TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR

TEST Creative Zen Hybrid

Mere behøver stilhed ikke at koste

Creative Zen Hybrid ser langt dyrere ud, end de i virkeligheden er. Og sådan lyder de også.

forfatter
Publiceret 11/08/2022 - 14:45
Karakter
Creative Zen Hybrid
L&B menerblank
blank Lyden er god nok, og støjdæmningen er i orden. Ligner en ANC-hovedtelefon i mellemklassen, der prøver at ligne en premiummodel. Men prisen er helt i bund.
blank Byggekvaliteten er ikke overvældende, og lyden er lidt lukket. Støjreduktionen er også oplevet bedre. Men hvis du bare skal have lidt musik og lidt fred på flyrejsen, er de et fremragende køb.
Specifikationerblank
 • Type: Over-ear, lukket, trådløs med ANC
 • Drivere: 40 mm med neodymiummagneter
 • Frekvensområde: 20 – 20.000 Hz (tolerance ikke opgivet)
 • Aktiv støjdæmpning: Ja, samt ambient mode
 • Antal mikrofoner: 4
 • Batteritid: 27 timer med ANC og Bluetooth
 • Stemmestyring: Google Assistant, Siri (via telefonen)
 • App: Creative SXFI
 • Tilslutning: USB-C (opladning), 3,5 mm stereo-minijack, Bluetooth 5.0 (A2DP, AAC, SBC)
 • Vægt: 273 gram
 • Kabler: USB-A til USB-C (80 cm), 3,5 mm stereo minijack-kabel (120 cm)
 • Web: creative.com
Vejl. pris 815Pr. 11/08/2022 Produktside

Det er ikke sådan, at verden ligefrem manglede endnu et sæt hovedtelefoner. Faktisk er trådløse hovedtelefoner den produktkategori i hele hjemmeelektronikbranchen, hvor der flest valgmuligheder. Vi vader i dem!

Pæne, trådløse ANC-hovedtelefoner til stort set ingen penge; dem er der til gengæld længere mellem! Og det er præcis, hvad Creative Zen Hybrid er.

De ligner…

Creative Zen Hybrid har et design, der kun kan kaldes sikkert: Ovale ørekopper med plastbøjler og en kunstlæderpolstret hovedbøjle. Ørepuderne er bløde og betrukket med tyndt kunstlæder. På afstand kunne de ligne et sæt Bose Quiet Comfort 35, Sony WH-1000XM3 eller for den sags skyld flere andre. Bare med et andet navn på ørekopperne.

Når man får Creative Zen Hybrid i hænderne og siden på hovedet, kan man godt mærke, at der er tale om et billigere produkt. Ørepuderne er ikke helt så spændstige, og hængslerne, der sørger for, at hovedtelefonen kan foldes sammen i tasken, er lidt mere leddeløse. Og i stedet for et hårdt rejseetui, får man en stofpose med i pakken. Men hvad gør det egentlig? Hovedtelefonerne skal nok klare at blive stoppet ned i tasken igen og igen i flere år.

Creative Zen Hybrid White folded new
Creative Zen Hybrid_White folded_new.jpg:
Zen Hybrid kan foldes sammen og proppes i håndbagagen. (Foto: Creative)

Betjeningen er lige så standardiseret som udseendet. En volumenknap skruer op og ned for lyden, og støjreduktionen slås til og fra på en trykknap, der også bruges til at vælge at høre lyden fra omgivelserne. Hvilket hos Creative kaldes Ambient Mode. Der er ikke et hav af forskellige niveauer af støjreduktion og omgivelseslyd at vælge mellem. Men hvem bruger alligevel det? Støjreduktionen er i øvrigt helt i orden. Det er ikke den mest effektive, jeg har oplevet – især den dybe rumlen i en flykabine har jeg hørt bekæmpet bedre. Men det meste af støjen bliver filtreret væk. Og det kan på en langdistanceflyvning gøre forskellen mellem seks til otte timers udmarvende støj eller lige så lang tids relativ uforstyrrethed.

Man behøver ikke at frygte for, at hovedtelefonerne løber tør for strøm på halvvejen. Med en batteritid på 27 timer kan man flyve hele vejen rundt om Jorden på en opladning.

man bus phone
Hvis du skal have lidt billig stilhed på rejsen til en hurtig ferietur, er Creative Zen Hybrid glimrende. (Foto: Creative)

Lyden af Creative Zen Hybrid

Til en pris, der ligger på omkring det halve af andre billige hovedtelefoner, kan man ikke forvente meget. Men det får man faktisk.

Nuvel, lydbilledet er en smule søvnigt. Den øverste diskant er ikke specielt luftig, og stemmer savner noget engagement og nærhed. Især med støjreduktionen slået til. Bassen kunne også bruge lidt mere punch. Niveau er der til gengæld nok af. Men selv om Creative Zen Hybrid maler lydbilledet op med den brede pensel, er balancen udmærket, og lyden er aldrig skarp eller ubehagelig. I hvert fald så længe man holder sig fra de mest komplekse optagelser.

Det her er ikke en hovedtelefon, der er skabt til at dvæle over teksturen i hvert anslag på pianoet i ”Köln Concert”. Dertil bliver lyden lidt for grynet og lavt opløst. Og det gør næppe sagen bedre, at de mangler avancerede lydprotokoller som LDAC og varianter af aptX. Men til lidt popmusik, podcast eller simpelt hen en dosis uforbundet stilhed under flyturen på vej til ferie eller pendlingen på vej til arbejde – der er de helt perfekte.

Creative Zen Hybrid White
Designet er mildt sagt gennemprøvet. Først når man kommer tæt på, opdager man, at det er et lidt billigere produkt. (Foto: Creative)

Konklusion

Creative Zen Hybrid er et produkt uden andre ambitioner end at give en behagelig nok lyd og en god nok støjdæmning til en pris, hvor alle undtagen konkurrenterne kan være med. Og det klarer de til fulde. De er så tilpas bekvemme i pasform og ydelse, at selv en gammel gnaven hi-fi-anmelder kan konstatere, at det her s’gu er fuldt ud til at leve med. Hvis du er i en situation, hvor du har brug for at rejse meget i fly (hvem savner ikke det!?), vil en mere eksklusiv hovedtelefon nok være bedre. Men til lidt lejlighedsvis elektronisk fred og ro er der ingen grund til at betale mere.

Vi har vurderet Creative Zen Hybrid ud fra prisen ved lanceringen. Og der er de altså et fint køb. Men kigger man sig lidt omkring, er det sandsynligvis muligt at finde dem endnu billigere.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!
blank

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
blank
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
blank
Seriøse trådløse fra Focal Focal Bathys er trådløse hovedtelefoner med ANC. Men de konkurrerer ikke mod Sony og Bose; her sigtes der nemlig højere.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen lavet et hovedsæt til hjemmekontoret og arbejdspladsen.
I en larmende hverdag har du brug for disse! I hverdagens trafik og støj er det på tide at gøre din hørelse en tjeneste. Her er vores Top 10-liste over anbefalede hovedtelefoner og ørepropper med støjreduktion.
Px8 er nyt flagskib fra Bowers & Wilkins B&W lover endnu bedre hovedtelefonlyd takket være nye drivere med kulstofmembraner.
Selvformende hørepropper fra Logitech Individuelt formstøbte hørepropper har hidtil været forbeholdt professionelle musikere. Logitech har fundet en løsning, der virker genial.
Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!
Følg Lyd & Billede