Search
Generic filters
TEST

Sony WH-1000XM3

 itemprop
TESTSony WH-1000XM3
Sony WH-1000XM3

Sony bevarer føringen

Verdens bedste støjreducerende hovedtelefoner hedder stadig Sony WH-1000XM3.

Den bedste støjreduktion, der findes, plus førsteklasses lyd og fornem komfort. Og så er den oven i købet blevet billigere.
Helt tætte hovedtelefoner kan føles lidt klamme over tid.
Bedste priser

Der er gået mere end et år, siden Sony WH-1000XM3 styrtede Bose QC35 II fra tronen og blev kongen af lydløs rejse. Det er lang tid i ANC-land, hvor der lanceres nye modeller hver eneste måned.

Designmæssigt er WH-1000XM3 underspillet elegante. De store ovale ørekopper giver god plads til ørerne, og de bløde ørepuder slutter godt og behageligt til.

WH-1000XM3 kan styres med stemmen, enten via Google Assistant eller Apple Siri. Batterilevetiden er 30 timer, og takket være hurtigopladning med USB-C tager det kun ti minutter at få fem timers brug!

De understøtter ukomprimeret lyd via Bluetooth gennem Sonys LDAC-codec (kræver en Sony-mobil). Og mens andre hovedtelefoner har digital forstærkning, har Sony valgt analog til XM3.

Lydmæssigt er vi i den gode ende, selv om Sennheiser, Beyerdynamic og DALI gør det mere hi-fi-agtigt. Bassen er solid uden at være overdrevet. Diskanten er dog lidt behersket, men uden at lyden bliver direkte mørk.

Sony har arbejdet hårdt på at gøre støjreduktionen effektiv. Og hvor nogle ANC-modeller er mest effektive i diskantområdet, giver WH-1000XM3 også en glimrende reduktion i bassen og mellemtoneområdet. Magen til effektiv støjreduktion har jeg aldrig hørt før!

 

annonce

Konklusion

annonce

Antallet af konkurrenter er vokset, men trods alderen bevarer Sony distancen til alle andre. Komforten er glimrende (uden luksus-excesser a la B&O og Sennheiser Momentum). Og støjreduktionen er tavs som graven med en frekvenslinearitet, som vi ikke har hørt magen til. Lyden er også glimrende med god dynamik og baskontrol.

Læg hertil ekstremt hurtig opladning, og Sony WH-1000XM3 er simpelthen verdens bedste støjreducerende hovedtelefoner lige nu. At prisen til med er reduceret, gør at man skal have helt særlige grunde for at vælge noget andet.

(Foto: Sony)

Fakta

 • Type: Over-ear, trådløse, støjreducerende
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 40 kHz
 • Aktiv støjreduktion: Ja
 • Batteritid: 30 timer med ANC og Bluetooth
 • Stemmestyring: Ja
 • App: Sony Headphones Connect
 • Tilslutninger: 3,5 mm stereo-minijack, USB-C, Bluetooth 4.2, aptX/LDAC
 • Vægt: 225 g
 • Web: sony.dk

