Search
Generic filters

TEST : 7 prisgunstige støjreducerende hovedtelefoner

Sluk for stress med støjdæmpende hovedtelefoner

Støjreducerende hovedtelefoner filtrerer uønskede forstyrrelser fra og lader dig nyde stilheden.

Når dette skrives, er vi på toppen af corona-krisen, og et rekordstort antal mennesker er tvunget til at arbejde hjemmefra. Mange har ikke prøvet det i mere end kort tid, og så kan man sagtens gå afsides med den bærbare for at skrive en e-mail eller lignende. Når man pludselig arbejder hjemme hele ugen, opdager man hurtigt flere ting.

Det er ubekvemt at sidde ved køkkenbordet i længden. Og det er svært at koncentrere sig, når 117 andre hverdagsting tiltrækker sig opmærksomhed. Pludselig savner man kontoret.

Ud over at indrette en mere ergonomisk arbejdsplads er der ting, man kan gøre for at kunne koncentrere sig. Dels at have klare arbejdstider, hvor man ikke vil forstyrres. Og dels at kunne lukke sig inde for at få fred og ro. Det er ikke altid muligt at lukke en fysisk dør, men der findes tekniske hjælpemidler, som man kan komme langt med.

Støjreducerende hovedtelefoner – eller “noise cancelling”, som mange siger – lukker meget af den forstyrrende larm ude. Dels fordi de fysisk er lydisolerende, og dels fordi de arbejder aktivt for at fjerne endnu mere støj. Mikrofoner optager lyden fra omgivelserne, og derefter genereres et modsignal, som eliminerer støjen.

I denne test ser vi på mere overkommelige modeller, som flere vil have råd til at anskaffe for at kunne arbejde mere effektivt.

Læs også Trådløse hørebøffer til saftige priser Lækre trådløse hovedtelefoner til en rimelig penge, der både passer til byliv og rejser.

Forskellige typer støjreduktion

Hvordan kan det være, at støjreducerende hovedtelefoner koster alt fra under en tusse og op til fire gange så meget? Det afhænger meget af, hvilken teknologi de benytter sig af.

Feed Forward anvender mikrofoner uden på ørekopperne til at opfange støj. Dermed hører det lyden før dit øre og får mere tid til at generere modsignalet, ligesom det er bedre til at filtrere højfrekvente lyde fra. Ulempen er, at det ikke hører, hvad du hører, hvilket kan resultere i, at det faktisk forstærker støjen. Det virker også i et smallere frekvensområde, og det er følsomt over for vindstøj.

annonce

Feedback anvender mikrofoner inde i ørekopperne, der hører, hvad du hører. Dermed kan det justere signalet, hvis det er nødvendigt. Derimod formår det ikke at justere højfrekvente lyde. Det kræver også noget finesse, så det ikke filtrerer dele af musikken fra sammen med støjen.

annonce

Hybrid støjreduktion kombinerer de to teknologier og har mikrofoner både inden i og uden på ørekopperne. Dermed kan det filtrere højfrekvente lyde fra og også justere signalet. Men denne løsning er dobbelt så dyr, plus den kræver bedre mikrofoner, hvilket yderligere øger prisen.

Sony WH-XB900N

God støjreduktion er blevet billigt

Sonys budgetmodel låner uhæmmet fra luksusmodellen og er derfor umulig at slå.

Lyd & Billede mener

God byggekvalitet og komfort. Nem betjening. App med mange funktioner. Fremragende lyd og støjreduktion.
Lige lovlig dominerende bas, hvis man ikke justerer den ned i EQ’en.
 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse m. aktiv støjreduktion
 • Tilslutninger: 3,5 mm, Bluetooth 4.2, AAC, aptX HD, LDAC
 • Mikrofon: Ja
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
 • Batteritid: Op til 32 timer
 • Vægt: 254 g
 • Web: sony.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1481 kr

Det er ikke nogen hemmelighed, at vores – og mange andres – reference inden for støjreducerende hovedtelefoner er Sony WH-1000XM3. Med det i baghovedet kan man let få den mistanke, at Sony WH-XB900N er en lillebror.

Man får en stofpose til at opbevare dem i stedet for et etui. Lydkablet er det samme, men der følger ikke nogen flyadapter med. Derimod har de også moderne USB-C-opladning.

XB900 er en kopi af luksusmodellen 1000XM3 og er da også førende i deres prisklasse. (Foto: Sony)

Konstruktion og komfort

XB900N minder ikke bare om 1000XM3; de kunne være lavet i samme støbeform. De fås i samme sorte farve, men alternativet er blå i stedet for sølv. Hovedtelefonerne kan både lægges fladt og foldes sammen. Dermed kan man selv vælge, på hvilken led de passer bedst i bagagen.

Kvalitetsfølelsen er glimrende, og eftersom Sony har kopieret konstruktionen fra luksusmodellen, er vi trygge ved holdbarheden. Polstringen er også genkendelig, selv om puderne ikke har memory-skum, og de er behagelige selv ved længere tids brug.

Selv om de er foldbare, er hængslerne kraftige, og hovedtelefonerne virker solide. (Foto: Sony)

Funktioner og betjening

Hovedtelefonerne oplades med samme USB-C-kabel som mobilen, og ti minutters hurtigopladning giver en times lyttetid. Sony er kendt for at gå all-in med funktioner, og XB900N er ingen undtagelse. De betjenes hovedsagelig med touch-kontroller, som for en gangs skyld fungerer godt.

Alle funktioner styres fra den fremragende app, såsom automatisk niveau for støjreduktionen, surround-lyd, 360 graders lyd, lydforbedringer, programmering af knapper samt EQ-justering.

For en gangs skyld får man touch-betjening, der fungerer ordentligt. (Foto: Sony)

Lydkvalitet og støjreduktion

Sidstnævnte kan være en redningskrans, da XB i navnet står for Xtra Bas, og det er ikke en underdrivelse. Hvis man elsker pumpende bas, er det en fordel, men de fleste andre bør skrue ned for den. Så får man nemlig en aldeles glimrende lydkvalitet.

annonce

Støjreduktion er også bedre end forventet i denne klasse. Den når selvfølgelig ikke op på samme niveau som storebror, men XB900N har helt klart lånt teknologi og erfaringer. Heldigvis påvirker støjreduktionen heller ikke lydkvaliteten særlig meget.

annonce

App’en har alle de funktioner, man kan tænke sig. (Foto: Sony)

Konklusion

Hvis Sonys luksusmodel WH-1000XM3 er kongen af støjreduktion, så er WH-XB900N den oprørske prins. Fordi de har samme udformning, sidder de behageligt endnu længere, batterilevetiden er fremragende, og betjeningen er overraskende god trods touch-kontroller.

App’en indeholder flere funktioner, end man vidste, at man havde brug for, men frem for alt kan man justere bassen. Det er nemlig det eneste, vi har at udsætte på dem, når det gælder lyden. Støjreduktionen er også klart bedre end gennemsnittet.

annonce

Jays q-Seven Wireless
Imponerende, at man både kan få god lyd og okay støjreduktion til denne pris.
JBL Live 650BTNC
Med lige så mange ulemper som fordele er det svært at anbefale Live 650BTNC.
Philips PH805
PH805 lyder godt til prisen, også selv om de ikke havde haft støjreduktion.
Pioneer SE-S6BN
Pionerers hovedtelefoner passer godt til byliv, men er ikke de mest effektive til at dæmpe støj.
Sennheiser HD 450BT
Den opdaterede udgave af Sennheisers billigste NC-hovedtelefoner er et trygt køb.
Supra Nitro-X BT
Supra løber forbi konkurrent efter konkurrent, men snubler desværre på mållinjen.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Endelig nogen, der slår Sony på støjreducerende hovedtelefoner. Og så er det Sony selv! WH-1000XM4 overtager tronen som markedsleder.
  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Timekettle M2

  Vejl.pris 800 kr Din egen tolk direkte i øret

  HiFiMAN HE-1000se

  Vejl.pris 27650 kr Det rene vanvid – men åh, så dejligt!

  Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

  Vejl.pris 2750 kr Sved og løb kabelfrit med B&O

  JBL Live 300TWS

  Vejl.pris 1199 kr Prop hi-fi i øret
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link