Produkter i denne test
Ledningsspaghetti er ikke fedt, og nu kan vi glæde os over, at det ikke længere koster tusindvis af kroner at få god lyd fra helt trådløse hørepropper.
Takket være ny og opdateret Bluetooth-teknologi er den trådløse forbindelse blevet god, og den bruger mindre strøm end tidligere. Resultatet er længere batterilevetid.
Øget batteritid, hurtigere opladning
Den typiske spilletid på én opladning er øget fra 2-3 timer for få år siden til 5-10 timer i dag. Dette er fra hørepropperne alene, mens bæreetuiet med sit indbyggede batteri ofte giver 2-3 ekstra opladninger. Bare ved at ligge i lommen.
Dagens hørepropper oplader også hurtigere end før. Nogle af dem giver nu en fuld opladning fra 0 til 100 procent på under to timer, hvor de for få år siden brugte op mod 8-10 timer. Med hurtigopladning får du 1-2 timers afspilning efter blot nogle få minutters opladning.
Alligevel er der et par ting, du skal være opmærksom på, når du køber billige øretelefoner, så du sikrer dig, at kvaliteten er god nok til, at handlen ikke ender med at være spild af både tid og penge.
Støjdæmpning eller ej?
De bedste trådløse hørepropper koster fra omkring 2.000 kroner og opefter. I denne test ser vi dog på, hvad du kan få for omkring 1.000 kroner og endda endnu billigere.
De billigste hørepropper giver bedst lyd for pengene ved at droppe aktiv støjreduktion. I denne test har de det ikke alle sammen. Men nogle har det, endda med helt gode resultater. Så heller ingen regel uden undtagelse der.
Støjreduktion og lydgennemslip (ambient sound, som lader dig høre, hvad der foregår omkring dig), er unægteligt rart at have. Det er dog ikke en vital funktion, og vi har intet problem med, at producenterne dropper disse funktioner for at få prisen ned. For så går det meste af budgettet til det vigtigste: lydkvaliteten.
Codecs
Vi er nu begyndt at se lydforbedrende codecs som aptX og AAC i de lavere prisklasser, og det sætter vi pris på. Det giver nemlig meget bedre Bluetooth-lyd end standard-codec’et SBC, som er indlejret i Bluetooth-protokollen. Dette bliver nu gradvist erstattet af LC3, som gør det muligt at overføre lyd fra mobilen til flere hovedtelefoner eller hørepropper på samme tid. Om det kommer til at lyde bedre end SBC, er endnu uvist. I denne test er der kun én model, der har dette codec, nemlig EarFun Air Pro 3.
Vandafvisende hørepropper
Selv om ingen af hørepropperne i denne test er specifikt beregnet til træning, er alle undtagen Jays t-five Plus som minimum IPX4-klassificeret. Det gør dem vandafvisende, så du kan bruge dem i let regnvejr uden at bekymre dig om, at de går i stykker. Hvis du har planer om lange svedeture, skal du kigge efter mindst IPX5 eller IP55, som kan modstå vedvarende fugt (IP55 kan også modstå støv og er bedre egnet til saltvand og dermed også sved).
Testkriterier
Som altid tæller musikkens lydkvalitet højest, men vi vil også gerne finde ud af, hvor godt stemmen kommer igennem under mobilopkald og videokonferencer. Batterilevetiden er ligeledes vigtig, og vi vil naturligvis rose de producenter, der fylder ekstra funktioner på, hvis det ikke går væsentligt ud over lydkvaliteten.
De fleste hørepropper i dag har touch-betjening, der kan styre musik og samtaler, men disse er ofte besværlige og bruges sjældent, og det er derfor ikke noget, vi lægger specielt meget vægt på. Derimod kan det være nyttigt, når der skal tændes og slukkes for støjreduktion eller ambient sound, hvis hørepropperne har disse funktioner. Stemmestyring er også rart, men regn med at skulle hive mobiltelefonen frem, når du skal styre noget.
Hvad angår pasform, er den vigtig, men også meget individuel. Som altid en udfordring at lægge vægt på i en test.
Klik her for playlisten, vi brugte i testen (Tidal)
Produkter i denne test
Jays t-Five Plus
Fin lyd, god pasform
Jays t-Five Plus i hård plast har åben pasform, men kan tætnes noget. Og først da lyder de godt.
JBL Tune Flex
To propper i én
JBL Tune Flex har åben pasform, men kan også bruge silikonedutter. Og så bliver lyden klassens fedeste.
EarFun Air Pro 3
Multikunstneren
EarFun har givet os en af de hørepropper på markedet, der kan de fleste tricks. Men gaber de over for meget?
Jabra Elite 4
Midt i feltet
Der er meget at synes om ved Jabra Elite 4, men også en del at undre sig over.
Huawei FreeBuds 5i
Kampen om førertrøjen
Huawei FreeBuds 5i er blandt de mest vellydende hørepropper lige ud af æsken. Og det bliver bedre med app’en.
Skullcandy Grind True Wireless
Skiller sig ud
Skullcandy Grind True Wireless er skabt til folk som ønsker at skille sig ud fra mængden. Især hvis du vælger 420 Haze-edition – en ægte marihuana-hyldest …
Sony WF-C700N
Sammenlagt den bedste pakke
Med WF-C700N har Sony opgraderet sin eminente budgetmodel WF-C500 med støjreduktion. Resultatet er fabelagtigt.
Belkin Soundform Play
Enkel og god
Belkin SoundForm Play er et par helt okay hørepropper, som endelig er blevet opdateret med hurtigopladning via USB-C.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer