendt for deres plasmaskærme, men i år lancerer de også flere spændende LED-skærme, heriblandt mellemmodellen DT50.

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Sony ZH8 (KD-75ZH8)

  Vejl.pris 61990 kr Laserskarp lyskanon

  LG NANO99 vs. Sony ZH8

  Vejl.pris kr Barberbladsskarp 8K-duel

  Sony KD-48A9

  Vejl.pris 13939 kr Lille, men sejt

  LG OLED48CX vs. Sony KD-48A9

  Vejl.pris kr Superbillede i kompakt format
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.