TEST: Marshall Monitor II ANC

Fuldspækkede rockhørebøffer med støjreduktion

Marshalls bedste trådløse hovedtelefoner er blevet opgraderet til langdistanceflyvninger.
Karakter
Marshall Monitor II ANC
Lyd & Billede mener
Lang batterilevetid. USB-C og hurtigopladning. Overraskende neutral lyd. God polstring. Praktisk betjening.
Koster lige så meget som vores referencehovedtelefoner. Varme om ørerne ved længere tids lytning. Skarp diskant.
Specifikationer
 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse, støjreducerende
 • Tilslutninger: 3,5 mm minijack, Bluetooth
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
 • Aktiv støjreduktion: Ja
 • Impedans (passiv): 32 ohm
 • Batteritid: 30 timer m. ANC og Bluetooth
 • Stemmestyring: Ja
 • App: Marshall Bluetooth
 • Vægt: 320 g
 • Web: marshallheadphones.com
Annonce
Annonce
forfatter

For ældre rockfans er navnet Marshall synonymt med enorme guitarforstærkere på scenen. For det yngre publikum er det snarere forbrugerelektronik, især trådløse højttalere, man først kommer til at tænke på. Men de laver også respektable hovedtelefoner.

For seks år siden testede vi deres flagskibshovedtelefoner Monitor, som for tre år siden blev fulgt op af en trådløs version. Nu er det blevet tid til en opdatering af sidstnævnte med Marshall Monitor II ANC. Som navnet antyder, har de også fået ANC – eller aktiv støjreduktion, som man siger på dansk.

(Foto: Marshall)

Design og pasform

Heldigvis er man ikke afveget fra designet. De virker stadig meget rock’n’roll-agtige med imiteret læder, nitter, robuste hængsler og messingfarvede knapper. Smarte hængsler gør, at man folde dem sammen, så de fylder minimalt i bagagen. Og til at beskytte dem i tasken kommer de i en cool stofpose. Ligesom Ford T kan du få dem i en hvilken som helst farve, så længe du vælger sort.

Hovedbøjlen har kraftig polstring dækket af kunstlæder, som gør, at den ikke gnaver eller presser mod hovedet, selv ved længere lyttesessioner. Det samme gælder puderne i ørekopperne, hvilket gør, at de ikke presser mod kraniet, uden at de af den grund sidder løst. Ulempen er, at man bliver varm om ørerne efter f.eks. en lang film og gerne tager en pause i lytningen.

Monitor II er velbyggede og behagelige. (Foto: Marshall)

Håndtering og funktioner

Hovedtelefoner har samme joystick-lignende multifunktionsknap som Marshalls øvrige hovedtelefoner. Man trækker den op eller ned for at justere volumen, frem eller tilbage for at skifte nummer og klikker på den for at pause musikken eller besvare opkald. Denne knap sidder på den ene ørekop, og på den anden sidder den knap, hvor man vælger niveauet af støjreduktion.

Annonce

Marshall Bluetooth-app’en gør installation og betjening enkelt. Hovedtelefonerne indleder endda selv opkoblingen til telefonen, så man skal bare acceptere den. Fra app’en kan man indstille mængden af støjreduktion, og man kan vælge at lukke lyd fra omgivelserne ind for at høre, hvad nogen siger, eller slå den helt fra.

Der er manuel EQ, og man kan gemme tre forudindstillinger. Her kan man også vælge, om M-knappen skal skifte mellem de forudindstillede EQ-niveauer eller aktivere stemmeassistenten.

Marshalls første trådløse hovedtelefoner, Major II BT, imponerede med en batterilevetid på 30 timer på et tidspunkt, hvor de fleste andre havde omkring 12 timer. Ved første øjekast ser Marshall Major II ANC ikke ud til at have forbedret dette, men den opgivne batterilevetid er faktisk med støjreduktionen tændt. Hvis man slår den fra, kommer man op på hele 45 timer! Vi spillede afbrudt i 14 timer, og batteriet røg ned på 60 procent, så det lyder rimeligt.

Rart nok lades hovedtelefonerne op med USB-C ligesom alle nyere mobiltelefoner, så man slipper for at have et særligt ladekabel til dem. Og de kan hurtigoplades på 15 minutter for yderligere fem timers lyttetid.

Lettilgængelige kontroller gør dem nemme i brug. (Foto: Marshall)

Støjreduktion og lydkvalitet

Allerede den gamle version havde isolerende ørekopper, som et par monitorhovedtelefoner skal have. Med ANC er hovedtelefonerne ikke kun praktiske til daglig brug, men også til rejser. Den aktive støjreduktion dæmper ikke bare monoton støj, men reducerer den til en svag susen. Støjreduktionen er ikke på niveau med vores referencehovedtelefoner, Sony WH-1000 XM3, men duer aldeles udmærket til en lejlighedsvis flyrejse eller til daglig pendling.

Annonce

Lydprofilen er ikke lige så rockagtig som på nogle af Marshalls billigere hovedtelefoner. En mere neutral lyd, som kan finjusteres med EQ-kontrollen, betyder at de fungerer rigtig godt til mange genrer. Det er dog ikke decideret hi-fi-kvalitet, så vi vil ikke anbefale dem til akustisk musik. Diskanten er noget skarp, og de lyder lidt indelukket; et træk, der forstærkes, når man slår støjreduktionen til. På mange måder de samme problemer som med de billigere Marshall Mid ANC.

I app’en kan man lave alle de nødvendige indstillinger. (Foto: Lyd & Billede)

Konklusion

Marshalls premium-hovedtelefoner Monitor er blevet voksne og har fået først trådløs tilslutning og nu også støjreduktion. Det er livsstilshovedtelefoner til dem, der godt kan lide den seje, rockede attitude, som mærket står for. De er velbyggede, sidder skønt på hovedet og har en fantastisk batterilevetid.

Men med flere funktioner er prisen også røget i vejret. Nu er de på samme niveau som premium-hovedtelefoner, der enten lyder bedre eller har bedre støjreduktion. Dermed er Marshall Monitor II ANC ikke et oplagt valg for alle.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Annonce
Annonce

Læs også

Beoplay HX skal tage kampen op i premiumklassen mod Sony, Bose og andre.
De billige trådløse Sound Blaster JAM V2 duer også fint til hjemmekontoret.
At forbedre i forvejen fremragende hovedtelefoner som Focal Clear kan ikke være nemt. Men Focal mener, at Clear MG er bedre på alle måder.
Trådløse hørepropper med Marshall-lyd og app-betjening.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare højttaler imponerer på integration og bekvemmelighed.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.