Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Samsung Galaxy Buds Live

Når funktionerne er vigtigere end oplevelsen

Galaxy Buds Live er proppet med funktioner, men holder ikke, hvad de lover.

Skrevet af / 10/12/2020 - 12:35
Samsung Galaxy Buds Live
Jonas Ekelund

Samsung har gjort mange forsøg udi hørepropper gennem årene, med varierende succes. Indtil sidste års Galaxy Buds, der ramte rigtigt på de fleste punkter. De var lette og behagelige, og havde god batterilevetid og smart betjening.

Da vi hørte om en ny model med støjreduktion, så vi et par Galaxy Buds for os med endnu mere avanceret teknologi. De kunne måske blive AirPods Pro-dræbere til Android-verdenen?

Lade-etuiet er lille, men det er let at lade hørepropperne op. (Foto: L&B)

Konstruktion og udseende

Det, vi i stedet har fået, er hørepropper, der af en eller anden grund er redesignet fra bunden. De er det, man kalder øresnegle, så de har ikke silikonedutter, som man skal trykke ind i øregangene, men sidder overfladisk i det ydre øre. Der findes dem, som synes, at det er ubehageligt med propper, så de kan være et alternativ for dem.

Den bønneformede snegl skal derfor mingeleres på plads i øret og forhåbentlig ikke falde ud. I modsætning til Apple AirPods, der ikke har noget til at hjælpe dem med at blive siddende, har Galaxy Buds Live dog små silikoneringe, som griber fat i det ydre øre.

Det fungerer overraskende godt i daglig brug. Men man skal nok ikke udfordre skæbnen og løbe i terræn med dem. Ellers burde det gå fint at træne med dem, da de er IPX2-certificerede. Det betyder, at de kan tåle dryppende væske såsom let regn eller måske sveddråber. Til sammenligning er Apple AirPods Pro IPX4-certificerede.

Læs også Dem alle vil have Forbrugerne afskrækkes ikke af det mærkelige design, men flokkes omkring Apples AirPods. Og Pro-udgaven er endnu bedre – på alle måder.

I betragtning af størrelsen, og fordi der ikke er noget, der rager ud af ørerne, kunne man tro, at de var diskrete. Men de er blanke, og nogle af farvevalgene suger ligefrem opmærksomhed til sig. De fås i hvid, sort, blå og bronze, hvoraf sidstnævnte matcher Galaxy Watch 3, Galaxy Note 20 og Galaxy Tab S7.

Mængden af porte og mikrofoner er overvældende. (Foto: L&B)

Opsætning og betjening

Med Samsung Wearable-app’en er det nok at åbne lade-etuiet i nærheden af sin Galaxy-mobil, så kommer der en notifikation og spørger, om man vil parre dem med telefonen. Lige så fleksibelt som med Apple-gadgets, hvilket er en god ting. Ellers er det selvfølgelig muligt at bruge Bluetooth-menuen på samme måde som med andre mærker. Ekstra plus til Samsung, fordi de faktisk har lavet en Galaxy Buds-app til iOS!

I App’en kan man se batteriniveauet for både hørepropperne og etuiet. Når alle funktioner er slået fra, rækker en opladning til otte timers lytning, hvilket er rigtig godt. Hvis man derimod tænder for støjreduktionen og stemmestyringen, falder batterilevetiden til fem en halv time.

Fem minutters hurtigopladning giver yderligere en times lyttetid, og man kan oplade etuiet trådløst, endda fra en Galaxy-mobil i nødstilfælde.

Med app’ens EQ-indstillinger kan man tilpasse lyden, som man vil. Hvis man ikke kan finde øresneglene, kan man se i app’en, hvor de var sidst, og afspille en høj lyd, så man kan finde dem. Her slår man også den aktive støjreduktion til og vælger, om stemmeassistenten altid skal lytte efter kommandoer.

Desværre er denne stemmeassistent Bixby, den mindst anvendelige af alle stemmeassistenter. Hvorfor kan man ikke bruge Google Assistant, hvis man foretrækker den?

Afspilningen styres med touch-kontroller på øresneglene. Tryk én gang for at pause musikken eller besvare telefonopkald, to gange for at gå til næste sang og tre gange for at gå til den forrige. Hvis man holder trykket, kan man aktivere støjreduktionen, starte Bixby, skrue ned for lydstyrken eller åbne Spotify.

I app’en kan man vælge, hvad der skal styres på den ene eller den anden øresnegl. Her kan man også slå touch-kontrollerne helt fra. Og det får man hurtigt lyst til, for hver gang man justerer Buds Live i ørerne, registreres det som et tryk. Også når man sætter dem i eller tager dem ud. Temmelig irriterende i det lange løb!

Der er mange indstillinger, men når det gælder touch-betjeningen, ville man gerne kunne justere noget mere. (Foto: L&B)

Samtaler og musik

Hvad angår opkald, er Buds Live mere avancerede end de fleste andre hørepropper, vi har set. De har to udvendige mikrofoner og én indvendig. Men de har også en sensor, der registrerer bevægelser i din kæbe for at afgøre, hvilke lyde der er din tale, og hvilke der kommer fra omgivelserne. Det betyder, at de ikke alene opfanger din stemme godt; den person, du taler med, kan også høre dig, selv om du befinder dig i støjende omgivelser.

Så skulle man måske tro, at det betød, at støjreduktionen også var i top. Men da propperne ikke slutter tæt, spiller det ikke rigtig nogen rolle, hvor meget de dæmper. Det er umuligt at undgå, at støj fra omgivelserne lækker ind i ørerne. Man kan ganske vist godt høre en vis forskel på den lavfrekvent larm med og uden støjreduktion, når man sidder i et tog, men ikke så meget, at man vil betale ekstra for det.

Også når man spiller musik, mærker man, at de ikke slutter tæt, for det går ud over basgengivelsen. Bassen er der ganske vist, men den mangler dybde og punch. Ellers er lyden åben og dynamisk, og fungerer fint til mere simpel pop og rock på farten. De har dog problemer med mere kompleks musik, så de duer ikke til at sidde og nyde musik hjemme i lænestolen.

Imponerende, så meget man kan klemme ind i så små hørepropper. (Foto: Samsung)

Konklusion

Samsung Galaxy Buds Live er nogle af de mere avancerede hørepropper, vi har set. De er proppet med funktioner, lige fra at kunne opfange din stemme i støjende omgivelser, som fungerer godt, til aktiv støjreduktion, som nærmest ikke kan mærkes overhovedet.

Selv om de ikke går langt ind i ørerne, hvilket mange godt kan lide, sidder de fint. Det betyder dog, at basgengivelsen er svag, og at de lækker lyd. Desuden er det nærmest umuligt at røre ved dem uden at aktivere touch-kontrollerne. Vi ville ønske, at Samsung i stedet havde holdt fast i designet fra Galaxy Buds og bare tilføjet støjreduktion.

De virker som et eksempel på, at man laver et produkt, fordi man kan, i stedet for at spørge sig selv, om det tilfører noget nyt.

 

Karakter
Samsung Galaxy Buds Live
Premium

Lyd & Billede mener

Glimrende som headset. Trådløs opladning af etuiet. Overfølsom touch-funktion. Stemmestyring med Bixby. Lyd lækker både ind og ud. Ikke særlig støjreducerende. Svag basgengivelse.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Lyd & Billede
Scroll to Top