SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

Test : Samsung 55ES6805

Næsten komplet

Samsungs nye 6-serie byder på rigtig mange finesser og høj billedkvalitet til en fornuftig pris.

Lyd & Billede mener

Glimrende farvegengivelse Dybt sortniveau
Noget lysgennemslip
 • 55" LCD LED, 1920 x 1080
 • 3 HDMI
 • Smart Hub netportal
 • Dual-core processor
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 17999 kr

Ingen kan nægte, at Samsung har været en vigtig trendsætter på tv-markedet de seneste år. Med koncepter som LED med slankt design, 3D og nu Smart TV har de på mange måder været en spydspids, som de andre tv-producenter har rettet ind efter, og sidste års topmodel 55D8005 blev et af markedets bedst sælgende tv’er. Her tester vi imidlertid 55ES6805, en noget nedtrimmet version af topmodellen 55ES8005.

Brugervenlighed og finesser
I modsætning til topmodellen har 55ES6805 ikke mulighed for styring via stemme eller bevægelse, men har alligevel en kraftig dual-core processor om bord, som understøtter de mange smart-funktioner. Samsungs Smart Hub er meget veludstyret med fornuftige tjenester, nogle af dem lokalt forankret, såsom YouSee Cinema og Viasats Viaplay. Samsung-skærmen reagerer også hurtigt på kommandoer, og menusystemet er nemt og overskueligt. Samsung har altid sat brugervenlighed i højsædet, og det gælder også denne model.

Billedkvalitet
55ES6805 bruger et LCD-panel med kantmonterede lysdioder og Samsungs egen Micro Dimming-teknologi, som justerer lysstyrken i individuelle dele af kantlyset. Dette må ikke forveksles med ægte LED-baglys, hvor mængder af lysdioder sidder bag skærmen, men giver teoretisk set en bedre styring af lysmængden end et standard kant-LED tv.

Samsung-skærmens standardindstilling giver et farverigt, men også unaturligt billede lige ud af kassen. Tv’ets filmmodus er meget mere egnet til varieret tv-kiggeri for dem, som foretrækker naturlige farver. Her leverer Samsung faktisk noget af den bedste farvegengivelse blandt testdeltagerne og er en klar forbedring i forhold til tidligere års modeller. Når vi ser på sportsudsendelser som fodbold og atletik, ser vi også, at Samsung klarer at beholde omtrent lige god skarphed under bevægelse. Ikke værst, med tanke på at Samsung-modellen samtidig byder på ganske kraftige smart-funktioner!

En anden styrke hos Samsung-skærmen er det gode sortniveau, som er rekordsort af LED at være. Den får mange detaljer frem i mørke scener, som forsvinder i gråt hos Panasonic og Grundig. 55ES6805 mangler imidlertid lidt lyskontrol i forhold til Sony, og vi kan skimte noget ujævn lysfordeling bag skærmen til tider.

Lydkvalitet
Samsungs LED-skærme har aldrig været kendt for specielt god lydkvalitet. Vi har gang på gang kritiseret dem for at være lidt tynde i lyden, men her er der sket en klar forbedring. Lydgengivelsen er nu blevet mere fyldig og klarere til et punkt, hvor man faktisk kan se musik, film og sport, uden at det bliver anstrengende at høre på. Helt klart et skridt i den rigtige retning.

Konklusion
55ES6805 er en nedtrimmet version af Samsungs 8-serie, som byder på meget af samme billedkvalitet og finesser til en attraktiv pris. Billedkvaliteten er helt i top og tæt på testens allerbedste, til en lavere pris. Derfor nøler vi ikke med at kåre Samsung til Bedste Køb i denne sammenhæng.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
  Også i denne test:
  Sharp LC-70LE836S - Kolossal filmskærm
  Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskærm for film- og sportsgalninge!
  Samsung 64E8005GU - Designerplasma
  Samsung vækker opsigt med de lækre linjer på deres plasmamodel.
  Panasonic 50VT50 - King of the Hill
  Panasonics bedste plasmaer har i en årrække været regnet som en reference for billedkvalitet. Årets model er yderligere forbedret, men nu begynder konkurrenterne at puste japanerne i nakken …
  Grundig 55 VLE 9270 CP - Meget for pengene
  For dig, der vil have et simpelt tv med god ydelse, er Grundigs nye skærm et interessant alternativ.
  LG 55LM760T - Koreansk udfordrer
  LG stiller med et tv, som kommer tæt på rivalen Samsung i design – men hvad med billedkvaliteten?
  Sony 55HX855 - Knaldgod allrounder
  Sony viser med denne model, at de fortsat er en producent, man skal regne med, når det gælder tv. 855’eren er kort og godt overraskende god!
  Panasonic L55DT50 - Japansk LED-satsning
  Panasonic er bedst kendt for deres plasmaskærme, men i år lancerer de også flere spændende LED-skærme, heriblandt mellemmodellen DT50.

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Sony ZH8 (KD-75ZH8)

  Vejl.pris 61990 kr Laserskarp lyskanon

  LG NANO99 vs. Sony ZH8

  Vejl.pris kr Barberbladsskarp 8K-duel

  Sony KD-48A9

  Vejl.pris 13939 kr Lille, men sejt

  LG OLED48CX vs. Sony KD-48A9

  Vejl.pris kr Superbillede i kompakt format
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.