Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

TEST: Apple Watch Series 7

Apple Watch S7 er det bedste hidtil

Det nye Apple Watch har langt om længe fået en større skærm, men batterilevetiden er desværre den samme.

Skrevet af / 28/10/2021 - 09:57
Apple Watch Series 7
Lasse Svendsen

Det allernyeste Apple Watch er det bedste smart-ur, vi har testet. Opgraderingerne på Series 7 er dog få og næppe vigtige nok til at skifte fra S6, men måske kan det nye Apple Watch S7 omvende nogle af dem, der har smart-ure fra andre producenter.

I bund og grund er S7 et S6 med en større skærm. Funktionaliteten er næsten magen til, og derfor synes jeg, at en opgradering til S7 kun giver mening, hvis man har et endnu ældre Apple Watch.

Læs også Det bedste smart-ur Apple har opdateret deres smart-ur med EKG- og iltmåling samt flere sensorer end før, og har kort og godt lavet det bedste smart-ur til dato.

Smart-ure som dette dækker et bredt felt af opgaver. Samtidig med at de er en forlængelse af mobilen, er de også træningsur, fjernbetjening, pung og ikke mindst en sundhedsmonitor, der passer på dig.

Og det aktuelle, S7, kan man ligesom S6-versionen ringe op med, uanset hvor mobilen befinder sig. Hvis man vælger et Apple Watch med GPS og cellular (eSIM), vel at mærke. Så kan det nemlig kobles til mobilabonnementet.

Altid-på-skærmen på Apple Watch S7 har mere lys end på S6. (Foto: Lasse Svendsen)

Større skærm

Men den store nyhed på S7 er en ny og større skærm på 45 mm – 20 procent større – og med endnu bedre læsbarhed. Det mærkes især på tekst, og en del af de sekundære ikoner og symboler kan stadig virke meget små, især hvis man har valgt en meget kompliceret urskive.

Uanset hvad kan man vælge, hvor store tal og bogstaver skærmen skal vise, og på S7 har standby-skærmen 70 procent mere lys end skærmen på S6.

S7 er rundere i kanterne. (Foto: Lasse Svendsen)

Formfaktoren er den samme, men endnu mere afrundet, og Apple har altså ikke adopteret stilen fra den nuværende generation af iPhone med et mere stramt og kantet design.

En anden fordel ved den store skærm er, at det nu endelig er muligt rent faktisk at skrive nogenlunde hurtigt med QWERTY-skærmtastaturet på S7 – hvis man skriver på engelsk, vel at mærke. Underligt nok understøtter tastaturet kun engelsk.

Apple har givet S7 endnu stærkere safirglas over touch-skærmen, og S7 fås også i nye farver. Heriblandt skovgrønt, som vores testeksemplar i aluminium var klædt i.

Læg mærke til, hvor meget mindre skærmen på S6 i baggrunden er. (Foto: Lasse Svendsen)

Hurtigere opladning samt puls og træning

Ellers er der faktisk ikke så meget nyt. Ikke at det var nødvendigt med så mange omfattende opgraderinger efter min mening. S6 er stadig et glimrende smart-ur, men med den store skærm i 45 mm udgave er S7 en tand bedre.

Det er ladehastigheden også. Apple siger, den er 33 procent hurtigere, og det gik mærkbart hurtigere at oplade vores testeksemplar på den magnetiske oplader, som man smækker på undersiden af uret. Men batteritiden (18 timer) er ikke øget, og hvis man bruger GPS’en aktivt, f.eks. under træning eller på tur, falder batterikapaciteten hurtigt.

Netop det havde vi håbet, at Apple havde gjort noget ved på S7.

Uret har de samme sensorer som S6, altså dem, der måler puls, hjerterytme og iltindhold i blodet. Sensorerne advarer om unormale afvigelser i hjerterytmen, og ligesom tidligere kan det selv ringe 113, hvis man falder om eller vælter på cyklen og ikke rejser sig igen.

Skærmen fylder næsten hele uret, og kanterne er smallere end tidligere. (Foto: Lasse Svendsen)

Det har også Bluetooth og Wi-Fi indbygget. Højdemåleren er altid tændt, og der er en række træningsindstillinger, man kan bruge. Blandt nyhederne i watchOS 8 er pilates og tai chi. Breathe-app’en har skiftet navn til Mindfulness, men funktionaliteten er den samme, bortset fra at man her får flere tips til, hvordan man kan slappe af.

