Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Marshall Monitor II ANC

Fuldspækkede rockhørebøffer med støjreduktion

Marshalls bedste trådløse hovedtelefoner er blevet opgraderet til langdistanceflyvninger.
Karakter
Marshall Monitor II ANC
Lyd & Billede mener
Lang batterilevetid. USB-C og hurtigopladning. Overraskende neutral lyd. God polstring. Praktisk betjening.
Koster lige så meget som vores referencehovedtelefoner. Varme om ørerne ved længere tids lytning. Skarp diskant.
Specifikationer
 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse, støjreducerende
 • Tilslutninger: 3,5 mm minijack, Bluetooth
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
 • Aktiv støjreduktion: Ja
 • Impedans (passiv): 32 ohm
 • Batteritid: 30 timer m. ANC og Bluetooth
 • Stemmestyring: Ja
 • App: Marshall Bluetooth
 • Vægt: 320 g
 • Web: marshallheadphones.com

For ældre rockfans er navnet Marshall synonymt med enorme guitarforstærkere på scenen. For det yngre publikum er det snarere forbrugerelektronik, især trådløse højttalere, man først kommer til at tænke på. Men de laver også respektable hovedtelefoner.

For seks år siden testede vi deres flagskibshovedtelefoner Monitor, som for tre år siden blev fulgt op af en trådløs version. Nu er det blevet tid til en opdatering af sidstnævnte med Marshall Monitor II ANC. Som navnet antyder, har de også fået ANC – eller aktiv støjreduktion, som man siger på dansk.

(Foto: Marshall)

Design og pasform

Heldigvis er man ikke afveget fra designet. De virker stadig meget rock’n’roll-agtige med imiteret læder, nitter, robuste hængsler og messingfarvede knapper. Smarte hængsler gør, at man folde dem sammen, så de fylder minimalt i bagagen. Og til at beskytte dem i tasken kommer de i en cool stofpose. Ligesom Ford T kan du få dem i en hvilken som helst farve, så længe du vælger sort.

Hovedbøjlen har kraftig polstring dækket af kunstlæder, som gør, at den ikke gnaver eller presser mod hovedet, selv ved længere lyttesessioner. Det samme gælder puderne i ørekopperne, hvilket gør, at de ikke presser mod kraniet, uden at de af den grund sidder løst. Ulempen er, at man bliver varm om ørerne efter f.eks. en lang film og gerne tager en pause i lytningen.

Monitor II er velbyggede og behagelige. (Foto: Marshall)

Håndtering og funktioner

Hovedtelefoner har samme joystick-lignende multifunktionsknap som Marshalls øvrige hovedtelefoner. Man trækker den op eller ned for at justere volumen, frem eller tilbage for at skifte nummer og klikker på den for at pause musikken eller besvare opkald. Denne knap sidder på den ene ørekop, og på den anden sidder den knap, hvor man vælger niveauet af støjreduktion.

Annonce

Marshall Bluetooth-app’en gør installation og betjening enkelt. Hovedtelefonerne indleder endda selv opkoblingen til telefonen, så man skal bare acceptere den. Fra app’en kan man indstille mængden af støjreduktion, og man kan vælge at lukke lyd fra omgivelserne ind for at høre, hvad nogen siger, eller slå den helt fra.

Der er manuel EQ, og man kan gemme tre forudindstillinger. Her kan man også vælge, om M-knappen skal skifte mellem de forudindstillede EQ-niveauer eller aktivere stemmeassistenten.

Marshalls første trådløse hovedtelefoner, Major II BT, imponerede med en batterilevetid på 30 timer på et tidspunkt, hvor de fleste andre havde omkring 12 timer. Ved første øjekast ser Marshall Major II ANC ikke ud til at have forbedret dette, men den opgivne batterilevetid er faktisk med støjreduktionen tændt. Hvis man slår den fra, kommer man op på hele 45 timer! Vi spillede afbrudt i 14 timer, og batteriet røg ned på 60 procent, så det lyder rimeligt.

Rart nok lades hovedtelefonerne op med USB-C ligesom alle nyere mobiltelefoner, så man slipper for at have et særligt ladekabel til dem. Og de kan hurtigoplades på 15 minutter for yderligere fem timers lyttetid.

Lettilgængelige kontroller gør dem nemme i brug. (Foto: Marshall)

Støjreduktion og lydkvalitet

Allerede den gamle version havde isolerende ørekopper, som et par monitorhovedtelefoner skal have. Med ANC er hovedtelefonerne ikke kun praktiske til daglig brug, men også til rejser. Den aktive støjreduktion dæmper ikke bare monoton støj, men reducerer den til en svag susen. Støjreduktionen er ikke på niveau med vores referencehovedtelefoner, Sony WH-1000 XM3, men duer aldeles udmærket til en lejlighedsvis flyrejse eller til daglig pendling.

Lydprofilen er ikke lige så rockagtig som på nogle af Marshalls billigere hovedtelefoner. En mere neutral lyd, som kan finjusteres med EQ-kontrollen, betyder at de fungerer rigtig godt til mange genrer. Det er dog ikke decideret hi-fi-kvalitet, så vi vil ikke anbefale dem til akustisk musik. Diskanten er noget skarp, og de lyder lidt indelukket; et træk, der forstærkes, når man slår støjreduktionen til. På mange måder de samme problemer som med de billigere Marshall Mid ANC.

I app’en kan man lave alle de nødvendige indstillinger. (Foto: Lyd & Billede)

Annonce

Konklusion

Marshalls premium-hovedtelefoner Monitor er blevet voksne og har fået først trådløs tilslutning og nu også støjreduktion. Det er livsstilshovedtelefoner til dem, der godt kan lide den seje, rockede attitude, som mærket står for. De er velbyggede, sidder skønt på hovedet og har en fantastisk batterilevetid.

Men med flere funktioner er prisen også røget i vejret. Nu er de på samme niveau som premium-hovedtelefoner, der enten lyder bedre eller har bedre støjreduktion. Dermed er Marshall Monitor II ANC ikke et oplagt valg for alle.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Marshalls bedste trådløse hovedtelefoner er blevet opgraderet til langdistanceflyvninger.

Marshalls bedste trådløse hovedtelefoner er blevet opgraderet til langdistanceflyvninger.

Marshalls bedste trådløse hovedtelefoner er blevet opgraderet til langdistanceflyvninger.

Marshalls bedste trådløse hovedtelefoner er blevet opgraderet til langdistanceflyvninger.

Marshalls bedste trådløse hovedtelefoner er blevet opgraderet til langdistanceflyvninger.

Marshalls bedste trådløse hovedtelefoner er blevet opgraderet til langdistanceflyvninger.

Marshalls bedste trådløse hovedtelefoner er blevet opgraderet til langdistanceflyvninger.

Marshalls bedste trådløse hovedtelefoner er blevet opgraderet til langdistanceflyvninger.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.