TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST: Samsung Galaxy Buds Pro

Samsungs hørepropper udfordrer AirPods Pro

Samsungs nye hørepropper har de samme funktioner som Apples og er lige så låst til producentens egne mobiler.

Karakter
Samsung Galaxy Buds Pro
forfatter
Publiceret 11/02/2021 - 10:45
Lyd & Billede mener
Meget nemme at bruge med Samsung-telefoner. Meget resistente. Fyldig lyd med god separation.
Avancerede funktioner duer kun med de nyeste Samsung-modeller. ANC bruger uventet meget batteri. Usmart touch-betjening.
Specifikationer
  • Type: In-ear, helt trådløse
  • Tilslutning: Bluetooth 5.0 (SBC, AAC, Samsung Scalable Codec)
  • Drivere: 11 mm + 6,5 mm diskant
  • Aktiv støjreduktion: Ja
  • Resistens: IPX7 (vandtætte)
  • Batteritid: 6 timer (15 timer ekstra i lade-etuiet)
  • Stemmestyring: Samsung Bixby
  • App: Galaxy Wearable
  • Vægt: 6,3 g pr. styk
  • Web: samsung.dk

For to år siden kom Galaxy Buds, de første helt trådløse hørepropper fra Samsung, som vi syntes lød godt. De blev fulgt op sidste år af Galaxy Buds Live, som ikke holdt niveauet. Heldigvis viste det sig, at de bare var en parentes, og at de rigtige efterfølgere til Buds selvfølgelig hedder Samsung Galaxy Buds Pro. De er forbedret på næsten på alle måder ved at kopiere mange af funktionerne fra Apple AirPods Pro.

 

Galaxy Buds Galaxy Buds Live Galaxy Buds Pro Apple AirPods Pro
Codecs AAC AAC, Samsung Scalable AAC, Samsung Scalable AAC
Drivere 6 mm 12 mm 11 mm + 6,5 mm ?
Støjreduktion Nej “Ja” Ja Ja
Batterilevetid
6 timer 6 timer 8 timer 5 timer
Batterilevetid, etui 7 timer 15 timer 20 timer 24 timer
Resistens IPX2 IPX2 IPX7 IPX4
Vægt 10 g 5,6 g 6,3 g 5,4 g

 

Hørepropperne leveres i et etui, der ikke alene beskytter dem i lommen, men også oplader dem næsten tre gange, trods høreproppernes fremragende batterilevetid.

Det er ikke et noget problem at få dem på plads i øret, og de sidder behageligt selv efter et par timers lytning. De falder ikke ud ved normal brug, men bør nok ikke bruges til løbetræning, selv om de er mere end godt beskyttet mod sved.

Hørepropperne er mere behagelige, end de ser ud. (Foto: Samsung)

Opsætningen går glat med nyere Samsung-enheder, hvor høretelefonerne dukker op på startskærmen, så snart man åbner etuiet, og så er det bare at trykke på Forbind.

I Galaxy Wearable-app’en kan man vælge, hvad der skal ske, når man holder fingeren på touch-kontrollen, selv om der ikke er så mange valgmuligheder. Her er også “find mine hørepropper”, der bruger Samsung SmartThings til formålet. Samt mulighed for til at vælge imellem normal lytning, aktiv støjreduktion eller medhør, hvilket dog er lettere at styre med en widget på startskærmen.

Lade-etuiet giver yderligere 20 timers batteritid. (Foto: Samsung)

Buds Pro har også avancerede funktioner som 360 graders lyd, mulighed for at synkronisere mikrofonerne med mobilen samt overførsel mellem mobil og tablet. Desværre fungerer alt dette kun med de allernyeste Galaxy S-modeller. Vi oplevede også, at den oplyste batterilevetid med ANC var lige lovlig optimistisk.

Hvorfor kunne både batteristatus og knapper ikke klemmes ind i samme widget? (Foto: L&B)

Under pandemien har vi selvfølgelig ikke kunnet teste støjreduktionen på fly, men har måttet nøjes med at tage bussen. Og dér lykkedes det dem virkelig at lukke både rumlen fra bussen, øvrig trafikstøj og højlydte medpassagerer ude. Der blev tilstrækkelig stille til, at vi kunne skrue ned for lyden på musikken og stadig høre det hele.

De er dog ikke helt på AirPods Pro-niveau. Medhør lukker omgivelseslyd igennem, men alting får en metallisk klang, der ikke er så tiltalende. Men som en måde at høre beskeder over højttaleranlæg på er det stadig en god funktion.

Masser af funktioner, men en del af dem fungerer kun, hvis du har en Samsung-mobil. (Foto: L&B)

At Buds Pro lyder bedre end både Buds og Buds Live, er ikke nogen overraskelse. De to drivere gør det nemmere at skelne mellem instrumenterne i kompleks musik og betyder også, at bækkener ikke bliver druknet af stortrommen. Bassen er dyb og fyldig, og gør musiklytning medrivende, men diskanten er lidt skarp. De formår heller ikke rigtig at genskabe lydlandskabet i en sang som Björks “Hunter”.

Avanceret lydteknologi til både drivere og mikrofoner. (Foto: Samsung)

Konklusion

Med Galaxy Buds Pro udfordrer Samsung Apple AirPods Pro og formår at få de fleste funktioner med, selv om de ligesom på Apples hørepropper kun fungerer på producentens egne smartphones.

Lydkvaliteten er bedre end på Samsungs tidligere forsøg og i det hele taget rigtig god. Men i denne prisklasse konkurrerer de med hørepropper som Sennheiser Momentum True Wireless 2, og her må de se sig slået. Hvis vi vægter funktioner, pasform, holdbarhed og betjening, er det dog svært at give dem andet end en mere end godkendt karakter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Seriøs lyd til en rimelig pris Hvis du går et trin ned fra topmodellerne, kan du få næsten lige så god lyd for meget færre penge.
Farvel, støj! Sony overgår sig selv med de nye WH-1000XM5. Klasseledende støjreduktion, bedre lyd og bedre komfort end nogensinde.
Shure giver gylden lyd til lavpris Shure Aonic 40 går efter deres egen storebror, og på enkelte områder har den billigere model overtaget.
PSB-hovedtelefoner tilpasser sig din hørelse PSB M4U 8 MKII har digital støjreduktion og tilpasser sig brugerens hørelse. Men de er ikke uden svagheder.
Verdenspremiere: Sennheiser har gjort det igen Sennheiser har endnu en gang forbedret deres bedste trådløse hørepropper. Momentum True Wireless 3 er en sand fornøjelse.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend