TEST: Marshall Mode II

Legendarisk Marshall-lyd direkte i ørerne

Det er Marshall Mode II, man skal have, hvis man elsker, at det trykker lidt i ørerne, når man spiller musik. Højt, selvfølgelig.
Karakter
Marshall Mode II
Lyd & Billede mener
Meget medrivende lyd med god basdynamik og stærk rytmisk kontrast. Små, lette og vandtætte med godkendt batterilevetid.
Ingen aktiv støjreduktion. Basfokusset passer ikke til alles smag. Mangler noget raffinement.
Specifikationer
  • Type: Trådløse, in-ear
  • Bluetooth: 5.1
  • Vandtæthed: Sprøjtesikre (IPX4)
  • Mikrofon og betjening: Ja/touch
  • Ladekabel: USB
  • Batteritid: Op til 5 timer, 25 timer m. lade-etui
  • Vægt: 4,75 g, etui 35 g
  • Farve: Sorte
  • Web: marshallheadphones.com
Annonce
Annonce
forfatter

Man kan undre sig over, hvad de har gået og lavet. Mens alt, hvad der kan krybe og gå af producenter, for længst har lanceret mindst ét, helst flere sæt helt trådløse hørepropper, har Marshall kun haft hørepropper med ledning.

Hvilket i og for sig ikke er så dumt. Hvis de falder ud, så falder de ikke langt, og med en ledning hængende rundt om halsen ved man, hvor man har dem.

Men sådan nogle gider markedet ikke længere. Det vil have helt trådløse og ledningsfri hørepropper, og nu kan Marshall også tilbyde dét i form af Mode II. Som ikke må forveksles med de kablede Mode-modeller. De er helt nye og kommer i et fleksibelt etui, som oplader hørepropperne, og som er blandt de mindste etuier, vi har set.

Marshalls første helt trådløse hørepropper. (Foto: Lasse Svendsen)

Hørepropperne selv er også små. Behageligt små og meget mindre end vores reference, Sony WF-1000XM3, som dog har adaptiv støjreduktion. Hvilket Marshall Mode II ikke har. Batterilevetiden er heller ikke så lang som på Sony-hørepropperne – fem til otte timer – men batteriet i etuiet kan forlænge spilletiden til 25 timer.

Marshall-propperne er vandtætte, i hvert fald så godt som, med IPX4-certificering, og den gummierede overflade giver et sikkert greb, når man står af løbebåndet med svedige hænder og tager propperne ud af ørerne.

Annonce

Den kompakte størrelse gør det lettere at placere hørepropperne i ørerne. De leveres med silikonedutter i fire forskellige størrelser, og de tænder straks, når man sætter dem i ørerne, og slukker, når man tager dem ud.

USB-kabel og ekstra silikonedutter følger med i æsken. (Foto: Lasse Svendsen)

Pasform og brugervenlighed

Parring med mobilen går som en leg, og hvis man downloader Marshall-app’en, kan man også vælge imellem forskellige EQ-indstillinger – eller lave sine egne, så man kan tilpasse lydbilledet til sin egen smag.

Der er ingen knapper, man skal forholde sig til. De gummierede overflader er touch-følsomme, og man kan styre musikken uden at skulle tage mobiltelefonen op af lommen. Man kan også besvare opkald, og de integrerede mikrofoner kan også give medhør med et lille tryk på den venstre høreprop.

Udendørs er rækkevidden rigtig god ligesom på de fleste andre trådløse hørepropper, men udenfor har man normalt mobilen i lommen, så den indendørs rækkevidde er mere interessant. Her lægger man gerne telefonen fra sig, og så er det rart f.eks. at kunne hente forsyninger, uden at lyden bryder op og forsvinder.

Det fungerer fint med Mode II, som også formår at spille gennem betongulvet på etagen ovenover, uden at musikken forsvinder helt.

Annonce
Det kan ske, at man føler behov for at justere lyden. Så er app’en rar at have. (Foto: Lasse Svendsen)

Lydkvalitet

I sidste ende er vi dog mere interesseret i lydkvaliteten. Vores erfaring med Marshall-lyden har været skiftende – fra ubalanceret og bastung til mere medgørlig og medrivende. Mode II hører bestemt til i den anden kategori.

Læs også
Helt trådløse budget-hørepropper Nu kan du slippe for alle ledninger og få god lyd uden at skulle tømme sparegrisen.

De vægter stadig bas mere end f.eks. et par RHA-hørepropper, men er til gengæld ikke lige så opløste i mellemtonen eller diskanten. Det giver bl.a. et klaver mere bund og fylde, men overtonerne klinger ikke lige så frit på Mode II. Det hjælper at bruge EQ’en i app’en, men vi kommer ikke uden om, at Marshall Mode II trives bedre med pop, rock, hiphop, electronica, metal osv. end med kammermusik og tyske lieder.

Marshall Mode II er til dig, der elsker at mærke rytmen i musikken. (Foto: Lasse Svendsen)

De fungerer også til hårdtslående jazz. Norske Terje Rypdal og Jaga Jazzist lyder topsejt gennem Mode II, som får rytmen og vægten i bassen bedre frem, end de fleste hørepropper formår.

Bassen på Rypdals “Conspiracy” lyder sejt i de små hørepropper, og selv om guitarklangen er lidt tilbagetrukket, er den stabil og tydeligt placeret i lydbilledet. Trommerne på åbningen af Jaga Jazzists “Starfire” lyder fedt som bare f… – måske ikke lige så stramt defineret som på RHA-hørepropperne, men mere engagerende.

Vokalen på svenske Zara Larssons “Look What You’ve Done” er tydeligt defineret, og man kan virkelig mærke, at det rykker i hofterne, når trommer og bas kommer dundrende ind på omkvædet. Der er også en okay defineret diskant. Den er ikke så luftig eller tydelig, men heller ikke stikkende, hård eller spids.

Annonce
Et af de mindste etuier, som også oplader hørepropperne. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

Marshall Mode II’s styrke er rytme, dynamik og den fede bas, der på ingen måde overskygger andre dele af frekvensområdet, men som alligevel dominerer lydbilledet på al musik. Det betyder, at Mode II ikke er blandt de mest afbalancerede eller raffinerede trådløse hørepropper på markedet, men de er afgjort blandt de mest medrivende.

Prisen er heller ikke så tosset, selv om man kan få Sony WF-1000M3 endnu billigere i øjeblikket. Marshall-hørepropperne mangler støjreduktion og lyder ikke helt neutralt, men det synes vi ikke gør noget, så længe de får smilet og hoftebevægelserne frem, når man hører musik.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.