Search
Generic filters

: Beyerdynamic T5p G2

De allerbedste hørebøffer

Beyerdynamic jorder alle andre transportable hovedtelefoner, vi har hørt.

September 2016Beyerdynamic T5p G2

Lyd & Billede mener

Lyden er luftig og ekstremt dynamisk med en behagelig klangsignatur, der formidler al musik med magi og elegance. T5p G2 er yderst komfortable, og at de fungerer med mobilen, er et stort plus.
Hvis du vil have fed og overfyldig bas, må du lede andetsteds. De kan ikke foldes sammen, og prisen gør dem uaktuelle for de fleste.
 • Type: Lukkede, over-ear
 • Foldbare: Nej
 • Kontrol/mikrofon: Nej
 • Drivere: Tesla
 • Impedans og følsomhed: 32 ohm / 102 dB
 • Vægt: 350 g
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 8999 kr

9.000 kroner for et par hovedtelefoner? De må da være vanvittige! Sådan tænker du måske, men så fald lige lidt ned. De samme fordomme har man jo ikke over for et hi-fi-anlæg til samme pris. Man runder også hurtigt det dobbelte, før man har set sig om, og uanset hvor god lyd anlægget giver i sig selv, kan akustikken i rummet hurtigt ødelægge meget af oplevelsen.

Et par hovedtelefoner er uafhængige af akustik for at lyde godt. Og det bedste af det hele: Du kan tage dem med overalt. Forestil dig altid at have adgang til magisk high-end lyd, uanset om du er på arbejde, hjemme eller ude og rejse. Uden at nogen beder dig om at skrue ned for lyden. Det kaldes ikke personlig hi-fi for ingenting!

Og lad os ikke glemme, at materialeomkostningerne er meget lavere på et sæt hovedtelefoner end på et stort hi-fi-system, så et par til 9.000 kroner kan give en lydoplevelse, som du hurtigt må betale 75.000 kroner for, hvis et par højttalere skal gøre samme gavn.

 

Bærbare

Det er her, Beyerdynamic T5p – som nu er ude i anden generation (G2) – kommer ind i billedet. P’et står for “portable”, dvs. bærbare. Men er alle hovedtelefoner ikke bærbare, spørger du måske nu. Jo, i teorien, men mange dyre modeller er så tungtdrevne, at de kræver en separat forstærker, hvilket unægtelig begrænser brugen, når man er på farten.

T5p G2 kan derimod drives af en smartphone takket være en lav elektrisk modstand på 32 ohm i kombination med en generøs følsomhed på 102 dB. Desuden er de lukkede i stedet for åbne, så de ikke lækker lyd ud eller ind i samme grad.

Det er nærmest befriende frækt at lave en så dyr hovedtelefonmodel beregnet til mobil brug! Man skal bare vide, at det ikke betyder, at hovedtelefonerne kan foldes sammen. Det kan de nemlig ikke, og de fylder temmelig meget. Der er heller ikke nogen kontrol/mikrofon på ledningen til håndfri mobilsamtaler og betjening af afspilningen. Det er rendyrket hi-fi! En bæretaske af høj kvalitet medfølger, så de ikke skal ligge og rode rundt i tasken.

 

Komfort

Beyerdynamic har mig bekendt aldrig lavet ubekvemme hovedtelefoner. Men selv i forhold til deres egne T70p sidder T5p ekstra godt. Ørepuderne er af læder med perfekt pasform omkring ørerne, og hovedbøjlen har også læder rundt om pudestoffet, hvilket giver god og behagelig støtte. Som får dem til at føles lettere end deres 350 gram.

Kvalitetsindtrykket er også upåklageligt, og T5p G2 virker gennemført i alle led. Den medfølgende ledning på 1,4 meter er mere end lang nok til en afspiller i lommen, men kan være lige lovlig kort, hvis man vil bruge dem sammen med en forstærker derhjemme.

 

Lydkvalitet

Efter for nylig har hørt to fremragende modeller fra Beyerdynamic, nemlig T70p og T90, tænkte jeg, at det bliver svært at gøre det meget bedre.

Vi kårede T70p til vinder i en gruppetest af ti hovedtelefoner, mens T90 blev specielt anbefalet blandt ti andre testobjekter i prisklassen lige over. De har begge en naturlig lyd med masser af luft og dynamik plus en bas, der strækker sig i dybden uden at blive dominerende. Hvor meget bedre kan det så ikke blive, når man fordobler prisen?

Med min egen iPhone 6s Plus er det kun T70p, som det giver mening at sammenligne direkte med, da T90 er for tungtdrevne til mobilen. Mens de mere overkommelige hovedtelefoner stadig er imponerende vellydende, sker der ting og sager, når man tager storebror på.

For det første føles de bedre om hovedet, selv om man måske skulle tro, at lillebrors stofpuder var mere behagelige end læder. Og for det andet lækker T5p ikke lyd ud og ind i samme grad, da læderpuderne forsegler bedre.

Men det vigtigste er selvfølgelig den lyd, der kommer ind i øret. Musikken gengives med endnu mere luftige og udstrakte overtoner, så bækkener lyder mere spejlblanke, og violiner får mere komplekse tonestrukturer. Jessica Pratts stemme på det dejlige akustiske nummer “Hollywood” får flere nuancer, og T5p har desuden mere fylde og varme i mellemtoneområdet. De er mindre analytiske og lyder mere rumlige. Lydbilledet er større, med mere ro over sig.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Tager man skridtet op fra T70p til Audio-Technica ATH-A1000Z er også de mere analytisk end T5p. Beyerdynamic er varmere i mellemtonen og bassen, hvilket gør, at elektronisk popmusik lyder mere levende. De har også betydelig mere dynamisk overskud. Hør f.eks. Kate Boys “Northern Lights”, som har betydelig mere takt og tempo med T5p.

Det er også her, den nye version adskiller sig fra første generation – der kom i 2010 – idet de har lidt mere varme og fylde. Og det er ikke en dårlig ting!

Det er virkelig imponerende, så godt T5p lyder sammen med mobilen. Men der bor selvsagt mere kvalitet i dem end som så. Vi har for nylig fået high-end afspilleren FiiO X7 (test på vej) ind, som giver superlyd direkte fra lommen. Sammen med højopløste musikfiler tegner den et stort og finkornet lydbillede op, der virkelig får hovedtelefoner til at blomstre.

Med denne duo er lydbilledet stort og yderst fokuseret, og da driverne sidder lidt foran ørerne, vinklet bagud, får man mere indtryk af, at lyden kommer forfra, end med hovedtelefoner, hvor driverne sidder direkte uden på ørerne og spiller lige ind i dem.

T5p lyder varmere og mere organisk end andre hovedtelefoner, jeg har hørt fra samme producent. Beyerdynamic er nemlig først og fremmest kendt for at lyde meget neutralt, men denne model har altså en lidt mere fyldig klangkarakter. Men ikke sådan, at det lyder overdrevet på nogen måde.

Sammenlignet med f.eks. Audio Quest Nighthawk med deres “marcipanbas” er også T5p det rene analyseværktøj. Men den lille fylde gør bare, at musikken tegnes op med en lidt mere romantisk farvepalet. Som i ni ud af ti tilfælde opleves positivt.

 

Konklusion

Når man hører om transportable hovedtelefoner, tænker man ikke, at de er store og umulige at folde sammen. Eller at de koster 9.000 kroner. Men det er netop, hvad Beyerdynamic T5p G2 er og gør.

De er transportable, simpelthen fordi de er letdrevne nok til at bruge din smartphone som musikafspiller, og fordi ledningen er kort nok til ikke at klumpe i lommen. Og de er dyre, fordi de er så sygt gode, at man ikke kan forvente de samme musikoplevelser fra et stereoanlæg til under 75.000 kroner.

Det er svært at sammenligne med andre, tilsvarende prissatte hovedtelefoner, da alternativerne fra Sennheiser, Audeze og HiFiMan alle har brug for en ordentlig forstærker for at fungere. Det nærmeste bliver Oppo PM-1, men selv de er mindre luftige i toppen end T5p G2.

Beyerdynamics hovedtelefoner er simpelthen en drøm med al musik, og de kvitterer med endnu mere dynamik og opløsning på højopløst musik med en seriøs forstærker. Det er de lukkede hovedtelefoner, vi har hørt, der bedst kan følge med de åbne Sennheiser HD 800 og Pioneer SE-Master1, men med fordelen af at fungere fint med mobilen og uden ulemperne med lydlækage. Simpelthen fantastisk!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!