Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Sony XBA-S65

Futuristiske

En fiffig konstruktion gør, at XBA-S65 sidder som en hue omkring øret, hvilket gør dem til godt selskab i træningslokalet.

Skrevet af / 17/05/2013 - 13:26
Sony XBA-S65
Åsa Warme Hallén

Alfa og omega for gode trænings-hovedtelefoner er, at de sidder, hvor de skal, og ikke bliver et forstyrrende element. Her er Sonys hovedtelefoner klart godkendt. Justérbare sløjfer omkring ørerne gør, at du ved at trække let i ledningen tilpasser løkken omkring dit øre. Desuden giver de god lydisolering, eftersom det er hovedtelefoner, der skal trykkes ind i øret.

Sammen med hovedtelefonerne får du, foruden fire par propper, en lille netpose til opbevaring. At vælge net er en god løsning, eftersom fugten transporteres ud på en god måde. Hovedtelefonernes svage punkt er absolut ledningen, specielt hvor den er fæstnet til selve sløjfen på hovedtelefonerne. De føles lidt futuristiske med deres blanding af farvevalg og materiale. Pæne? Njah, jeg ville nok snarere kalde dem specielle …

Behøver tid
Ved første lytning blev jeg meget overrasket over det øvre mellemregister og diskanten, der helt overtog scenen. Ubehageligt. Men efter at have lagt XBA-S65 i et hjørne og ladet dem spille hele natten, rettede de sig. Med bravur! Disse hovedtelefoner leverer et dynamisk, men også sammenhængende lydbillede, uanset om du spiller rock, pop, house eller fortryllende Enya. Instrumenter og stemmer spiller sammen på behagelig vis og gør det her til hovedtelefoner, som man kan lytte til i lang tid uden at blive træt.

Konklusion
Hvis du vil have hovedtelefoner, der sidder som en hue og har god lydisolering, kan jeg varmt anbefale XBA-S65 fra Sony. Sløjferne, som fastgøres omkring øret, er geniale. Desværre har man sparet på mikrofon/controller, som faktisk er praktisk i mange situationer, og kvalitetsfølelsen trækkes ned af både en ret lille ledning, og at fæstet mellem den og sløjfen, som fastgøres omkring øret, ikke føles specielt holdbart. Men giv disse hovedtelefoner lidt tid til at varme op, så vil de kunne levere de fleste musikgenrer på en aldeles fornem vis.

Lyd & Billede mener

Etui Lyden Pasformen Savner mikrofon/controller

Også i denne test:

7 trænings-hovedtelefoner

Sennheiser OCX 685i

Neutrale

I udviklingen af OCX 685i har Sennheiser vanen tro fortsat deres samarbejde med Adidas. Hvordan teamet er lykkedes denne gang, får vi at se.

Pæne
Uengageret lyd
Læs hele testen

Philips SHQ4200

Skiller sig ud

Philips deltager, som testens eneste, med hovedtelefoner med en bue rundt om nakken. Lyden påvirkes næppe, men hvad gør det ved træningsoplevelsen?

Etui Pasformen
Påtrængende bas Ingen mikrofon/controller
Læs hele testen

Audio-Technica ATH-CKP500

Som støbt

Her har vi endnu et par hovedtelefoner med vinger, men med god lydisolering, da de til forskel fra iSport og iLuv skal trykkes ind i øret.

Lyden Pasformen Forlængerledning
Etui savnes Mangler mikrofon/controller
Læs hele testen

iLuv Sports

Lidt kræsne

iLuv kan fås i en række friske farver, og hvis du ikke vil stikke ud, findes de også i både sort og hvid. Hovedtelefoner for enhver smag, med andre ord.

Prisen
Pasformen Etui savnes
Læs hele testen

Wicked Audio Helix

Overraskelsen

Testens billigste hovedtelefoner er måske ikke de pæneste, selv om det mærkes, at nogen har forsøgt at tænke over tingene. Men hvordan står det til med komfort og lyd?

Prisen Lyden Pasformen
Små Mangler mikrofon/controller Mangler fugtmembran
Læs hele testen

Monster iSport Intensity

Ergonomiske

iSport fra Monster har den højeste prisseddel i testen og dermed de højeste krav. Så må vi se, om de er prisen værd.

Etui Pasformen
Prisen Kræsne med musikvalg
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Scroll to Top