Pris

1990 ,-

Bedste priser

   data-srcset
  12 trådløse hovedtelefoner med elektronisk støjreduktion Topopgør blandt støjdræbere
  Også i denne test:
   data-srcset
  Bang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen.
  Gennemprøvet opskrift
  Bang & Olufsens luksus-ANC-hovedtelefoner er nået til tredje generation. Forandringerne er små – næsten for små.
   data-srcset
  Beats by Dre Solo Pro Wireless
  Hvem ville have troet, at producenten, der elsker fed bas, kunne lave noget så neutralt?
   data-srcset
  Beyerdynamic Lagoon ANC
  Beyerdynamic Lagoon ANC lyder bedre med musik end andre støjreducerende hovedtelefoner, vi har testet.
   data-srcset
  Bose Noise Cancelling Headphones 700
  Med NCH 700 har Bose denne gang gjort sit aller, aller… næstbedste.
   data-srcset
  Bowers & Wilkins PX7
  B&W-hørebøffer med luksusfølelse
  Bowers & Wilkins har ikke sjusket med byggekvaliteten på deres nye trådløse topmodel, PX7, der også har støjreduktion.
   data-srcset
  Sennheiser PXC 550-II Wireless
  Sennheiser spiller på det sikre. En i forvejen velfungerende model er opdateret med variabel støjreduktion og stemmestyring. Brugerfladen er til gengæld blevet noget rod.
   data-srcset
  Kygo A11/800
  Det norske livsstilsmærke Kygo Life vil være med i det lukrative luksusmarked for støjreducerende hovedtelefoner.
   data-srcset
  Denon AH-GC30
  Varme og stilfærdige
  Denon er klar med et nyt bud i kampen om støjtronen.
   data-srcset
  Jabra Elite 85h
  Jabra udfordrer eliten
  Jabra vil have del i markedet for støjreducerende hovedtelefoner i luksusklassen.
   data-srcset
  DALI IO-6
  Højttalere til hovedet
  DALIs hovedtelefondebut sikrer nordjyderne en plads i topklassen af luksusstøjdæmpere.
   data-srcset
  Sennheiser Momentum 3 Wireless
  Vi får flere funktioner på tredje udgave af Sennheisers glimrende trådløse hovedtelefoner.
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  TEST

  Sony WH-1000XM3

   itemprop
  TESTSony WH-1000XM3
  Sony WH-1000XM3

  Tavse som graven

  Flyt dig, Bose. Sony WH-1000XM3 er verdens bedste støjreducerende hovedtelefoner!

  Den bedste støjreduktion, der findes, kombineret med førsteklasses lyd og fornem komfort.
  Helt tætte hovedtelefoner kan føles lidt klamme over tid.
  Bedste priser

  Hvis du kun skal have ét par hovedtelefoner, bør de både være trådløse og have aktiv støjreduktion.

  Bose QuietComfort 35 er de bedst sælgende på markedet. Men de bedste hovedtelefoner, vi kender i denne kategori, hedder faktisk Sony WH-1000XM2. Bedre lyd end Bose og noget bedre støjdæmpning. Ikke mindst fordi den automatisk tilpasses til lufttrykket og brugerens ører.

  WH-1000XM2 har dog en skavank, idet de slukker automatisk efter fem minutter uden musik. Hvis du kun vil have støjreduktion, men ikke musik, er det et problem. Bose-ejere kan styre dette i app’en, mens Sony-brugere må løse det ved at tilslutte lydkabel. Og hvem gider det?

  Lydmæssigt virker XM2 lidt afdæmpede i diskantområdet, og de kunne have været hurtigere og mere letbenede, når vi taler dynamik og transientrespons.

  Sorte med bronzedetaljer. (Foto: Sony)

  Arvtageren

  Men nu kommer arvtageren, WH-1000XM3. Og her taler vi om flere forbedringer.

  For det første er de med deres 255 gram næsten ti procent lettere. Desuden følger hovedbøjlen hovedet tættere, hvor forgængeren stikker lidt mere ud på siderne og ser mere klodset ud.

  Ørepuderne har lidt større omkreds og giver bedre plads til ørerne. Et blødere materiale giver også øget komfort, på niveau med Bose QC35. Hvor Sony XM2 havde forbedret en svaghed ved sin forgænger, idet brugerens fodtrin forplantede sig ind i hovedet, er dette helt væk på XM3. Det skyldes meget mindre friktion i ørekoppernes ophæng – det føles næsten, som om de har fået kuglelejer!

  annonce

  Forbedret indmad

  Ligesom forgængerne understøtter WH-1000XM3 ukomprimeret lyd over Bluetooth via Sonys LDAC-codec (kræver kompatibel Android-mobil). Men her hører lighederne også op.

  annonce

  Mens andre hovedtelefoner har digital forstærkning, har Sony valgt analog til XM3. Normalt er analoge forstærkere for store, tunge og batteriædende til at kunne konkurrere, men Sony har formået at skrumpe den uden at miste effekt. Sammen med en ny lydprocessor og 32 bit DAC skal det give bedre baskontrol og opløsning.

