: Sony 55HX855

Knaldgod allrounder

Sony viser med denne model, at de fortsat er en producent, man skal regne med, når det gælder tv. 855’eren er kort og godt overraskende god!
Lyd & Billede mener
Rigtig god kontrast Meget lidt refleksioner
Tynd lyd
Specifikationer
  • 55" LED LCD, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • MPEG4
  • Sony Entertainment Network
Annonce
Annonce
forfatter

55HX855 hører hjemme i Sonys næstbedste modelserie efter 9-serien og bruger Sonys efterhånden velkendte Monolithic Design-koncept med et “rammeløst” tv med heldækkende glasfront og en sokkel, som dækker hele skærmbredden. Nyt i år er, at Sony har gjort den stilige sokkel standard på HX855. Soklen dækker hele bredden på tv’et og tilter det svagt bagover – perfekt, hvis tv’et skal stå på et lavt tv-bord.

Brugervenlighed og finesser
Sony har inkluderet en egen i-Manual, som forklarer tv’ets funktioner og indstillinger på en forbilledlig måde på alle tre skandinaviske sprog. På internetportalen byder Sony på et ganske begrænset og ikke særlig overskueligt udvalg af tjenester, som bærer lidt præg af den lokale forankring, vi ser hos LG, Panasonic og specielt Samsung. HX855 er imidlertid klargjort til Sonys Google TV-boks, som efter planen skal lanceres senere i år. Den tilsluttes tv’et og integreres i menusystemet samt styres med samme fjernbetjening. Man har lov til at håbe, at denne boks vil opveje tv’ets nok så begrænsede netfunktioner.

Billedkvalitet
Sony-skærmen bruger i lighed med konkurrenterne et LED-panel med kantmonterede lysdioder, men har klart udnyttet det bedre end mange andre. Ved brug af et mørkere og mere mat glas foran skærmen reduceres refleksioner fra omgivelserne, samtidig med at unødvendigt baglys dæmpes på en effektiv måde. Resultatet er, at Sony-skærmen får et dramatisk meget bedre sortniveau med langt mindre “spejling” i skærmglasset.

Det bevirker igen, at Sony 55HX855 får en vældig konsistent og høj ydelse i både lyse og mørke omgivelser – perfekt til allround-brug! Den leveres også med en række gode forhåndsindstillinger til billedet. Via funktionen Scenevalg kan du vælge optimerede indstillinger til bl.a. biograf, sport og spil, som fungerer godt.

I standardmodus bruger Sony en del tung billedbehandling, som ikke hænger med på højopløste signaler. Den mere ædruelige Cinema-modus ser langt bedre ud, og her er 55HX855 den, som kommer tættest på det optimale blandt LED-skærmene i testen. Den har et brillant og farvestærkt billede med neutrale farver. Sony-skærmen udmærker sig også med en rigtig god sportsmodus, hvor billedet beholder skarpheden, selv under de heftigste kamerapanoreringer. Sony-skærmen er helt klart vores favorit til fodbold og anden sportslig udfoldelse!

Hvor billedet er fedt, er lyden desværre tilsvarende tynd. Selv om højttalerne er flyttet til den nok så rummelige tv-sokkel, har det ikke nogen positiv indvirkning på lyden, som er meget tynd og tam.

Konklusion
Sony 55HX855 er ikke det “smarteste” tv i klassen, og vi savner lydkvalitet på samme niveau, som nogle af modstanderne kan fremvise. 55HX855 scorer imidlertid højt, hvor det tæller allermest: Billedkvaliteten er særdeles god og konsistent uafhængigt af tv-indhold og lysforhold, og med imponerende sortniveau. Med gode billedmodi til sport, film og almindeligt fjernsyn er det her et bragende godt allround-tv, som vi på det varmeste kan anbefale.

Også i denne test:

Sharp LC-70LE836S

Kolossal filmskærm

Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskærm for film- og sportsgalninge!

Stort og lysstærkt billede Flot sortniveau og kontrast
Lidt ujævne bevægelser Begrænset betragtningsvinkel

Samsung 64E8005GU

Designerplasma

Samsung vækker opsigt med de lækre linjer på deres plasmamodel.

Super skarphed Flot farvegengivelse
Nogen summen fra skærmen

Panasonic 50VT50

King of the Hill

Panasonics bedste plasmaer har i en årrække været regnet som en reference for billedkvalitet. Årets model er yderligere forbedret, men nu begynder konkurrenterne at puste japanerne i nakken …

Reference farvegengivelse Dybt sortniveau
Noget begrænset lysstyrke

Grundig 55 VLE 9270 CP

Meget for pengene

For dig, der vil have et simpelt tv med god ydelse, er Grundigs nye skærm et interessant alternativ.

God betragtningsvinkel God skarphed
Begrænset sortniveau

Samsung 55ES6805

Næsten komplet

Samsungs nye 6-serie byder på rigtig mange finesser og høj billedkvalitet til en fornuftig pris.

Glimrende farvegengivelse Dybt sortniveau
Noget lysgennemslip

LG 55LM760T

Koreansk udfordrer

LG stiller med et tv, som kommer tæt på rivalen Samsung i design – men hvad med billedkvaliteten?

God kontrast og farvegengivelse
Skærmrefleksioner

Panasonic L55DT50

Japansk LED-satsning

Panasonic er bedst kendt for deres plasmaskærme, men i år lancerer de også flere spændende LED-skærme, heriblandt mellemmodellen DT50.

God betragtningsvinkel God skarphed
Begrænset sortniveau
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Laser giver kraftigt lys i op til 150 tommers størrelse.
Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Ledvance har meldt sig ind i kampen om at levere smart lys til det smarte hjem. Det er let – og ikke særlig dyrt.
Slanke højttalere med velvoksen bas er ikke lette at finde. Medmindre de hedder PMC.