Test: Samsung 55ES6805

Næsten komplet

Samsungs nye 6-serie byder på rigtig mange finesser og høj billedkvalitet til en fornuftig pris.
Lyd & Billede mener
Glimrende farvegengivelse Dybt sortniveau
Noget lysgennemslip
Specifikationer
  • 55" LCD LED, 1920 x 1080
  • 3 HDMI
  • Smart Hub netportal
  • Dual-core processor
forfatter

Ingen kan nægte, at Samsung har været en vigtig trendsætter på tv-markedet de seneste år. Med koncepter som LED med slankt design, 3D og nu Smart TV har de på mange måder været en spydspids, som de andre tv-producenter har rettet ind efter, og sidste års topmodel 55D8005 blev et af markedets bedst sælgende tv’er. Her tester vi imidlertid 55ES6805, en noget nedtrimmet version af topmodellen 55ES8005.

Brugervenlighed og finesser
I modsætning til topmodellen har 55ES6805 ikke mulighed for styring via stemme eller bevægelse, men har alligevel en kraftig dual-core processor om bord, som understøtter de mange smart-funktioner. Samsungs Smart Hub er meget veludstyret med fornuftige tjenester, nogle af dem lokalt forankret, såsom YouSee Cinema og Viasats Viaplay. Samsung-skærmen reagerer også hurtigt på kommandoer, og menusystemet er nemt og overskueligt. Samsung har altid sat brugervenlighed i højsædet, og det gælder også denne model.

Billedkvalitet
55ES6805 bruger et LCD-panel med kantmonterede lysdioder og Samsungs egen Micro Dimming-teknologi, som justerer lysstyrken i individuelle dele af kantlyset. Dette må ikke forveksles med ægte LED-baglys, hvor mængder af lysdioder sidder bag skærmen, men giver teoretisk set en bedre styring af lysmængden end et standard kant-LED tv.

Samsung-skærmens standardindstilling giver et farverigt, men også unaturligt billede lige ud af kassen. Tv’ets filmmodus er meget mere egnet til varieret tv-kiggeri for dem, som foretrækker naturlige farver. Her leverer Samsung faktisk noget af den bedste farvegengivelse blandt testdeltagerne og er en klar forbedring i forhold til tidligere års modeller. Når vi ser på sportsudsendelser som fodbold og atletik, ser vi også, at Samsung klarer at beholde omtrent lige god skarphed under bevægelse. Ikke værst, med tanke på at Samsung-modellen samtidig byder på ganske kraftige smart-funktioner!

En anden styrke hos Samsung-skærmen er det gode sortniveau, som er rekordsort af LED at være. Den får mange detaljer frem i mørke scener, som forsvinder i gråt hos Panasonic og Grundig. 55ES6805 mangler imidlertid lidt lyskontrol i forhold til Sony, og vi kan skimte noget ujævn lysfordeling bag skærmen til tider.

Lydkvalitet
Samsungs LED-skærme har aldrig været kendt for specielt god lydkvalitet. Vi har gang på gang kritiseret dem for at være lidt tynde i lyden, men her er der sket en klar forbedring. Lydgengivelsen er nu blevet mere fyldig og klarere til et punkt, hvor man faktisk kan se musik, film og sport, uden at det bliver anstrengende at høre på. Helt klart et skridt i den rigtige retning.

Konklusion
55ES6805 er en nedtrimmet version af Samsungs 8-serie, som byder på meget af samme billedkvalitet og finesser til en attraktiv pris. Billedkvaliteten er helt i top og tæt på testens allerbedste, til en lavere pris. Derfor nøler vi ikke med at kåre Samsung til Bedste Køb i denne sammenhæng.

Annonce

Også i denne test:

Sharp LC-70LE836S

Kolossal filmskærm

Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskærm for film- og sportsgalninge!

Stort og lysstærkt billede Flot sortniveau og kontrast
Lidt ujævne bevægelser Begrænset betragtningsvinkel

Samsung 64E8005GU

Designerplasma

Samsung vækker opsigt med de lækre linjer på deres plasmamodel.

Super skarphed Flot farvegengivelse
Nogen summen fra skærmen

Panasonic 50VT50

King of the Hill

Panasonics bedste plasmaer har i en årrække været regnet som en reference for billedkvalitet. Årets model er yderligere forbedret, men nu begynder konkurrenterne at puste japanerne i nakken …

Reference farvegengivelse Dybt sortniveau
Noget begrænset lysstyrke

Grundig 55 VLE 9270 CP

Meget for pengene

For dig, der vil have et simpelt tv med god ydelse, er Grundigs nye skærm et interessant alternativ.

God betragtningsvinkel God skarphed
Begrænset sortniveau

LG 55LM760T

Koreansk udfordrer

LG stiller med et tv, som kommer tæt på rivalen Samsung i design – men hvad med billedkvaliteten?

God kontrast og farvegengivelse
Skærmrefleksioner

Sony 55HX855

Knaldgod allrounder

Sony viser med denne model, at de fortsat er en producent, man skal regne med, når det gælder tv. 855’eren er kort og godt overraskende god!

Rigtig god kontrast Meget lidt refleksioner
Tynd lyd

Panasonic L55DT50

Japansk LED-satsning

Panasonic er bedst kendt for deres plasmaskærme, men i år lancerer de også flere spændende LED-skærme, heriblandt mellemmodellen DT50.

God betragtningsvinkel God skarphed
Begrænset sortniveau
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også