Man kan også downloade Nike Run Club, en app, der gemmer data fra ens løbeture – altså lidt ligesom Strava – men også har færdiglavede løbeture, som man kan gennemføre.

Hvis du elsker at løbe, så download Nike Run Club og bliv udfordret. (Foto: Lasse Svendsen)

Da Apple lancerede Watch 6 sidste år, kom de også med en ny tjeneste kaldet Fitness+. Det er en abonnementstjeneste til træning, hvor brugerne får adgang til en omfattende videokanal om træning på iPhone, iPad eller Apple TV. Den understøttes også i watchOS 8, men vi ved ikke, hvornår Fitness+ bliver tilgængelig i Norden.

Familiedeling er tilgængeligt i Norge, men endnu ikke i Sverige eller Danmark. Her kan man bruge en iPhone til at sætte et eller flere Apple Watches op til familiemedlemmer, der ikke har en iPhone. Dermed kan andre i familien med et Apple Watch sende beskeder, ringe til forældrene, udvalgte venner eller søskende og bruge FaceTime til at kommunikere dem.

Apple Watch S7 screen III Apple Watch S7 screen II Apple Watch S7 screen I
<
>
Klassisk tri-compax stopur. Mindfulness er det nye navn for Breathe. (Foto: Lasse Svendsen)

Sømløs brugeroplevelse

Hvis man har brugt et Apple Watch før, er der ingen overraskelser ved S7. Altså bortset fra at skærmen er større. Den fylder endnu mere, og kanterne – bezelen – er meget smallere her end på S7, for slet ikke at tale om S5 eller SE.

Det gør komplekse skærmbilleder fra apps som f.eks. den, der måler EKG, lettere at se. Ligesom før kan man gemme data fra EKG-målingen, og skulle der ske noget unormalt med hjerterytmen eller iltmætningen i blodet, får man en varsling.

Bemærk, at uret ikke kan registrere hjerteanfald eller slagtilfælde. Hvis man har det usædvanlig skidt, skal man ikke vente på en varsling fra uret, men selv ringe 113.

Otte minutters hurtigopladning af S7 giver otte timers strøm. Det er nok til, at man kan bruge det til at registrere sit søvnmønster, hvis man sover med uret på. App’en kan hjælpe dig med at få mere ud af din nattesøvn ved at vise dig, hvordan du sætter en søvnplan op. Nyttigt især for dem, der har svært ved at sove og måske ofte vågner om natten.

Den drejelige og trykfølsomme krone kan bruges til lynhurtig navigering i apps og indstillinger. Den store skærm – som har fået et par nye urskiver, der er eksklusive for S7 – er den bedste på noget Apple Watch. Man kan nemt diktere beskeder og dele billeder, og med større taster og skærmknapper er det også det mest brugervenlige Apple Watch hidtil.

Det har også en særlig svømmeindstilling og kan tåle ned til 50 meters dybde, men skærmtasterne fungerer ikke under vand. Her skal man bruge kronen på siden.

Det er ikke alene sprøjtesikkert; man kan dykke ned til 50 meter med S7. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

Apple Watch S7 er stadig det bedste smart-ur. Der er ikke mange forbedringer i forhold til Apple Watch S6. Det har også EKG- og iltmåling, og de samme træningsindstillinger er tilgængelige i watchOS 8.0, men for dem med et ældre Apple Watch vil S7 være en stor opgradering.

Den store skærm og den forbedrede navigation er store plusser, og med S7 viser Apple igen, at de er bedre til det med smart-ure end de fleste andre.

Klassisk verdensur, hvor man kan skifte tiden på skærmen på et øjeblik. (Foto: Lasse Svendsen)
Karakter
Apple Watch Series 7
Premium

Home mener

Større skærm med bedre læsbarhed og fuldt skærmtastatur. Oplader hurtigere, er vandtæt og mere modstandsdygtigt over for ridser. Samme formfaktor, batterilevetid og ydelse som før.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Lyd & Billede
Scroll to Top