Search
Generic filters

: Shure SRH1540

Næsten magisk

Man går ikke galt i byen med Shure, og SRH1540 lyder varmere, end vi er vant til fra den kant.

Lyd & Billede mener

Glimrende klangbalance til næsten al musik. Stort og åbent lydbillede med en varm klang plus stor detaljerigdom. Komforten er virkelig i top!
De kan ikke foldes sammen, og der er hovedtelefoner i prisklassen med endnu større detaljerigdom.
 • Type: Lukkede, in-ear
 • Foldbare: Nej
 • Kontrol/mikrofon: Nej
 • Drivere: 40 mm
 • Impedans og følsomhed: 46 ohm / 99 dB
 • Vægt: 286 g
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3995 kr

Shure SRH1540 er lavet til at passe lige godt i studiet, derhjemme og med mobilen. De er lette nok at drive til at give tilstrækkeligt lydtryk med en smartphone som afspiller, og komfortable nok til, at man kan have dem på i timevis.

De lukkede hovedtelefoner har en solid metalbøjle, ørekopper af kulfiber og ørepuder i memory foam, som er noget af det mest komfortable, vi har testet. De former sig efter hovedet og er ekstremt behagelige at have på. Der medfølger to sæt aftagelige kabler med MMCX-stik, som gør, at man også kan bruge tredjeparts kabler.

Driverne er af standardstørrelse – 40 mm – og er ikke de mest højtspillende, vi kender, men her er det snarere afbalanceret og detaljeret lyd, der er i højsædet.

 

Lydkvalitet

Lyden af Shure er lidt svær at beskrive, da ørekopperne lyder så naturligt, at man aldrig rigtig sidder og lytter til lyd – bare musik. Sangstemmer lyder mere detaljeret og luftigt i overtonerne end med Sony, til trods for at Shure ikke reklamer med at understøtte højopløste lydformater. Og selv om Sony har fyldigere bas, lyder bas-instrumenterne mere korrekt med Shure.

Hør bare den lækre og sprøde elbas på David Bowies “Lazarus”. Anslagene på elbassen rasler klart og tydeligt, samtidig med at Bowies stemme står frem af helheden, ligesom blæserne lyder meget troværdigt. Dynamikken er også i top – det her er virkelig godt!

Det Norske Solistkor stråler ud, så man næsten kan tælle antallet af stemmer i koret, og kirkeklangen omringer stemmerne og giver en følelse af selv at være til stede.

 

Konklusion

Her får man ikke Sonys halvsvulstige basgengivelse, og dermed er basstemmerne en mere naturlig del af koret på Shure SRH1540. Men overtonerne gengives ikke helt så nuanceret og luftigt som med Audio-Technica.

Shures hovedtelefoner fungerer godt til pop og hiphop. Men dårlige indspilninger sminkes ikke, og basrytmerne i en lidt flad hiphop-produktion mangler slagkraft. Her lyder Sony sejere. Shure har det klart bedst med mere dynamiske indspilninger.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Audio-Technica ATH-A1000Z - En strøm af detaljer
  Disse lukkede hovedtelefoner lyder så luftigt og detaljeret, at man skulle tro, de var åbne.
  AudioQuest NightHawk - Fyldige rytmer
  NightHawk gengiver musikken næsten lige så mørkt, som navnet antyder, med en frodig bas og desværre lidt for lidt overtoner.
  Sennheiser HD 630VB - Et moderne twist
  Disse hovedtelefoner fra Sennheiser er virkelig et frisk pust. Variabel basrespons og herlig pasform er guf for folk på farten.
  HiFiMan HE-400i - Himmelsk musik
  Ingen andre hovedtelefoner til under 5.000 kroner giver lige så magiske musikoplevelser.
  Beyerdynamic T90 - Detaljer i toppen
  Måske det mest neutrale, dynamiske og åbne lydbillede, vi har hørt til under 5.000 kroner.
  Sonus faber Pryma - Luksus om ørerne
  De ligner en million og lyder næsten lige så godt.
  Onkyo A800 - Storslået lydoplevelse
  Onkyo overrasker med en fyldig basgengivelse fra åbne ørekopper, samtidig med at musikken lever og ånder.
  Sony MDR-Z7 - Fyldig og lækker musik
  Sonys hovedtelefoner fanger os med deres dejlig fyldige bas kombineret med et stort lydbillede. Men de passer ikke til alle.
  Oppo PM-3 - Letdrevne og bærbare
  Oppos billigste hovedtelefoner balancerer god lyd med testens mest transportable udførelse.

  Læs også

  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lækker og stilfuld maskine, der vil være perfekt til studier eller som arbejds-laptop på farten.
  Shure Aonic 50 har måske den bedste lyd, vi har hørt fra støjreducerende hovedtelefoner.
  Nikons billigste full-frame Z-kamera er bedst i sin klasse på ét område, men har nogle mangler og koster stadig for meget.
  Samsungs topmodel Q950TS byder på rålækkert design, knivskarp billedkvalitet og imponerende lyd. Men det koster!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion

  Timekettle M2

  Vejl.pris 800 kr Din egen tolk direkte i øret

  HiFiMAN HE-1000se

  Vejl.pris 27650 kr Det rene vanvid – men åh, så dejligt!
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.