TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Devialet Gemini

Ægte luksus lige i ørerne

Devialet Gemini er et par hørepropper, som kan stå op imod de allerbedste.

forfatter
Publiceret 26/09/2021 - 13:37
Karakter
Devialet Gemini
L&B mener
Ultraklar, usminket lyd. Ægte premium-udførelse. Udskifteligt batteri i lade-etuiet. Imponerende teknologi.
Lav tale ved mobilsamtaler. Det maksimale lydtryk kunne være højere.
Specifikationer
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Resistens: IPX4
 • Codecs: aptX, AAC, SBC
 • Batterilevetid: 6 timer + 18 timer fra etui
 • Vægt: 16 g + 76 g etui
 • Opladning: USB-C, trådløs Qi
 • Web: devialet.com

Opdateret …

Franske Devialet er først og fremmest kendt for deres radikale, små – og superkraftige – trådløse high-end-højttalere med navnet Phantom. Men vi hi-fi-entusiaster blev først bekendt med dem gennem deres fantastiske forstærkere, og jeg blev særlig begejstret for, hvor meget man får for pengene med den billigste, Expert 140 Pro.

Eller billig og billig … Prisskiltet på 38.000 kroner sender dem direkte op i high-end-klassen.

Devialet er ikke som de andre, for alt, hvad de gør, er på et så højt teknologisk niveau, at det ikke skulle undre mig, om de på et tidspunkt begynder at sysle med rumfart.

Devialet Gemini
(Foto: Devialet)

Aktiv øretilpasning?

Det var da også meningen, at de nye trådløse hørepropper Gemini skulle genspejle det i form af såkaldt Ear Active Matching, som tilpasser lyden til dine ører og automatisk fortæller, om du har brugt de rigtige silikonepropper til netop dine øregange.

Hørepropperne har selvfølgelig også både aktiv støjreduktion, lydgennemslip og indbygget EQ i app’en. Sidstnævnte er det ikke alle, der har forstået sig på.

Men efter kort tid på markedet stod det klart, at Devialet havde problemer med softwaren og var nødt til at tilbagekalde produktet, før vi på redaktionen fik et par til test. Nu er de så omsider blevet relanceret med opdateret og forbedret software.

Siden forrige version af softwaren har Devialet fjernet muligheden for at teste i app’en, om øredutterne sidder korrekt. Det skulle være en hjælp til at vælge den rigtige størrelse. Men hørepropperne vil stadig automatisk justere lydgengivelsen til brugerens ører. En teknologi, der måler akustisk lækage flere tusind gange i sekundet og justerer lyden derefter. Selve korrektionen vil så ske før selve digitalkonverteringen.

Til formålet sidder der en DAC i hver høreprop, foruden en sofistikeret analog forstærker.

Devialet Gemini & Graabein
Devialet Gemini sidder så let i øret, at man knap nok mærker, at de er der. Man er næsten bange for, at de vil falde ud, hvilket dog hidtil har vært ubegrundet. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Premiumkvalitet

Ellers er der intet ved produktet, der virker hverken billigt eller halvfærdigt. Fra det trådløst opladelige etui med et låg, der glider op og i med en elegant lukkemekanisme, til høreproppernes hus, der minder om formen og designet på Phantom-højttalerne, som gjorde Devialet berømt.

Dutterne er af silikone og fås i fire forskellige størrelser, fra ekstrasmå (XS) til stor (L), så det bør være muligt at finde et par, der passer. Men jeg synes måske, at dutterne er lidt glatte i mine ører, for selv om M passer bedst, føles det lidt, som om de let kan glide ud.

De har godt nok ikke gjort det endnu, så det er sikkert bare en følelse. Men jeg ville måske alligevel ikke begive mig ud på en løbetur med dem i ørerne, selv om de er utrolig lette og med IPX4-certificering kan tåle fugtighed.

Batteritiden er opgivet til seks timer i hørepropperne, og så er der tre ekstra opladninger i etuiet til i alt 24 timers spilletid, før etuiet må lades op.

Devialet Gemini in case
Sammen med etuiet får man op til 24 timers samlet spilletid med Devialet Gemini. Etuiet kan både oplade trådløst og med USB-C. (Foto: Devialet)

App’en sætter prikken over i’et

Det er i Devialet Gemini-app’en, at magien sidder. Her kan man nemlig vælge imellem forskellige forhåndsindstillinger af lyden eller lave din egen med en  seksbånds grafisk equalizer. Det er også her, man automatisk skal kunne finde ud af, hvilke silikonepuder der passer til ens ører – altså hvis Devialet engang genindfører funktionen.

Man kan også vælge, om et dobbelttryk på en af propperne skal aktivere mobilens taleassistent, eller om det i stedet skal starte forrige (venstre prop) eller næste (højre prop) musiknummer.

I app’en kan man også vælge mellem tre grader af støjreduktion (lav, høj og fly) og to grader af lydgennemslip (lav og høj), eller man kan vælge neutral for at deaktivere det hele.

Når man har valgt, hvilken indstilling der passer én bedst, kan man trykke og holde på en af hørepropperne for at skifte mellem støjdæmpning og lydgennemslip. Men hvis man vil slå begge dele fra, må man bruge app’en.

Devialet Gemini buds(2)
Der medfølger silikonedutter i fire størrelser. (Foto: Devialet)

Lyden af Devialet Gemini

Når det gælder lydkvalitet, har Devialet endnu ikke fejlet, og det gør de heller ikke med Gemini. Lyden er naturtro og yderst detaljeret. Man kan høre hver en vibration fra Lana Del Reys stemmebånd på “White Dress”, og klaveret klinger ganske flot. Et fint instrument at bruge, da dets mange klangfarver hurtigt afslører både hovedtelefoner og højttalere. Med Gemini får hver tone plads ved siden af den næste, i stedet for at de glider diffust ind i hinanden.

