Gruppetest: Samsung Galaxy S21-serien

Vi sammenligner mobilerne i Galaxy S21-serien

Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.
Samsung Galaxy S21
Annonce
Annonce
forfatter

Ligesom sidste år lancerede Samsung her i 2021 hele tre nye modeller i Samsung Galaxy S-serien, den sydkoreanske elektronikgigants absolutte flagskibsserie af smartphones.

Strategien i år er dermed i hovedtræk den samme som i 2020, nemlig at tilbyde forbrugerne premium- og high-end-mobiler i forskellige prisklasser og de tre smartphones – Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra – er hver især direkte efterfølgere til de tre Galaxy S20-mobiler fra 2020.

I forhold til 2020 er ikke mindst designet blevet fornyet med et kameramodul, som er sømløst integreret og flugter med den metalramme, der omkranser mobilens krop, ligesom alle Galaxy S21-modellerne kommer i nye matte farver, som betyder, at mobilerne ikke samler på fedtfingre og er blevet væsentlig nemmere at holde i hånden.

Ud over det fælles designsprog har de tre Galaxy S21-mobiler meget andet tilfælles, men alligevel er der stor forskel på prisen.

Vi har anmeldt alle tre modeller, og i de enkeltstående tests under artiklen kan du læse om hver enkelt Galaxy S21-mobil i detaljer.

Annonce

Her får du en opsummering af de vigtigste fordele og ulemper ved hver mobil – samt en anbefaling til, hvem der bør overveje at købe den konkrete model:

Fra venstre: Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ og Galaxy S21. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S21 5G

Bortset fra skærmstørrelsen på 6,2 tommer og en bagside af forstærket polykarbonat er den mindste Galaxy S21 identisk med den noget dyrere Galaxy S21+.

Til en vejledende pris på kun 6.599 kroner for den billigste version med 128 gigabyte indbygget lager er Galaxy S21 bedst til prisen i årets Galaxy S-serie.

Ergo får man en mobil med et fremragende kamera, en knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse til en virkelig attraktiv pris.

Samsung Galaxy S21 er dermed for dig, der ikke har noget imod en lidt mindre skærm, men derudover ønsker high-end-specifikationer til en rimelig pris.

Annonce

Samsung Galaxy S21+ 5G

Denne model sætter sig lidt mellem to stole. Samsung Galaxy S21+ har nemlig ikke alle de fede kamerafunktioner fra Galaxy S21 Ultra, men koster alligevel en del mere end den almindelige Galaxy S21 uden at have ret meget andet ekstra at byde på end en større skærm.

Prisen er 8.199 kroner for den mindste model med 128 gigabyte lager. For det beløb får man naturligvis samme funktioner og specifikationer som med den almindelige Galaxy S21-model, men altså derudover en bagside af Gorilla Glass Victus og en skærm på 6,7 i stedet for 6,2 tommer. Bemærk dog, at skærmteknologien og opløsningen er den samme.

Samsung Galaxy S21+ 5G er dermed primært for dig, der bare må have en større skærm og ikke har noget imod at betale 1.500 kroner for fornøjelsen.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Hvis man har et pengetræ stående i haven, og prisen ikke betyder noget, så er det Galaxy S21 Ultra, man skal købe. Galaxy S21 Ultra er nemlig absolut klasseledende og uden tvivl den bedste Android-baserede smartphone, man kan købe lige nu.

For en vejledende pris på 9.799 kroner for den billigste version med 128 gigabyte indbygget lager og 12 gigabyte RAM får man en smartphone med imponerende godt kamera med kreative muligheder. Knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse.

Annonce
(Foto: Samsung)

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Samsung Galaxy S21 5G

En lille monstermobil

Samsung Galaxy S21 5G er mobilen, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.

Godt kamera med kreative muligheder. Knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse. Bedst til prisen i Galaxy S21-serien.
Leveres uden oplader, og selv om skærmen ikke er den største, kunne vi have ønsket os en højere skærmopløsning.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Mellem to stole

Samsung Galaxy S21+ 5G er en glimrende mobil, som er svær at elske.

Godt kamera med kreative muligheder. Knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens, kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse.
Leveres uden oplader, og skærmopløsningen er for lav i betragtning af den store skærmstørrelse.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Android er kommet hjem

Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets vildeste monstermobil, som gør op med fortidens synder.

Imponerende godt kamera med kreative muligheder. Knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse.
Leveres uden oplader, og batterilevetiden er ikke imponerende.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Poly vil sætte sig på markedet for professionel lyd & video til hjemmearbejde.
3:2-skærmen får 3.3K opløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-certificering.
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.
Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.
Med absolut alle de funktioner, man har brug for, giver Marantz NR1711 store hjemmebio-oplevelser fra et slankt og lækkert format.
Philips ultrabrede skærm placerer dig midt i handlingen, hvad enten det er spil, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelagtig bil, specielt i denne udgave.
JBL Bar 5.0 er en enkel og elegant soundbar, som ikke har brug for en subwoofer for at give bas nok.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera, der giver dig et helt nyt perspektiv.
Hjemmekontor eller hjemlig hygge? Denne skærm er velegnet til begge dele!
De første aktive trådløse fra engelske Q Acoustics er lette at få plads til i det smarte hjem. Lydmæssigt er de ikke helt i mål.
Samsung Galaxy S21 5G er mobilen, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Glem de billige mesh-løsninger. Du bliver ikke tilfreds, før du tager skridtet op til Orbi AX4200.
Samsungs nye hørepropper har de samme funktioner som Apples og er lige så låst til producentens egne mobiler.