Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gruppetest: Samsung Galaxy S21-serien

Vi sammenligner mobilerne i Galaxy S21-serien

Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.

Skrevet af / 23/02/2021 - 08:32
Samsung Galaxy S21-serien
Peter Gotschalk

Ligesom sidste år lancerede Samsung her i 2021 hele tre nye modeller i Samsung Galaxy S-serien, den sydkoreanske elektronikgigants absolutte flagskibsserie af smartphones.

Strategien i år er dermed i hovedtræk den samme som i 2020, nemlig at tilbyde forbrugerne premium- og high-end-mobiler i forskellige prisklasser og de tre smartphones – Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra – er hver især direkte efterfølgere til de tre Galaxy S20-mobiler fra 2020.

I forhold til 2020 er ikke mindst designet blevet fornyet med et kameramodul, som er sømløst integreret og flugter med den metalramme, der omkranser mobilens krop, ligesom alle Galaxy S21-modellerne kommer i nye matte farver, som betyder, at mobilerne ikke samler på fedtfingre og er blevet væsentlig nemmere at holde i hånden.

Ud over det fælles designsprog har de tre Galaxy S21-mobiler meget andet tilfælles, men alligevel er der stor forskel på prisen.

Vi har anmeldt alle tre modeller, og i de enkeltstående tests under artiklen kan du læse om hver enkelt Galaxy S21-mobil i detaljer.

Her får du en opsummering af de vigtigste fordele og ulemper ved hver mobil – samt en anbefaling til, hvem der bør overveje at købe den konkrete model:

Fra venstre: Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ og Galaxy S21. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S21 5G

Bortset fra skærmstørrelsen på 6,2 tommer og en bagside af forstærket polykarbonat er den mindste Galaxy S21 identisk med den noget dyrere Galaxy S21+.

Til en vejledende pris på kun 6.599 kroner for den billigste version med 128 gigabyte indbygget lager er Galaxy S21 bedst til prisen i årets Galaxy S-serie.

Ergo får man en mobil med et fremragende kamera, en knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse til en virkelig attraktiv pris.

Samsung Galaxy S21 er dermed for dig, der ikke har noget imod en lidt mindre skærm, men derudover ønsker high-end-specifikationer til en rimelig pris.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Denne model sætter sig lidt mellem to stole. Samsung Galaxy S21+ har nemlig ikke alle de fede kamerafunktioner fra Galaxy S21 Ultra, men koster alligevel en del mere end den almindelige Galaxy S21 uden at have ret meget andet ekstra at byde på end en større skærm.

Prisen er 8.199 kroner for den mindste model med 128 gigabyte lager. For det beløb får man naturligvis samme funktioner og specifikationer som med den almindelige Galaxy S21-model, men altså derudover en bagside af Gorilla Glass Victus og en skærm på 6,7 i stedet for 6,2 tommer. Bemærk dog, at skærmteknologien og opløsningen er den samme.

Samsung Galaxy S21+ 5G er dermed primært for dig, der bare må have en større skærm og ikke har noget imod at betale 1.500 kroner for fornøjelsen.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Hvis man har et pengetræ stående i haven, og prisen ikke betyder noget, så er det Galaxy S21 Ultra, man skal købe. Galaxy S21 Ultra er nemlig absolut klasseledende og uden tvivl den bedste Android-baserede smartphone, man kan købe lige nu.

For en vejledende pris på 9.799 kroner for den billigste version med 128 gigabyte indbygget lager og 12 gigabyte RAM får man en smartphone med imponerende godt kamera med kreative muligheder. Knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse.

(Foto: Samsung)

 1. Samsung Galaxy S21 5G

  En lille monstermobil

  Samsung Galaxy S21 5G er mobilen, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.

  Godt kamera med kreative muligheder. Knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse. Bedst til prisen i Galaxy S21-serien.
  Leveres uden oplader, og selv om skærmen ikke er den største, kunne vi have ønsket os en højere skærmopløsning.
  Læs hele testen
 2. Samsung Galaxy S21+ 5G

  Mellem to stole

  Samsung Galaxy S21+ 5G er en glimrende mobil, som er svær at elske.

  Godt kamera med kreative muligheder. Knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens, kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse.
  Leveres uden oplader, og skærmopløsningen er for lav i betragtning af den store skærmstørrelse.
  Læs hele testen
 3. Samsung Galaxy S21 Ultra

  Android er kommet hjem

  Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets vildeste monstermobil, som gør op med fortidens synder.

  Imponerende godt kamera med kreative muligheder. Knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse.
  Leveres uden oplader, og batterilevetiden er ikke imponerende.
  Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

 • Prøv LB+ i 30 dage
  Kun 29,-

  Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 mnd
  93.25 kr/mnd

  Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Lyd & Billede
Scroll to Top