: Bose QuietComfort 35

Trådløs magi fra Bose

Markedets bedste støjreducerende hovedtelefoner er endelig blevet trådløse. Resultatet er ren magi.

Juni/Juli 2016Bose QuietComfort 35

Lyd & Billede mener

De mest komfortable lukkede hovedtelefoner på markedet og den allerbedste støjreduktion, vi har hørt. Lyden er rigtig god, de kan foldes sammen og er i det hele taget en drøm.
Der findes alternativer med bedre opløsning i overtonerne (men den samlede pakke er noget nær perfekt!).

Bose QuietComfort 35

 • Type: Lukkede, trådløse
 • Tilslutning: 3,5 mm, Bluetooth 4.0
 • Aktiv støjreduktion: Ja
 • Foldbare: Ja
 • Kontrol/mikrofon: Ja
 • Drivere: (ikke opgivet)
 • Vægt: 135 g
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3149 kr

Bose har ikke gjort det let at overgå markedets mest populære aktive, støjreducerende hovedtelefoner – deres egne QuietComfort 25.

Populariteten er ikke ubegrundet: Der er tale om den bedste støjreduktion, vi har hørt, kombineret med en komfort, der får resten til at virke som hårdkogte grisefødder. De indkapsler ørerne perfekt og hviler silkeblødt mod kraniet, så man knap nok mærker, at man har dem på. Og så kan de foldes sammen, perfekt til rejser!

Les: Test av otte trådløse støjreducerende hovedtelefoner

Ingen bånd der binder

Med de spritnye QuietComfort 35 har Bose ikke ladet sig friste til at ændre på en vinderopskrift. Ledningen er forsvundet, og det er mere eller mindre dét. Dens kontrol/mikrofon er flyttet til højre ørekop, hvor man kan trykke pause og play, besvare mobilopkald og selvfølgelig justere volumen.

Vægten er øget med 30 gram på grund af den indbyggede Bluetooth-modtager og en kraftigere forstærker, der både skal forstærke musikken og det elektriske modsignal til støj udefra (støjreduktion sker ved at opfange lyde udefra og sende en “omvendt” version af dem ind i øret). 135 gram i alt er stadig i fjervægtsklassen.

Den eneste, Bose har gjort med QC35 rent lydmæssigt, er at tilføje en lille digital signalprocessor, som forstærker bassen lidt ved lavere lydniveauer, så man ikke behøver at spille så højt for at få fyldig lyd. Det gøres moderat, og bassen bliver aldrig overstadigt svulstig.

Uden det analoge kabel undgår man også en del unødvendig konvertering mellem analogt og digitalt musiksignal, og holder musikken digital helt frem til sidste instans før driverne. Det giver potentielt bedre dynamik og lavere forvrængning, selv om Bluetooth-signaler altid er komprimeret og aldrig vil give fuld opløsning. Men det kan lyde rigtig godt alligevel – faktisk så godt, at det er svært at høre forskel fra cd.

(Foto: Producent)
Foto: Bose

20 timer

I trådløs tilstand er støjreduktionen altid på, så hvis du vil høre, hvad der sker omkring dig, gør du bedst i at tilslutte ledning. Sådan en følger nemlig også med, og med den holder batteriet i 40 timer med støjreduktionen tændt, og du kan fortsætte med at høre musik, når batteriet løber tør. Altså uden støjreduktion.

Batteriet er i øvrigt indbygget og genoplades via Micro USB, hvor QC25 anvender udskiftelige AA-batterier. Uden ledning holder det i ca. 20 timer.

 

Tilslutning

Det kræver ikke den store ekspertise at forbinde hovedtelefonerne med mobilen. Tænd for dem, og en behagelig kvindestemme siger, at de er klar til tilslutning. Find QuietComfort 35 på listen over Bluetooth-enheder på din telefon, og du er i gang. Hvis du har en NFC-kompatibel smartphone, er det bare at holde dem hen til hinanden, så kobles de automatisk.

Selv med en fart af 50 knob på Themsen undertrykkes støjen effektivt med QuietComfort 35. Foto: Geir Gråbein Nordby

Samtaler

Mobilsamtaler går som en drøm, og modparten høres klart og tydeligt takket være støjreduktionen. Bose hævder, at han eller hun også vil høre din stemme ekstra godt, men da jeg spurgte mine samtalepartnere om det, kunne jeg næsten høre dem trække på skuldrene i den anden ende.

 

Musik ved 50 knob

Da Bose præsenterede QuietComfort 35 i London i begyndelsen af juni, fik vi, der var til stede, lov til at prøve dem på Themsen i en RIB-båd, som nærmest fløj hen over vandet med 50 knob.

Det var imponerende, hvor effektivt støjen blev undertrykt, selv om man aldrig helt slap for lyden af vinden, der piskede mod ørerne. Højfrekvent støj (over 1000 Hz) dæmpes ikke særlig meget, og det er der meget af i vind. Men det var noget helt andet end den kraftige hvinen, man oplevede uden hovedtelefonerne på!

Vel hjemme igen har jeg nu fået et par QuietComfort 35 til en grundigere test. Jeg har bl.a. gået rundt i et indkøbscenter med dem, hvor de i den grad undertrykker larmen. Musikken kan sagtens spilles lavt, og man ænser nærmest ikke verden omkring sig.

En gåtur i modvind fungerer også fint, selv om man godt kan mærke den højfrekvente hvinen om ørerne. Igen, det er lavfrekvent støj, der undertrykkes mest – larmen på tog og fly forsvinder som magi! Ligesom med de kablede QC25, der har samme støjreduktion.

(Foto: Producent)
Foto: Bose

Lydkvalitet

Lyden er rigtig god og opleves meget ligesom på QuietComfort 25 – ja, faktisk lidt bedre trods det komprimerede Bluetooth-signal. Den ekstra fylde i bassen ved lav lydstyrke er et klogt valg, da man kan høre musik endnu lavere end før uden at miste fokus på musikken. Og det er slet ikke overdrevet, så man føler, at nogen har smurt et lag Nutella ud over elbassen …

Pop og rock lyder levende og fyldigt, med god fokus på instrumenter og sangstemmer. Der er mere punch i bassen og mere overskud ved høj volumen end på QuietComfort 25, fordi QC35 har helaktiv drift og bedre dynamik. Basrytmerne på David Bowies “Lazarus” bliver endnu mere saftige, og hiphop lyder lidt sejere.

Bare hør Tommy Tees “The Plague” fra hans nye album Bonds, Beats & Beliefs Vol. 2. Bassen runger dybt og fyldigt, mens stemmerne står fint i fokus, og alle lyde og effekter er lette at skelne fra hinanden.

Den mest nærliggende konkurrent at sammenligne med er Sennheiser Momentum 2.0 Wireless i samme prisklasse, og de to lyder mere ens end forskelligt. Sennheiser har lidt mere luft i toppen og vil måske være et bedre valg i rolige omgivelser. Men komforten med Bose er klart bedre, og Boses støjreduktion er overlegen.

En lytning med dem begge på kontoret afslører ganske store forskelle, hvor der bliver endnu mere stille med Bose. Det betyder også, at man kan høre musik på lavere volumen, uden at oplevelsen lider under det.

 

Alternativer

Hvis du vil have trådløs lyd, men ikke har brug for støjreduktion, er Bowers & Wilkins P5 Wireless værd at overveje. De koster 600 kroner mindre og har bedre dynamik og mere drive i mellemtoneområdet. Sangstemmer kommer bedre frem, guitarstrenge har mere snert, og der er generelt mere liv end med begge de støjdæmpende alternativer fra Bose og Sennheiser.

Men P5 Wireless sidder uden på ørerne, ikke rundt om, og er derfor ikke helt så komfortable i længden.

Hvis du hverken har brug for støjdæmpning eller trådløs lyd, men bare vil have de bedste hovedtelefoner i denne prisklasse, så er det Beyerdynamic T70p, du skal vælge.

(Foto: Producent)
Foto: Bose

Konklusion

Bose QuietComfort 35 har alle fordelene fra de superpopulære QuietComfort 25 og er ovenikøbet trådløse. Hvad mere kan man forlange? Ikke meget. Lyden er blandt det bedste, man kan få fra denne type hovedtelefoner, og vi kan især godt lide den ekstra fylde i bassen, som lægges til ved lav volumen.

Pasformen er den samme som på de kablede QC25 – hovedtelefonerne er med andre ord en drøm at have om ørerne! Den trådløse forbindelse til mobilen er superstabil, batterikapaciteten er på imponerende 20 timer trådløst og 40 timer med kabel i støjreducerende tilstand. Derefter kan man høre videre som normalt med ledning.

Vi ved simpelthen ikke, hvad vi skal trække ned for. Ganske vist findes der hovedtelefoner med endnu bedre opløsning i overtonerne, men når man lægger det hele sammen, er QC35 meget tæt på perfektion!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
2 kommentarer

Skriv et svar

  Læs også

  Sonus faber Lumina III er det oplagte højttalervalg til mindre rum.
  Sony A85 er et glimrende OLED-TV med et flot billede og klar, men usynlig lyd!
  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.