Search
Generic filters

TEST : 6 helt trådløse hørepropper

Helt trådløse budget-hørepropper

Nu kan du slippe for alle ledninger og få god lyd uden at skulle tømme sparegrisen.

Den mest populære type hovedtelefoner lige nu er uden tvivl helt trådløse hørepropper. Apple gjorde “true wireless” til et begreb, og de sælger sindssygt godt trods høje priser. Men man behøver faktisk ikke at punge ud med flere tusind kroner for at kunne slippe for alle ledninger. Vi har fundet seks udfordrere, der koster under det halve. Og nogle af dem lyder faktisk bedre!

At de er blevet så populære, er ikke underligt. Det er simpelthen enormt praktisk at bare stikke et par propper i ørerne, når man vil høre musik. På rejser er det meget diskret, og det forstyrrer ikke indtrykket, hvis man er pænt klædt på. Og når man træner, slipper man for en ledning, der filtrer, eller som gnider mod halsen, når man løber. Komfort er nøgleordet!

Batterirevolution

Sidste gang vi testede helt trådløse budget-hørepropper, var batterilevetiden tre til seks timer for selve hørepropperne, og man kunne få yderligere syv til 19 timer ved at oplade dem i det medfølgende batteri-etui. Det var okay til daglig brug, men kunne være lidt besværligt, hvis man både skulle høre musik i toget på vej til arbejde og hen og træne bagefter. For slet ikke at tale om at flyve til et andet kontinent.

Nu, kun godt et halvt år senere, er der sket noget dramatisk. Hvad enten det så er batterierne, der er blevet bedre, eller elektronikken, der er blevet væsentlig mere energieffektiv. For nu er batterilevetiden på de bedste hørepropper op til otte-ti timer. Og med lade-etuiet op til 35-80 timer! Det er nok til en hel dag eller en lang flyvetur. Ja, det er lige før, man ikke behøver at tage en oplader med.

Batterikapaciteten er steget dramatisk det seneste år. (Grafik: Lyd & Billede)
Sudio Tolv

Et skridt frem og to tilbage for Sudio

Luksuriøse hørepropper, der desværre ikke lyder lige så godt, som de ser ud.

Lyd & Billede mener

Luksuriøst design. God batterilevetid.
Middelmådig lydkvalitet. Lidt besværlig betjening. Micro USB-opladning. Ingen app.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Resistens: (ingen certificering)
 • Batteri: 7 timer + 28 timer ekstra i etui
 • Ladekabel: Micro USB
 • Vægt: 9 g
 • Web: sudio.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1000 kr

Sudio er et mindre mærke, men har formået at holde sig inde i kampen. De har fundet en niche, hvor de tilbyder flot designede produkter til en rimelig pris. Vi har tidligere testet de trådløse hørepropper Vasa Blå, der både virkede luksuriøse og lød godt. Men de har også helt trådløse hørepropper på programmet, f.eks. Sudio Tolv – en model, der prismæssigt ligger midt mellem Fem og Tolv R. Der er seks forskellige farver at vælge imellem.

Propperne er ikke helt så store som på de første modeller i testen. Der medfølger silikonedutter i fire størrelser, så de fleste burde kunne finde nogle, der passer. Dermed sidder propperne ganske behageligt. Da de mangler vinger, skal man nok være lidt forsigtig med at bruge dem til træning. På den anden side er det ikke sportshørepropper, så det er heller ikke meningen.

Sudio Tolv er uden tvivl de mest stilige hørepropper i testen. (Foto: Sudio)

I betragtning af den relativt lille størrelse er det ikke underligt, at man ikke når op på samme batterilevetid som Braven og Jays. Men syv timer vil være godt nok for de fleste. Man kan også oplade dem fire gange mere i lade-etuiet, så den samlede batterilevetid er respektable 35 timer. Desværre holder Sudio også stædigt fast i det aldrende Micro USB-stik til opladning.

Afspilningen styres med fysiske knapper på propperne. Forskellige antal klik på venstre eller højre prop skifter nummer, pauser musikken eller besvarer opkald. Det lærer man relativt hurtigt. Derimod betyder trykkene, at man kommer til at rykke på propperne i ørerne, da der ikke er noget til at holde dem på plads. Vi havde også gerne set, at der var en app til at lave indstillinger.

Sudio siger i reklamerne, at de har forbedret lydkvaliteten i denne model ved at bruge grafen-drivere. Så spekulerer vi på, hvordan den forrige model mon lød, for Tolv er ikke specielt imponerende. Bassen har en tendens til at brumme, og diskanten bliver skarp, hvis man presser dem det mindste. Det kan måske gå til hverdag, men de fleste andre hørepropper i testen lyder bedre.