Gemini er definitivt blandt de bedre trådløse hørepropper. De lyder langt bedre end Sony WF-1000XM4 på musik, selv om Sony’erne nok har bedre støjreduktion. Den er ikke supereffektiv på Gemini, men det er nok til en behagelig flyvetur (jeg har faktisk fløjet med dem).

Devialet Gemini buds
(Foto: Devialet)

Bowers & Wilkins PI7 – min favorit – har en varmere og mere fyldig mellemtone end Gemini. Sprælske poprytmer slår desuden hårdere i mellembassen, når de kommer fra PI7, mens Devialet Gemini har mere tyngde nedad i dybbasområdet.

Læs også Bedre lyd får du ikke Bowers & Wilkins PI7 tørrer gulv med konkurrenterne.

Det er en smagssag, hvad der lyder bedst, og personligt føler jeg, at det kan afhænge af indspilningen, hvilken af dem der trækker det længste strå. Tager man Sennheiser Momentum Wireless 2, så synes jeg, at Gemini er et lille hak bedre – men med én ulempe.

Der er nemlig noget, jeg savner, og det er kraft. Altså lydniveau. Jeg sidder ganske enkelt og hører musik på fuld lydstyrke hele tiden, uden at kunne sætte et ekstra gear op, når indspilningen har lav lyd. Det betyder bl.a., at størstedelen af et klassisk musikstykke vil blive afspillet temmelig lavt. Ærgerligt. Og med pop- eller party-musik ønsker jeg indimellem, at der er mere drøn på.

Devialet Gemini bubble - lifestyle
Devialet illustrerer en holografisk boble af lyd. Og det er ikke så fjernt fra virkeligheden. (Foto/grafik: Devialet)

Løsning

Der findes en snuptagsløsning, nemlig at gå ind i EQ’en og skrue op for alle frekvenserne med maksimalt 6 dB. EQ’en er nemlig overraskende lineær, og på den måde bliver det også tilstrækkelig kraftfuldt. Jeg lader i øvrigt 4 kHz ligge 2 dB under de andre frekvenser, der giver en lille skarphed på enkelte sange.

Vær opmærksom på, at det kan øge forvrængningen, især i de kraftigste partier, og derfor ikke er en ideel løsning. Monstro Devialet simpelthen har udstyret Gemini med en lidt for svag forstærker?

 

Devialet Gemini app EQ
Hvis man synes, at det maksimale lydniveau er for lavt, er en nødløsning at fyre helt op for alle frekvenserne. Journalisten foretrak at holde 4 kHz området lidt under resten. (Foto: Skærmskud)

Samtalekvalitet

Mobilsamtaler gennem Gemini fungerer stort set fint. Min stemme kommer klart igennem til modtageren, bare lidt lavt. Der er mange andre hørepropper med højere lyd, men fælles for de fleste er, at de har højere forvrængning, skarpere mellemtone og en mere lukket diskant end Gemini. Modtageren må så bare skrue op for lyden i sin ende, og så er det meste løst.

Devialet Gemini buds(3)
(Foto: Devialet)

Konklusion

Devialet Gemini er et par meget veldrejede hørepropper, som virkelig hører hjemme i premiumsegmentet. De lyder fantastisk på det meste, har tilstrækkelig god støjreduktion og bærer stemmen klart igennem under mobilsamtaler og videokonferencer. Og vi elsker den teknologi, der gør, at lyden automatisk korrigeres til pasformen!

Der findes hørepropper med mere fylde og varme, især i mellemtonen, men meget kan løses i app’ens equalizer.

For mit vedkommende ville jeg ønske, de havde 3-6 dB højere maksimumniveau, specielt på klassisk musik. Det kan faktisk delvis løses ved at skrue lige meget op for alle frekvenserne med EQ’en. Det øger dog også faren for forvrængning, så vær lidt forsigtig.

Opdatering 27.09.2021:

I første version af denne test skrev forfatteren, at Devialet Gemini har fjernet Ear Active Matching, altså automatisk lydkorrektion til brugerens pasform. Det er forkert. Det sker bare automatisk og er ikke en valgbar funktion. Hvad der derimod er fjernet i app’en, er muligheden for at teste, om øredutterne har den rigtige pasform (mindst mulig lydlækage).

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
T+A hovedtelefoner: Topmodellen er en drøm Når T+A laver hovedelefoner, så tager de opgaven alvorligt. Topmodellen Solitaire P er det rene kunstværk.
Mere tilgængelige hovedtelefoner fra Meze Med 109 Pro ønsker Meze at tilbyde mange af kvaliteterne fra sine flagskibe til en meget lavere pris
10 helt trådløse hørepropper til under en tusse Hvilke trådløse hørepropper er bedst, når man allerhelst vil bruge pengene på noget helt andet? Og bør man prioritere støjreduktion i budgetklassen? Læs vores test!
Endelig lancerer de trådløse hørepropper med støjdæmpning Beyerdynamic Free Byrd er utroligt nok deres første helt trådløse hørepropper.
Ingen ferie uden et par af disse hovedtelefoner Musik er vigtigt hele året, men specielt om sommeren er hovedtelefoner et must. Her er vores favoritter med støjreduktion.
Endelig CD-kvalitet via Bluetooth! NuraTrue Pro er de første trådløse hørepropper med aptX Lossless.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend