TEST

6 helt trådløse hørepropper

 itemprop
TEST6 helt trådløse hørepropper

Helt trådløse budget-hørepropper

Nu kan du slippe for alle ledninger og få god lyd uden at skulle tømme sparegrisen.

Den mest populære type hovedtelefoner lige nu er uden tvivl helt trådløse hørepropper. Apple gjorde “true wireless” til et begreb, og de sælger sindssygt godt trods høje priser. Men man behøver faktisk ikke at punge ud med flere tusind kroner for at kunne slippe for alle ledninger. Vi har fundet seks udfordrere, der koster under det halve. Og nogle af dem lyder faktisk bedre!

At de er blevet så populære, er ikke underligt. Det er simpelthen enormt praktisk at bare stikke et par propper i ørerne, når man vil høre musik. På rejser er det meget diskret, og det forstyrrer ikke indtrykket, hvis man er pænt klædt på. Og når man træner, slipper man for en ledning, der filtrer, eller som gnider mod halsen, når man løber. Komfort er nøgleordet!

Batterirevolution

Sidste gang vi testede helt trådløse budget-hørepropper, var batterilevetiden tre til seks timer for selve hørepropperne, og man kunne få yderligere syv til 19 timer ved at oplade dem i det medfølgende batteri-etui. Det var okay til daglig brug, men kunne være lidt besværligt, hvis man både skulle høre musik i toget på vej til arbejde og hen og træne bagefter. For slet ikke at tale om at flyve til et andet kontinent.

Nu, kun godt et halvt år senere, er der sket noget dramatisk. Hvad enten det så er batterierne, der er blevet bedre, eller elektronikken, der er blevet væsentlig mere energieffektiv. For nu er batterilevetiden på de bedste hørepropper op til otte-ti timer. Og med lade-etuiet op til 35-80 timer! Det er nok til en hel dag eller en lang flyvetur. Ja, det er lige før, man ikke behøver at tage en oplader med.

Batterikapaciteten er steget dramatisk det seneste år. (Grafik: Lyd & Billede)

Produkter i testen
 data-srcset
Sudio Tolv
Luksuriøse hørepropper, der desværre ikke lyder lige så godt, som de ser ud.

Sudio er et mindre mærke, men har formået at holde sig inde i kampen. De har fundet en niche, hvor de tilbyder flot designede produkter til en rimelig pris. Vi har tidligere testet de trådløse hørepropper Vasa Blå, der både virkede luksuriøse og lød godt. Men de har også helt trådløse hørepropper på programmet, f.eks. Sudio Tolv – en model, der prismæssigt ligger midt mellem Fem og Tolv R. Der er seks forskellige farver at vælge imellem.

Propperne er ikke helt så store som på de første modeller i testen. Der medfølger silikonedutter i fire størrelser, så de fleste burde kunne finde nogle, der passer. Dermed sidder propperne ganske behageligt. Da de mangler vinger, skal man nok være lidt forsigtig med at bruge dem til træning. På den anden side er det ikke sportshørepropper, så det er heller ikke meningen.

Sudio Tolv er uden tvivl de mest stilige hørepropper i testen. (Foto: Sudio)

I betragtning af den relativt lille størrelse er det ikke underligt, at man ikke når op på samme batterilevetid som Braven og Jays. Men syv timer vil være godt nok for de fleste. Man kan også oplade dem fire gange mere i lade-etuiet, så den samlede batterilevetid er respektable 35 timer. Desværre holder Sudio også stædigt fast i det aldrende Micro USB-stik til opladning.

Afspilningen styres med fysiske knapper på propperne. Forskellige antal klik på venstre eller højre prop skifter nummer, pauser musikken eller besvarer opkald. Det lærer man relativt hurtigt. Derimod betyder trykkene, at man kommer til at rykke på propperne i ørerne, da der ikke er noget til at holde dem på plads. Vi havde også gerne set, at der var en app til at lave indstillinger.

Sudio siger i reklamerne, at de har forbedret lydkvaliteten i denne model ved at bruge grafen-drivere. Så spekulerer vi på, hvordan den forrige model mon lød, for Tolv er ikke specielt imponerende. Bassen har en tendens til at brumme, og diskanten bliver skarp, hvis man presser dem det mindste. Det kan måske gå til hverdag, men de fleste andre hørepropper i testen lyder bedre.

Fysiske knapper er ikke det bedste valg til trådløse hørepropper. (Foto: Sudio)

Konklusion

Sudio fortsætter med at levere pæne trådløse hørepropper, der virker væsentlig mere luksuriøse, end prisen antyder.

I betragtning af den relativt lille størrelse er batterilevetiden god og mere end nok til hverdag. Derimod sidder de ikke særlig godt fast i ørerne, og betjeningen er ikke optimal. Vi er heller ikke særlig imponeret over lydkvaliteten, da der er problemer med både bas og diskant.

annonce

 

annonce
Fakta
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Resistens: (ingen certificering)
 • Batteri: 7 timer + 28 timer ekstra i etui
 • Ladekabel: Micro USB
 • Vægt: 9 g
 • Web: sudio.com
Pris: 1000 kr
PlusLuksuriøst design. God batterilevetid.
MinusMiddelmådig lydkvalitet. Lidt besværlig betjening. Micro USB-opladning. Ingen app.
 data-srcset
Braven Flye Sport Rush
Bravens sportshørepropper holder længe og lyder godt, men passer ikke til alles ører.
 data-srcset
Jays m-Seven True Wireless
Jays første helt trådløse hørepropper holder hele dagen og byder på god lyd.
 data-srcset
JBL Tune 220TWS
JBL’s hørepropper kan minde meget om Apples, men kun på overfladen.
 data-srcset
Supra Nero TX
At helt trådløse hørepropper til under en tusse kunne være så gode, havde vi ikke troet.
 data-srcset
Urbanista Athens
Testens mest resistente hørepropper lyder lidt for barskt til deres eget bedste.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativ till 6 helt trådløse hørepropper

   data-srcset

  Hovedtelefoner med luksusfølelse

  Bowers & Wilkins har ikke sjusket med byggekvaliteten på deres nye trådløse topmodel, PX7, der også har støjreduktion.

   data-srcset

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

  Scroll til toppen