Fysiske knapper er ikke det bedste valg til trådløse hørepropper. (Foto: Sudio)

Konklusion

Sudio fortsætter med at levere pæne trådløse hørepropper, der virker væsentlig mere luksuriøse, end prisen antyder.

I betragtning af den relativt lille størrelse er batterilevetiden god og mere end nok til hverdag. Derimod sidder de ikke særlig godt fast i ørerne, og betjeningen er ikke optimal. Vi er heller ikke særlig imponeret over lydkvaliteten, da der er problemer med både bas og diskant.

 

Supra Nero TX

Et virkelig godt køb

At helt trådløse hørepropper til under en tusse kunne være så gode, havde vi ikke troet.

Lyd & Billede mener

Rigtig god lyd og exceptionel ladekapacitet i etuiet.
Bluetooth-parring skal ske i en særlig rækkefølge. Lille udvalg af dutter og middelmådig trådløs rækkevidde.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Resistens: “Svedsikre”
 • Codecs: AAC, SBC
 • Batteri: 5 timer + 75 timer ekstra i etui
 • Ladekabel: Micro USB
 • Vægt: 7,6 g
 • Web: soundbysweden.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 900 kr

Pasformen på Supra Nero-TX er god, og hørepropperne er så små og lette, at man nærmest ikke mærker dem i ørerne. Men der følger kun tre par silikonedutter med, hvoraf to var for små til mine ører. Det tredje par gled lidt for let ud, så til testen endte jeg med at snyde og bruge mine egne dutter, der passer perfekt til mine ører. Jeg prøvede også med et par Comply-dutter i memory-skum for at få bekræftet lyden.

Nero-TX har den længste batterilevetid, vi har hørt om fra et par helt trådløse hørepropper. Okay, ikke hvis du kun ser på selve propperne, som har fem timer, men lade-etuiet giver yderligere 75 timers spilletid! Det betyder, at du kan tage hørepropper og etui med på ferie og ikke bekymre dig om ladekabel, før du er hjemme igen. Opladning sker dog med Micro USB og ikke USB-C.

Man kan også oplade sin mobiltelefon fra lade-etuiet. (Foto: Sound by Sweden)

Funktionsmæssigt er hørepropperne temmelig basale. De har Bluetooth 5.0, som giver stabil tilslutning, men som i dette tilfælde kun rækker til en placering midt i feltet, når det gælder trådløs rækkevidde. Vi målte den til ca. 25 meter i det fri.

Supras lyd er kendetegnet af en stram og fyldig bas. Nero har et godt stereoperspektiv med en fin rumfølelse. Jeg kan godt lide formatet på bas-instrumenter, og violiner lyder naturligt og klangrigt. Den gode fylde følges op af et godt fokus opad i de lysere toner. Med undtagelse af presensområdet (1-5 kHz), som er noget begrænset, hvilket betyder, at f.eks. vibratostemmer kunne have haft mere tryk på.

Den lidt overdrevne bas er dog ikke til hinder for at høre klassisk musik, og på pop og rock lyder det bare sejt. Der er virkelig smæld i rytmerne.

Armeret flykomposit gør hørepropperne robuste. (Foto: Sound by Sweden)

Konklusion

Supra Nero-TX er de mest vellydende helt trådløse hørepropper, vi har hørt til under en tusse. Når de så ovenikøbet giver fem timers spilletid og svimlende 75 timer ekstra med lade-etuiet, begynder det at ligne noget.

I en perfekt verden ville vi gerne have haft mere luft i toppen og flere detaljer i den øvre mellemtone. Men i forhold til prisen får du latterlig meget for pengene. Det kan dog godt være, at du skal ud og købe nogle bedre dutter. (GN)

Braven Flye Sport Rush
Bravens sportshørepropper holder længe og lyder godt, men passer ikke til alles ører.
Jays m-Seven True Wireless
Jays første helt trådløse hørepropper holder hele dagen og byder på god lyd.
JBL Tune 220TWS
JBL’s hørepropper kan minde meget om Apples, men kun på overfladen.
Urbanista Athens
Testens mest resistente hørepropper lyder lidt for barskt til deres eget bedste.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Citation Tower beviser, at convenience-lyd ikke behøver at være små, diskrete bordhøjttalere med store kompromiser.
  Electrocompaniet har opgraderet deres bedste integrerede forstærker. ECI 6DX MKII har kanongod streaming og alt, hvad du har brug for af digital indmad.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.