Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Samsung Galaxy Buds Pro

Samsungs hørepropper udfordrer AirPods Pro

Samsungs nye hørepropper har de samme funktioner som Apples og er lige så låst til producentens egne mobiler.

Skrevet af / 11/02/2021 - 10:45
Samsung Galaxy Buds Pro
Jonas Ekelund

For to år siden kom Galaxy Buds, de første helt trådløse hørepropper fra Samsung, som vi syntes lød godt. De blev fulgt op sidste år af Galaxy Buds Live, som ikke holdt niveauet. Heldigvis viste det sig, at de bare var en parentes, og at de rigtige efterfølgere til Buds selvfølgelig hedder Samsung Galaxy Buds Pro. De er forbedret på næsten på alle måder ved at kopiere mange af funktionerne fra Apple AirPods Pro.

 

Galaxy Buds Galaxy Buds Live Galaxy Buds Pro Apple AirPods Pro
Codecs AAC AAC, Samsung Scalable AAC, Samsung Scalable AAC
Drivere 6 mm 12 mm 11 mm + 6,5 mm ?
Støjreduktion Nej “Ja” Ja Ja
Batterilevetid
6 timer 6 timer 8 timer 5 timer
Batterilevetid, etui 7 timer 15 timer 20 timer 24 timer
Resistens IPX2 IPX2 IPX7 IPX4
Vægt 10 g 5,6 g 6,3 g 5,4 g

 

Hørepropperne leveres i et etui, der ikke alene beskytter dem i lommen, men også oplader dem næsten tre gange, trods høreproppernes fremragende batterilevetid.

Det er ikke et noget problem at få dem på plads i øret, og de sidder behageligt selv efter et par timers lytning. De falder ikke ud ved normal brug, men bør nok ikke bruges til løbetræning, selv om de er mere end godt beskyttet mod sved.

Hørepropperne er mere behagelige, end de ser ud. (Foto: Samsung)

Opsætningen går glat med nyere Samsung-enheder, hvor høretelefonerne dukker op på startskærmen, så snart man åbner etuiet, og så er det bare at trykke på Forbind.

I Galaxy Wearable-app’en kan man vælge, hvad der skal ske, når man holder fingeren på touch-kontrollen, selv om der ikke er så mange valgmuligheder. Her er også “find mine hørepropper”, der bruger Samsung SmartThings til formålet. Samt mulighed for til at vælge imellem normal lytning, aktiv støjreduktion eller medhør, hvilket dog er lettere at styre med en widget på startskærmen.

Lade-etuiet giver yderligere 20 timers batteritid. (Foto: Samsung)

Buds Pro har også avancerede funktioner som 360 graders lyd, mulighed for at synkronisere mikrofonerne med mobilen samt overførsel mellem mobil og tablet. Desværre fungerer alt dette kun med de allernyeste Galaxy S-modeller. Vi oplevede også, at den oplyste batterilevetid med ANC var lige lovlig optimistisk.

Hvorfor kunne både batteristatus og knapper ikke klemmes ind i samme widget? (Foto: L&B)

Under pandemien har vi selvfølgelig ikke kunnet teste støjreduktionen på fly, men har måttet nøjes med at tage bussen. Og dér lykkedes det dem virkelig at lukke både rumlen fra bussen, øvrig trafikstøj og højlydte medpassagerer ude. Der blev tilstrækkelig stille til, at vi kunne skrue ned for lyden på musikken og stadig høre det hele.

De er dog ikke helt på AirPods Pro-niveau. Medhør lukker omgivelseslyd igennem, men alting får en metallisk klang, der ikke er så tiltalende. Men som en måde at høre beskeder over højttaleranlæg på er det stadig en god funktion.

Masser af funktioner, men en del af dem fungerer kun, hvis du har en Samsung-mobil. (Foto: L&B)

At Buds Pro lyder bedre end både Buds og Buds Live, er ikke nogen overraskelse. De to drivere gør det nemmere at skelne mellem instrumenterne i kompleks musik og betyder også, at bækkener ikke bliver druknet af stortrommen. Bassen er dyb og fyldig, og gør musiklytning medrivende, men diskanten er lidt skarp. De formår heller ikke rigtig at genskabe lydlandskabet i en sang som Björks “Hunter”.

Avanceret lydteknologi til både drivere og mikrofoner. (Foto: Samsung)

Konklusion

Med Galaxy Buds Pro udfordrer Samsung Apple AirPods Pro og formår at få de fleste funktioner med, selv om de ligesom på Apples hørepropper kun fungerer på producentens egne smartphones.

Lydkvaliteten er bedre end på Samsungs tidligere forsøg og i det hele taget rigtig god. Men i denne prisklasse konkurrerer de med hørepropper som Sennheiser Momentum True Wireless 2, og her må de se sig slået. Hvis vi vægter funktioner, pasform, holdbarhed og betjening, er det dog svært at give dem andet end en mere end godkendt karakter.

Karakter
Samsung Galaxy Buds Pro
Premium

Lyd & Billede mener

Meget nemme at bruge med Samsung-telefoner. Meget resistente. Fyldig lyd med god separation. Avancerede funktioner duer kun med de nyeste Samsung-modeller. ANC bruger uventet meget batteri. Usmart touch-betjening.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Scroll to Top