Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Beats Fit Pro

Holder støjen ude under træning

Beats Fit Pro har aktiv støjreduktion og 3D-lyd. De sidder fabelagtigt, men hvordan lyder de?

Skrevet af / 13/04/2022 - 18:00
Beats Fit Pro
Geir Gråbein Nordby

Apple-ejede Beats hævder, at Fit Pro er deres mest avancerede hørepropper til dato og henvender sig til aktive brugere og træningsnarkomaner. Og med seks-syv timers spilletid alene i hørepropperne og to en halv opladning mere i etuiet burde man have krudt nok til træningen i løbet af ugen.

Beats Fit Pro 3 lifestyle2 LB scaled 1
Klar til træning med Beats Fit Pro. (Foto: Beats)

Vinger

Af udseende minder sportshørepropperne Beats Fit Pro om et par Studio Buds, bare med et par vinger til at holde dem bedre på plads i ørerne under træning. Hvor de ældre Powerbeats Pro har bøjler, der går rundt om ørerne, sidder vingerne på Fit Pro i stedet bag kanten af det ydre øre. Vingerne er bøjelige og presser udad som en fjeder for at holde hørepropperne på plads.

Pasformen er rigtig god og behagelig. Og det går hurtigt at sætte dem i! Hvor det kan være lidt bøvlet at få Powerbeats Pro på plads i og omkring ørerne, sidder Beats Fit Pro bare med det samme. Vinger på indersiden af ørerne er meget nemmere at få på plads end bøjler rundt om ørerne.

Ligesom AirPods Pro har Beats Fit Pro har små ventiler, der forhindrer vakuumfølelse i ørerne (lidt ligesom at være under vand), og det virker. Her er klart mindre gnidelyde end med en del andre hørepropper.

Beats Fit Pro settings 3
Beats Fit Pro understøtter Spatial Audio med Dolby Atmos. (Skærmskud: iPhone)

Apple H1-processor

Beats Fit Pro bruger H1-chippen fra Apple, den samme, som sidder i AirPods Pro og i de nyeste AirPods 3. Med den kan hørepropperne nemt parres med iPhone bare ved at holde den i umiddelbar nærhed.

Man vil også kunne tjekke, om øredutterne sidder rigtigt, eller om de skal byttes ud med en mindre eller større type. Man får automatisk skift mellem iCloud-enheder og kan dele musik med andre Apple-brugere i nærheden. Man kan sige “Hej Siri” for at aktivere stemmestyring, og man kan selvfølgelig lede efter hørepropperne med Find-app’en.

Hvis man vil have samme bekvemmelighed med Android, skal man først downloade Beats-app’en. Derefter parres hørepropperne automatisk.

Spatial Audio

Apple Music-abonnenter vil sætte pris på, at Fit Pro understøtter Spatial Audio, på dansk kaldet rumtilpasset lyd, kodet med Dolby Atmos-lydspor. Det findes på udvalgte musikudgivelser i Apple Music-kataloget og understøttes af alle nyere Apple-enheder, inklusive Mac’er.

Med Spatial Audio mærker man musikken uden for og rundt om hovedet. Fokus i lydbilledet flytter sig, hvis man bevæger hovedet, medmindre man vælger at låse lydbilledet. Spatial Audio virker kun på iPhone og aktiveres ved at trække ned fra øverste højre hjørne af skærmen og holde fingeren på volumenknappen.

Beats Fit Pro settings
Støjreduktion forstår alle, hvad er, mens lydfremhævning betyder, at lyden fra omgivelserne forstærkes. (Skærmskud: iPhone)

Støjreduktion og lydgennemslip

Andre funktioner, der dukker op, når man holder volumenknappen inde, er Støjreduktion og Lydfremhævning. Sidstnævnte er det samme som lydgennemslip og betyder, at man lukker lyden af omgivelserne forstærket ind i øret, i stedet for at blokere den. Altså det modsatte af støjreduktion.

Disse funktioner er også tilgængelige for Android-brugere via Beats-app’en.

Sporing mangler til Android

Hvor de billigere Beats Studio Buds understøtter sporing, hvis man ikke ved, hvor man har lagt sine hørepropper, mangler funktionen af en eller anden grund på de væsentlig dyrere Fit Pro.

Beats Fit Pro Graabein
Beats Fit Pro sidder som støbt i journalistens ører. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Lyden af Fit Pro

Jeg kunne ikke så godt lide lyden af Studio Buds, og jeg var bekymret for, at Fit Pro ville have den samme tynde, skarpe og skærende lyd. Heldigvis ikke.

Der er dyb og lækker dybbas her, med gedigne subwoofer-vibes, og nummeret “Lilith” med den amerikanske popstjerne Halsey har masser af drive helt i bunden. Hvad der derimod mangler lidt, er energi i mellembassen. Når stortrommen slår, lyder det lidt mere svulstigt end med Powerbeats Pro. Derfor synes jeg, det virker bedre at løbe til musik med Powerbeats Pro.

Powerbeats Pro har også en større, mere fremtrædende mellemtone, hvor stemmerne ligger. Den binder bassen bedre sammen med diskanten, hvor Fit Pro holder igen her. Det gør også, at det nedre diskantområde bliver lidt mere krast med Fit Pro.

Hvis man hører orkestermusik, vil man nok finde messingblæserne lidt for spidse i toppen med Fit Pro. Igen lyder det bedre med Powerbeats Pro, som generelt er bedre hørepropper, hvis man kan leve uden aktiv støjreduktion og såkaldt rumtilpasset lyd.

Ingen EQ

Hvis iPhone havde manuel EQ, ville jeg skrue lidt ned ved 3-4 kHz. Desværre er der kun præfabrikerede indstillinger, og jeg synes ikke, at nogen af dem gør det, jeg vil. Så er det bedre bare at lade være; så bliver dynamikken også bedre. Der er heller ikke indstilling af EQ for Android-brugere.

Beats Fit Pro 3 Beats Fit Pro 4 Beats Fit Pro Beats Fit Pro in case LB scaled 1 Beats Fit Pro lifestyle5 LB scaled 1
<
>
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Konklusion

Beats Fit Pro er et par gode sportshørepropper, der gør, hvad de skal. De sidder rigtig godt og behageligt i ørerne, og falder ikke ud, når man træner. De har aktiv støjreduktion, så man kan lukke resten af verden ude under træningen. Eller på flyet, for de kan også sagtens bruges til hverdag.

Batterilevetiden er god, støjreduktionen fungerer, som den skal, og der er i det hele taget meget godt at sige om Fit Pro. Lyden er også ganske god, med dyb bas og distinkt lyd. Der mangler lidt tryk i mellembassen, og det vigtige mellemtoneområde er lidt tyndt. Vi havde håbet, at Fit Pro lød lige så godt som Powerbeats Pro.

Spatial Audio er en fin funktion, men det er måske ikke en, man kommer til at bruge så meget.

Karakter
Beats Fit Pro
Premium

Lyd & Billede mener

Fornem pasform, god støjreduktion og distinkt lyd. Rumtilpasset lyd kan være interessant for nogle. Mangler lidt fylde og varme i stemmeregisteret og kan lyde lidt spidst – især med støjreduktionen aktiveret.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Scroll to Top