Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Kygo A6/500

Kygo A6/500

Mindre hovedtelefoner, der sidder uden på øret, har ofte tyndere lyd end deres større slægtninge. Ikke disse.

Skrevet af / 20/03/2018 - 17:13
Kygo A6/500
Geir Gråbein Nordby

Da jeg testede hovedtelefonerne Kygo A9/600 for et par måneder siden, blev jeg overrasket over lydkvaliteten. I stedet for at lyde indelukket med alt for overdimensioneret bas, som hørebøffer med artisters navnetræk har en tendens til, var Kygo-modellen både taktfast og dynamisk, og havde energi nok i mellemtone og overtoner til at få detaljerne i musikken frem.

A6/500 er en mindre model, såkaldte on-ear hovedtelefoner. Med andre ord sidder kopperne uden på ørerne og ikke rundt om dem, hvilket betyder, at formfaktoren kan gøres meget mindre. Både diameter og tykkelse er væsentlig reduceret, og vægten er under det halve. Det betyder, at hovedtelefonerne fylder mindre i bagagen, samtidig med at de er mindre klodsede på hovedet. Driverne er dog stadig 40 mm, ligesom på storebror.

Fordi de er mindre, er der også mindre plads til batteriet, hvilket har reduceret batterilevetiden fra 23 til 18 timers kontinuerlig brug. Det er dog ganske respektabelt, og A6 har samme Bluetooth-modtager indbygget med understøttelse af aptX og AAC for bedre lydkvalitet.

Stabiliteten i forbindelsen er også i topklasse, og rækkevidden er imponerende. I vores egne forsøg har vi kunnet gå 30 meter væk fra mobilen, før musikken begyndte at falde ud. Det står i skarp kontrast til de opgivne ti meter i specifikationerne.

Pasformen er rigtig god, og der er ikke noget, der klemmer, selv om kopperne sidder uden på ørebrusken. Faktisk synes jeg, at de er mere behagelige at have på end A9. Den lette vægt går dog lidt ud over kvalitetsfølelsen, og A6 virker ikke helt så robuste. Men der er aluminium på alle de vigtige steder, så der er ingen grund til at betvivle holdbarheden.

Der er et lille ankepunkt, nemlig at A6 ikke kan foldes sammen, som storebror kan. Kun delvis, ved at dreje ørekopperne 90 grader.

A5/600 ser godt ud i stormgrå. (Foto: Kygo Life)

Lydindstillinger

Ligesom på storebror kan man bruge en indbygget EQ-funktion i Kygo Sound mobil-app’en. Den fungerer ved, at man swiper på en todimensionel flade. Fladens fire sider hedder Bergen, New York, Ibiza og Los Angeles, og Kygo-fans synes måske, at det er logisk, idet det alt sammen er steder, der betyder noget for Kygo. Men for mit vedkommende er der ikke noget indlysende mønster i, hvordan lyden skifter fra mellemtonefokuseret til bastung.

Og ligesom på storebror endte jeg med at trække fingeren lidt mod et sted mellem Bergen og New York. Det tæmmer mellemtonen, som kan være lidt for energisk, samtidig med at man får mere fokus i toppen og en rundere bas.

Lydkvalitet

Lydmæssigt er der faktisk ikke meget, der adskiller A6 fra de større A9. Klangbalancen er meget den samme, hvilket vil sige en meget energisk mellemtonegengivelse, der får slag på lilletrommer og lysere tamtammer frem på imponerende vis. Det passer også fint til elektroniske rytmer, og bassen følger godt op. F.eks. på Eminems “River” med Ed Sheeran, hvor rytmerne er godt markeret, og begge stemmer kommer klart frem.

Bas-instrumenter er derimod ikke lige så heftigt gengivet som på Sony WH-H800 eller de kablede Sony MDR-1A, og sidstnævnte har også væsentlig bedre opløsning i overtonerne. Bækkener, hi-hat og akustisk guitar lyder ikke så luftigt og nuanceret på Kygo. Der mangler lidt hi-fi-kvaliteter her.

Derimod er de en stor forbedring i forhold til Panasonic RP-HTX80B, som mangler understøttelse af aptX og AAC, og i stedet forlader sig på den begrædelige Bluetooth subband-codec (SBC).

Akustisk musik, klassisk og jazz fungerer, som det skal, med A6, men der findes hovedtelefoner med bedre opløsning og mere troværdighed. Men spilleglæden er der ikke noget at udsætte på, og jeg vil påstå, at man får 95 procent af lydkvaliteten fra A9 trods det meget mere transportable format.

Det burde ikke være svært at finde en farve, der frister. (Foto: Kygo Life)

Konklusion

I modsætning til en del andre kendis-signerede lydprodukter er Kygo faktisk blevet et navn, vi tør regne med. Vi kunne godt lide storebror A9, og vi holder ikke mindre af A6. I hvert fald ikke meget. A9 virker mere solide og kan betjenes ved at swipe på højre ørekop. A6 har knapper, og hovedtelefonerne kan ikke foldes sammen. Men de er meget transportable, og komforten er rigtig god.

Lydkvaliteten er stort set den samme med kontante rytmer og god tonalitet, som bare mangler lidt opløsning i overtonerne. Noget, der kan kompenseres for med EQ-funktionen i app’en. Også her er Bluetooth-forbindelsen meget stabil med glimrende rækkevidde. Alt i alt rigtig godt.

Lyd & Billede mener

Dynamisk lyd med gode, stramme rytmer. Lyder omtrent lige så heftigt som storebror A9. Den trådløse rækkevidde er imponerende, og EQ-indstillinger i app’en giver gode muligheder. Overtonerne kunne godt have haft mere luft, og EQ-funktionen er stadig lidt ulogisk.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Scroll to Top