  Vi vil også nævne dobbelt mikrofon til mobilsamtaler for bedre lyd her. Og ligesom forgængeren kan XM3 styres med stemmen, enten via Google Assistant eller Apple Siri.

  Guld-looket er skrottet og erstattet af sølv med messingdetaljer. (Foto: Sony)

  Ny støjreduktion

  Sony har arbejdet hårdt på at gøre støjreduktionen endnu mere effektiv. Især hvad angår mere højfrekvent baggrundsstøj. Hvis du sidder på en café med klirrende metal og bestik fra bordene omkring dig, så reduceres det mere effektivt på XM3 end på forgængeren. Og nu kan du bestemme i app’en, at støjreduktionen altid skal være tændt, eller at hovedtelefonerne slukkes automatisk efter et vist stykke tid.

  Batterilevetiden er på 30 timer ligesom sidst, og takket være hurtigopladning med USB-C tager det kun ti minutter at få fem timers brug!

  annonce

  Tavse som graven

  Støjreducerende hovedtelefoner reducerer støj udefra ved at sende et modfasesignal ind i ørerne. Nogle af dem gør det på en fremragende vis. Men støjen erstattes i større eller mindre grad af en svag susen, der kan forringe lydoplevelsen.

  Både Bose QC35 og Sony WH-1000XM2 har en hørbar susen med støjreduktionen aktiveret. Den er derimod kraftigt reduceret på WH-1000XM3 – ja, faktisk skal du koncentrere dig ret meget for at høre noget som helst. Afgjort det bedste, vi har set på dette område!

  Forgængeren undertrykker støj rigtig godt i basområdet (buldren i flykabiner osv.), men ikke lige så godt i mellemtoneområdet. XM3 er endnu bedre, hvilket især er hørbart i et åbent kontorlandskab. Jeg kan høre musik endnu svagere, uden at miljøet omkring mig lækker ind.

  XM2 var gode sammenlignet med vores andre referencer, men svaghederne er åbenbare i forhold til XM3. Magen til effektiv støjreduktion har jeg aldrig hørt før! Og hvis du vil høre, når nogen taler til dig, skal du bare lægge hånden på højre ørekop, så dæmpes musikken, og omgivelserne lukkes ind.

  Hovedtelefonerne kan ud fra dine bevægelser gætte, om du sidder, går eller løber, og justerer støjreduktionen tilsvarende. Hvis du løber, lukkes maksimal omgivelseslyd ind, så du kan høre trafikken omkring dig. Du kan også vælge kun at høre frekvensregisteret for stemmer, mens andet blokeres.

  WH-1000XM3 kan foldes sammen ligesom forgængerne. (Foto: Sony)

  Den bedste lyd

  Men hvad med lyden? Hvor forgængeren lyder rigtig godt, men har en lidt tilsløret bas og dæmpet diskantgengivelse, er XM3 væsentlig bedre. Bassen er langt mere markeret. Hør f.eks. Janelle Monáes “I Like That” med dens heftige RnB-bas, der går dybt og har strammere anslag end på forgængeren. Lydsignaturen er ikke så forskellig, idet diskanten stadig er lidt behersket.

  Bose har en mere distinkt hi-hat, men langtfra samme renhed som XM3. Denne dynamik og ro i lydbilledet kan Bose kun drømme om. Hvis du derimod foretrækker mere detaljerede hovedtelefoner fra B&O eller Bowers & Wilkins, kan lyden af 1000XM3 måske ikke overbevise dig, men undertegnede foretrækker dem.

  Også til klassisk. Hør bare Alice Sara Otts dejlige klaver på Nightfall. Den superstille og frekvensjævne støjreduktion gør, at man kan lytte ved meget lav volumen og stadig få hele oplevelsen med. Anslagene er markeret, samtidig med at klangbunden fra flyglet har et godt fundament i bassen.

  Her hører man også tydeligt forskel på LDAC med en kompatibel Android-telefon (jeg brugte Motorola G6 Plus) og f.eks. iPhone, der kun har komprimeret AAC. Der er mere luft med LDAC.

  I en perfekt verden kunne jeg måske have ønsket mig endnu mere liv. Til sammenligning har de specialiserede nuraphone endnu mere punch og attack i mellemtonen og justérbar bas ud i det ekstreme. Men de er ikke lige så finmaskede i toppen, og trods både passiv og aktiv støjreduktion dæmper de ikke lige så godt som Sony.

  WH-1000XM3 (tv.) sidder tættere og mere strømlinet mod hovedet end WH-1000XM2 (th.). (Foto: Geir Gråbein Nordby)

  Konklusion

  I våbenkapløbet mod Bose, hvor Sony allerede tog føringen med WH-1000XM2, lægger de så meget afstand med XM3-udgaven, at der ikke længere er nogen konkurrence.

  Komforten er superb, og støjreduktionen er tavs som graven med en frekvenslinearitet, som vi ikke har hørt magen til.

  Lyden er også endnu bedre end før, med bedre dynamik og baskontrol. Læg hertil ekstremt hurtig opladning (fem timer på ti minutter), og Sony WH-1000XM3 er simpelthen verdens bedste støjreducerende hovedtelefoner lige nu.

  Sony WH-1000XM3 på testbænken. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

  Støjreduktion – målinger

  Jeg prøvede at lave nogle målinger med “pink noise” og fik opgivet hele 8 dB mere effektiv støjdæmpning end med forgængeren, som igen er lidt bedre end Bose QC35. Det faktiske støjniveau, jeg målte, er mindre relevant (22,2 dB for XM3 mod 13,5 dB for XM2), da tallene i virkeligheden nok er højere på grund af lækage fra hovedtelefonerne der, hvor mikrofonkablet går ind, samt resonanser i det træstativ, jeg brugte til lejligheden, som giver støjforurening. Men den indbyrdes forskel er interessant.

  Desuden viser målingerne, at WH-1000XM3 har en langt mere jævn frekvensrespons på støjreduktionen. Hele frekvensregisteret undertrykkes ensartet, hvor XM2 slipper mere igennem mellem 100 og 1000 Hz.

   

  Fakta

  Type: Over-ear, lukkede, trådløse

  Drivere: 40 mm

  Tilslutninger: 3,5 mm, Bluetooth 4.1 med aptX/LDAC

  Aktiv støjreduktion: Ja

  Foldbare: Ja

  Kontroller og mikrofon: Ja

  Batteritid: 30 timer (trådløst med støjreduktion)

  Vægt: 275 g

  Farve: Sort eller beige

  Web: sony.dk

  Pris

  2.800 ,-

  Bedste priser

   Subscribe
   Notify of
   1 Comment
   oldest
   newest most voted
   Inline Feedbacks
   View all comments
   Sofie
   5 months ago

   Slukker WH-1000XM3 også efter 5 minutter uden musik, eller kan den også godt bruges hvis man gerne vil have støjreduktion uden at høre musik?
   Og virker støjreduktion også når den bruges med stik og ikke bluetooth?

   Alternativer til Sony WH-1000XM3

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   De bedste trådløse til prisen

   Den nye 2020-model af Apples Wireless Powerbeats er perfekt til træning og kræsne ører.

    data-srcset

   Bravo, Sennheiser!

   Sennheiser når helt til tops med deres nyeste udgave af Momentum True Wireless.

    data-srcset

   Hovedtelefoner med luksusfølelse

   Bowers & Wilkins har ikke sjusket med byggekvaliteten på deres nye trådløse topmodel, PX7, der også har støjreduktion.

    data-srcset

   10 på hovedet

   Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

   PRØV LB+ I 3 UGER
   3 UGER LB+ FOR 3 KR
   Fuld adgang til lydogbillede.dk
   PRØV i 3 UGER
   Ingen bindingstid
   Luk
   Scroll til toppen