: Sharp LC-70LE836S

Kolossal filmskærm

Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskærm for film- og sportsgalninge!
Lyd & Billede mener
Stort og lysstærkt billede Flot sortniveau og kontrast
Lidt ujævne bevægelser Begrænset betragtningsvinkel
Specifikationer
  • 70" 3D LED-LCD, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • Aquos Net+ netportal
  • 29.999 kroner
Annonce
Annonce
forfatter

Hvis du hører til dem, som kan lide at have et større tv end naboen, rammer Sharps seneste kreation plet! Det nye 70-tommer er et imponerende skue, før man i det hele taget har tændt for det. Med sine 177 centimeter diagonalt kan det byde på et billedareal, der er næsten dobbelt så stort som et 50-tommer! Det her er et tv, som retter sig mod erklærede film- og sportsfanatikere og dem, der sidder i en stor stue med lang afstand til tv-væggen, typisk 4-5 meter eller mere.

Tilslutninger og finesser
Når det gælder tilslutninger, har Sharp valgt at placere stikkene side- og nedadvendt, så de er nemmere at nå ved en eventuel vægmontering. Kun nogle få analoge stik vender direkte bagud. Tv’et har fire HDMI-stik, hvilket vi regner som standard i 2012.

Billedkvalitet
LC-70LE836S er et LCD-tv med såkaldt LED-baglys. Bag skærmen sidder tusindvis af små lysdioder, som tændes og slukkes i grupper. Det er en high-end teknik forbeholdt de bedste og dyreste LCD-skærme og giver et overlegent kontrast- og sortniveau. LC-70LE836S har en blændende kraftig lysstyrke, som er klart overlegen i forhold til plasmaskærmene og samtidig har vældig god kontrol: Her er der knap nok nogen spor af ujævn lysfordeling. Sortniveauet er også helt bælgmørkt, når filmen kræver det.

I standard billedmodus har Sharp-skærmen – som forventet – et ganske unaturligt billede med overmættede farver og overdreven kontrast. Det er også tydeligt, hvordan billedbehandlingen arbejder på overtid med at reducere støj og udjævne bevægelser. Resultatet bliver en billedmæssig grød. Det fungerer kort sagt ikke særlig godt, og førstehåndsindtrykket er, at Sharp smører alt for tykt på med farverne. Film-modus ser langt bedre ud, men er heller ikke perfekt. Farvegengivelsen er også her lidt ujævn med en farvebalance, som trækker i retning af det røde. Det gør, at billedet får et lidt rustent præg, og farvenuancerne glider lidt ind i hinanden. Konklusionen er klar – her må vi ind og justere!

Sharp har heldigvis udstyret LC-70LE836S med et væld af indstillingsmuligheder, såsom fuld farvekalibrering og gammajustering, og der skulle ikke mange ændringer til, før billedet så betragtelig bedre ud. Ved at slå alle billedbehandlingsfunktioner fra, reducere kontrasten og finjustere farveværdierne klarede vi at få et flot billede med langt mere naturlige farver. Slutresultatet blev faktisk rigtig godt, men vi havde gerne set, at Sharp havde inkluderet en færdig optimeret billedmodus.

Annonce

Konklusion
Sharp LC-70LE836S er ikke bare det største tv, vi har set hidtil, det er også et af de bedste. Billedkvaliteten er i topklasse, og det gedigne skærmformat må helt klart siges at give en film- og sportsoplevelse ud over det sædvanlige. Sharps menusystem kunne godt have været mere overskueligt, og vi savner lidt bedre forhåndsprogrammerede billedindstillinger, men ellers er der ganske lidt at bekymre sig over, så længe man tager højde for, at den store skærm kræver lidt ekstra siddeafstand. Det her er et stort og fejende flot tv, som vi ikke nøler med at anbefale til dem, som er på storskærmsjagt.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Samsung 64E8005GU

Designerplasma

Samsung vækker opsigt med de lækre linjer på deres plasmamodel.

Super skarphed Flot farvegengivelse
Nogen summen fra skærmen

Panasonic 50VT50

King of the Hill

Panasonics bedste plasmaer har i en årrække været regnet som en reference for billedkvalitet. Årets model er yderligere forbedret, men nu begynder konkurrenterne at puste japanerne i nakken …

Reference farvegengivelse Dybt sortniveau
Noget begrænset lysstyrke

Grundig 55 VLE 9270 CP

Meget for pengene

For dig, der vil have et simpelt tv med god ydelse, er Grundigs nye skærm et interessant alternativ.

God betragtningsvinkel God skarphed
Begrænset sortniveau

Samsung 55ES6805

Næsten komplet

Samsungs nye 6-serie byder på rigtig mange finesser og høj billedkvalitet til en fornuftig pris.

Glimrende farvegengivelse Dybt sortniveau
Noget lysgennemslip

LG 55LM760T

Koreansk udfordrer

LG stiller med et tv, som kommer tæt på rivalen Samsung i design – men hvad med billedkvaliteten?

God kontrast og farvegengivelse
Skærmrefleksioner

Sony 55HX855

Knaldgod allrounder

Sony viser med denne model, at de fortsat er en producent, man skal regne med, når det gælder tv. 855’eren er kort og godt overraskende god!

Rigtig god kontrast Meget lidt refleksioner
Tynd lyd

Panasonic L55DT50

Japansk LED-satsning

Panasonic er bedst kendt for deres plasmaskærme, men i år lancerer de også flere spændende LED-skærme, heriblandt mellemmodellen DT50.

God betragtningsvinkel God skarphed
Begrænset sortniveau
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare højttaler imponerer på integration og bekvemmelighed.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.