Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Nothing Ear (stick)

Nothings nye hørepropper lever op til deres navn

Ingen bas, ingen trådløs opladning, ingen støjdæmpning. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.

Skrevet af / 17/11/2022 - 08:52
Nothing Ear (stick)
Peter Gotschalk

Den lille nystartede tech-virksomhed Nothing havde indtil for nylig blot to produkter under bæltet. Dels de udmærkede trådløse hørepropper Nothing Ear (1) og dels den innovative Android-smartphone Nothing phone (1).

Nothings erklærede mål er at gøre forbrugerelektronikprodukter spændende igen. I et marked, der efterhånden er blevet en smule kedeligt, er det en nobel hensigt. Og begge de ovennævnte produkter efterlod et positivt indtryk, da vi testede dem.

Nu er Nothing så på banen med deres tredje produkt, Nothing Ear (stick), som er endnu et sæt trådløse hørepropper. Navnet refererer til etuiet, der er designet med inspiration fra læbestifter og har “en unik, men funktionel, twist-åbning”, som Nothing formulerede det ved lanceringen for et par uger siden.

Hvor Nothing Ear (1) var klassiske støjdæmpende hørepropper med bløde, fleksible øredutter, kommer Nothing Ear (stick) i stedet i et halvt in-ear-design af samme type som de billigste Apple AirPods. Med andre ord “one-size-fits-all”, men Nothing lover højt og helligt, at propperne nok skal passe. Firmaet har nemlig testet de “ergonomisk formede” hørepropper på mere end 100 mennesker, og så er der vel ingen grund til bekymring?

Nothing Ear (stick)
Hørepropperne er lette (blot 4,4 g), og Nothing har testet pasformen på 100 forskellige mennesker. Alligevel sidder de dårligt i ørerne på de fleste, også på modellen, som må holde hovedet helt stille, så propperne ikke falder ud. (Foto: Peter Gotschalk)

Dårlig pasform

Vi var skeptiske, da vi åbnede Nothings læbestiftetui, for uanset hvor ergonomiske hørepropperne angiveligt skulle være, så er de trods alt fremstillet af hård plast og ude af stand til at tilpasse sig det individuelle øre. Så ikke alene kan propperne opleves som ukomfortable, en del af lyden slipper også ud. Især bassen, hvilket Nothing har forsøgt at modvirke med den såkaldte Bass Lock-teknologi, som ifølge producenten bruger “smart software” til at tilpasse lyden, så den får det rigtige niveau af punch og tyngde.

Desværre går det med Nothings løfter om ergonomi og smart software, som det i foråret gik med Ruslands planer om at gennemføre invasionen og styrte regeringen i Ukraine på tre dage. Ikke særlig godt.

Ingen bas

Nothing Ear (stick) leverer en nærmest overdrevent klar lydoplevelse med masser af diskant, men Bass Lock eller ej, lydbilledet er totalt blottet for bas. Det siger sig selv, at Nothing Ear (stick) også må undvære støjdæmpning. Og det hjælper ikke på brugeroplevelsen, at proppernes pasform er så dårlig. Nok har Nothing testet ergonomien på 100 forskellige mennesker, men det er så ikke ensbetydende med, at propperne passer i ørerne på alle os andre.

Faktisk passer de i mange tilfælde så dårligt, at man må være bekymret for, at de falder ud af ørerne ved for meget bevægelse. Set i det lys er det et særdeles dårligt designvalg, at betjeningen af selve propperne, hvis man f.eks. vil springe et musiknummer over eller svare på et opkald, foregår ved at klemme med to fingre på begge sider af de pinde, der stikker ud af øret fra hver prop. Risikoen for, at man flår proppen ud af øret i processen, er overhængende.

Læbestiften

Vi kommer ikke uden om at nævne det læbestiftinspirerede etui. For nok er det smart, at man kan åbne og lukke for etuiet ved hjælp af den “unikke twiståbning”, men designet betyder desværre også, at selve etuiet ikke på nogen måde er vand- eller støvtæt. Slipper der f.eks. sandkorn eller hår ind i det transparente etui, er man nok dømt til at lade sig irritere af det for evigt.

Trådløs opladning af selve etuiet – som vi kender det fra andre hørepropper i samme prisklasse, f.eks. Jabra Elite 5 – er heller ikke muligt.

Konklusion

Der er ingen grund til at bruge mere plads på Nothing Ear (stick). Hørepropperne kan i bedste fald betragtes som en slags gimmick, hvis man synes om ideen med det specielle etui, der er formet som en læbestift.

Hvis lydkvalitet og brugervenlighed betyder det mindste, bør man holde sig langt væk.

Karakter
Nothing Ear (stick)
Basic

Lyd & Billede mener

Æstetisk flot design med gennemsigtig “stilk” og et etui formet som en læbestift. Ikke-eksisterende bas trods Bass Lock-teknologi, ingen trådløs opladning af etui, ingen støjdæmpning, etuiet er hverken støv- eller vandtæt.

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

Scroll to Top