Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Philips SHQ4200

Skiller sig ud

Philips deltager, som testens eneste, med hovedtelefoner med en bue rundt om nakken. Lyden påvirkes næppe, men hvad gør det ved træningsoplevelsen?

Skrevet af / 17/05/2013 - 13:28
Philips SHQ4200
Åsa Warme Hallén

Kombinationen grå og orange er en fuldtræffer og pepper et hvilken som helst trænings-outfit op. Buen lægger du rundt om nakken, krogen rundt om øret, og så ind med de orange hørepropper. Jeg kan ikke påstå, at det her er de mest kvalitative hovedtelefoner, jeg har haft i minde hænder. Selv om buen føles fleksibel, er jeg instinktivt bange for, at den skal gå i stykker.

I den triste plasticindpakning medfølger, foruden to ekstra par propper, et opbevaringsetui, som minder om en skopose. Her har Philips tænkt sig om og anvender et perforeret materiale, der gør, at fugten fra hovedtelefonerne ikke lukkes inde. Smart. Endnu en smart og gennemtænkt detalje er det lille logo, som sidder midt på bagsiden af buen (og altså havner i din nakke), det er nemlig en refleks!

Basrige
Hvis du kan lide bas, er Philips SHQ4200 formentlig det bedste valg for dig. Selv om hovedtelefonerne leverer en nuanceret lyd, med velbalanceret mellemregister og detaljer i både top og bund, skriger mine ører – efter at have lyttet til Volbeat og Gotthard – på noget med ikke helt så meget bas. Og det på trods af at jeg normalt nyder dyb bas … Jeg forsøger med Manian, Sash og Mando Diao, og selv om der absolut ikke er nogen fejl i hverken dynamik eller rytme, er bassen lidt for påtrængende til, at det bliver behageligt i længden.

Konklusion
Philips SHQ4200 er pæne og praktiske hovedtelefoner, hvor man har tænkt på det dér lille ekstra, såsom refleks i nakken og etui i et materiale, som gør, at fugten kan fordampe. Pasformen er rigtig god, og det er en fordel kun at have én ledning at holde rede på. Lydbilledet er fuld af detaljer, og du kan egentlig spille en hvilken som helst af dine playlister uanset genre – så længe du sætter pris på dyb bas. For er der den mindste bas i nummeret, så sørger Philips-hovedtelefonerne for, at du ikke går glip af en eneste tone.

Lyd & Billede mener

Etui Pasformen Påtrængende bas Ingen mikrofon/controller

Også i denne test:

7 trænings-hovedtelefoner

Sennheiser OCX 685i

Neutrale

I udviklingen af OCX 685i har Sennheiser vanen tro fortsat deres samarbejde med Adidas. Hvordan teamet er lykkedes denne gang, får vi at se.

Pæne
Uengageret lyd
Læs hele testen

Sony XBA-S65

Futuristiske

En fiffig konstruktion gør, at XBA-S65 sidder som en hue omkring øret, hvilket gør dem til godt selskab i træningslokalet.

Etui Lyden Pasformen
Savner mikrofon/controller
Læs hele testen

Audio-Technica ATH-CKP500

Som støbt

Her har vi endnu et par hovedtelefoner med vinger, men med god lydisolering, da de til forskel fra iSport og iLuv skal trykkes ind i øret.

Lyden Pasformen Forlængerledning
Etui savnes Mangler mikrofon/controller
Læs hele testen

iLuv Sports

Lidt kræsne

iLuv kan fås i en række friske farver, og hvis du ikke vil stikke ud, findes de også i både sort og hvid. Hovedtelefoner for enhver smag, med andre ord.

Prisen
Pasformen Etui savnes
Læs hele testen

Wicked Audio Helix

Overraskelsen

Testens billigste hovedtelefoner er måske ikke de pæneste, selv om det mærkes, at nogen har forsøgt at tænke over tingene. Men hvordan står det til med komfort og lyd?

Prisen Lyden Pasformen
Små Mangler mikrofon/controller Mangler fugtmembran
Læs hele testen

Monster iSport Intensity

Ergonomiske

iSport fra Monster har den højeste prisseddel i testen og dermed de højeste krav. Så må vi se, om de er prisen værd.

Etui Pasformen
Prisen Kræsne med musikvalg
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Scroll to Top