: Panasonic 50VT50

King of the Hill

Panasonics bedste plasmaer har i en årrække været regnet som en reference for billedkvalitet. Årets model er yderligere forbedret, men nu begynder konkurrenterne at puste japanerne i nakken …
Lyd & Billede mener
Reference farvegengivelse Dybt sortniveau
Noget begrænset lysstyrke
Specifikationer
  • 50" 3D plasma, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • Smart Viera netportal
  • Dual-core processor
Annonce
Annonce
forfatter

Alle, som interesserer sig for billedkvalitet, har sikkert opdaget, at Panasonics plasma-topmodel rangeres højt i vores tests. Nu har topmodellen VT30 fået en arvtager, og da 4 er et upopulært tal i Japan, er Panasonic hoppet op til betegnelsen VT50. Med forbedret plasmapanel og kraftigere billedmotor loves der bedre ydelse over hele linjen, men Panasonic har også skærpet det kosmetiske: Tv’et har fået en betydelig slankere indramning, som minder mere om et LED-tv end en plasma.

Brugervenlighed og finesser
VT50 kommer nu med indbygget trådløst netværk og netportalen Smart Viera. Der medfølger også en ekstra fjernbetjening med touch-panel, som forenkler navigeringen i forskellige applikationer og ikke mindst i browseren. Denne er nu HTML5-kompatibel, og takket være dual-core processoren om bord går det også væsentlig hurtigere at downloade siderne, til et punkt hvor dette faktisk er blevet en brugbar feature. Surfer du rundt i browseren, kan du f.eks. få videovinduer op i fuldskærm med væsentlig bedre videokvalitet, end mange laptops kan præstere.

Billedkvaliteten
Billedkvaliteten er som sædvanlig i højsædet på denne topmodel. Panasonic har arbejdet aktivt med at maksimere fordelene og minimere ulemperne ved plasma. Og arvtageren skuffer ikke: Med undtagelse af OLED-skærmen er billedet fra 50VT50 noget af det bedste, vi set inden for tv. Lige ud af kassen, uden at ændre én eneste indstilling bortset fra den kvælende strømsparefunktion, er billedet kort og godt i referenceklasse, med utrolig brillante og naturlige farver og en kontrast, som virkelig evner at få de små detaljer frem.

Lysstyrken fra plasmapanelet er nu kraftig nok til, at de færreste vil savne noget tryk i billedet i et almindeligt hverdagsrum. LED-skærmene har fortsat en fordel i dagslys, men i normal/dunkel belysning er Panasonic i sit es med et sortniveau i særklasse. Alligevel mangler der stadig lidt i forhold til Pioneers Kuro-skærm, vores gamle reference.

En anden pointe for sportselskere er den gode betragtningsvinkel. I modsætning til LED-skærmene ser billedet meget ens ud, hvad enten man sidder lige foran skærmen eller lidt ude på siden – rart, når man har flere fodboldglade venner på besøg.

Sport og fodbold specielt står aldrig stille, og fordi Panasonic-skærmen er meget hurtig, plages den ikke meget af efterslæb og “ryk” i billedet, men den mister noget skarphed i konturerne, når kameraet panorerer. Plasmaen er ikke værre end LED-skærmene i den henseende, men på grund af renheden i billedet kan det blive mere fremtrædende for nogle.

Selv om dette tv har et betydelig tyndere kabinet end forgængeren, lader det ikke til at have haft nogen negativ indvirkning på lyden. 50VT50 har en klar og tydelig lydgengivelse, men den er ikke udpræget kraftig i bassen og er langtfra den mest dynamiske i denne test.

Konklusion
Panasonic 50VT50 fortsætter med at være det bedste alternativ for dem, som først og fremmest vil have bedst mulig billedkvalitet fra Blu-ray og højopløste tv-udsendelser.

Også i denne test:

Sharp LC-70LE836S

Kolossal filmskærm

Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskærm for film- og sportsgalninge!

Stort og lysstærkt billede Flot sortniveau og kontrast
Lidt ujævne bevægelser Begrænset betragtningsvinkel

Samsung 64E8005GU

Designerplasma

Samsung vækker opsigt med de lækre linjer på deres plasmamodel.

Super skarphed Flot farvegengivelse
Nogen summen fra skærmen

Grundig 55 VLE 9270 CP

Meget for pengene

For dig, der vil have et simpelt tv med god ydelse, er Grundigs nye skærm et interessant alternativ.

God betragtningsvinkel God skarphed
Begrænset sortniveau

Samsung 55ES6805

Næsten komplet

Samsungs nye 6-serie byder på rigtig mange finesser og høj billedkvalitet til en fornuftig pris.

Glimrende farvegengivelse Dybt sortniveau
Noget lysgennemslip

LG 55LM760T

Koreansk udfordrer

LG stiller med et tv, som kommer tæt på rivalen Samsung i design – men hvad med billedkvaliteten?

God kontrast og farvegengivelse
Skærmrefleksioner

Sony 55HX855

Knaldgod allrounder

Sony viser med denne model, at de fortsat er en producent, man skal regne med, når det gælder tv. 855’eren er kort og godt overraskende god!

Rigtig god kontrast Meget lidt refleksioner
Tynd lyd

Panasonic L55DT50

Japansk LED-satsning

Panasonic er bedst kendt for deres plasmaskærme, men i år lancerer de også flere spændende LED-skærme, heriblandt mellemmodellen DT50.

God betragtningsvinkel God skarphed
Begrænset sortniveau
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Laser giver kraftigt lys i op til 150 tommers størrelse.
Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Ledvance har meldt sig ind i kampen om at levere smart lys til det smarte hjem. Det er let – og ikke særlig dyrt.
Slanke højttalere med velvoksen bas er ikke lette at finde. Medmindre de hedder PMC.