TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Jabra Evolve2 85

En ordentlig krabat

Jabra Evolve2 85 er det største kontor-headset, vi har testet, og på nogle områder også det bedste. Men ikke til alt.

forfatter
Publiceret 13/05/2021 - 16:00
Karakter
Jabra Evolve2 85
L&B mener
Stor og flot lyd på musik. Aktiv støjreduktion i topklasse. Fornem pasform og brugervenlighed.
Talekvaliteten kunne være bedre.
Specifikationer
  • Platforme: PC, Mac, Linux, UC el. MS
  • Type: Over-ear, lukket
  • Drivere: 40 mm
  • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
  • Foldbart: Ja
  • Software: Jabra Express (Windows, Mac)
  • Tilslutninger: USB-A eller USB-C (Bluetooth)
  • Batteritid: 20-32 timer (ANC til), 30-37 timer (ANC fra)
  • Mikrofonbom: Ja
  • Web: jabra.dk

Jabra Evolve2 85 er et stort og avanceret headset til kontorbrug, hvor kravene til gode hovedtelefoner til musik er taget med. Resultatet er en slags kontorudgave af over-ear hovedtelefonerne Elite 85h, men med en mikrofonbom, der kan foldes ind i højre ørekop og blive usynlig. Ligesom Elite 85h har Evolve2 85 aktiv støjreduktion og gennemhøring.

Headsettet kobles til PC eller Mac med den medfølgende USB-modtager, der fås som USB-C eller USB-A. Jeg har fået USB-A og desuden UC-versionen, som ikke er specifik til Microsoft Teams. Hvis man derimod køber MS-udgaven, er en af knapperne adresseret til at åbne Teams-app’en til samtaler.

Jabra Evolve2 85 front
(Foto: Jabra)

Headsettet kan købes med en ladeplade, hvis man vil det. Den fungerer så også som stativ. Den er ikke af den trådløse Qi-type, men kobles i stedet til hovedsættet fysisk gennem to kontaktpunkter. Med andre ord fungerer trådløs opladning kun med Jabras egen løsning.

Læs også Jabra udfordrer eliten Jabra vil have del i markedet for støjreducerende hovedtelefoner i luksusklassen.
Jabra Evolve2 85 Jabra Direct
Man kan lave en lang række indstillinger på Jabra Evolve2 85 via app’en Jabra Direct til Windows og Mac.

App-indstillinger

Med Evolve2 85 er der et hav af indstillinger, man kan lave i Jabra Direct-app’en. Om man vil have, at headsettet automatisk sætter musik eller samtaler på pause, når man tager det af, om man ønsker at blive beskyttet mod høje lyde, automatisk nægte at besvare opkald, hvis man er i gang med et andet opkald, osv.

Man kan også aktivere samtale med bommen foldet ind, men så skal man være klar over, at med denne funktion aktiveret kan mikrofonerne i bommen ikke bruges til støjreduktion – ikke engang når den er foldet ud. Man vil dermed få noget mere baggrundsstøj fra sin egen side – også når man taler gennem mikrofonbommen.

Man får også adgang til en fembånds grafisk equalizer samt firmware-opdateringer. Desuden kan Sidetone aktiveres og justeres, så man kan høre sin egen stemme gennem hovedtelefonerne under samtaler. Det foretrækker jeg klart.

Jabra Evolve2 85 charger
Trådløs oplading koster ekstra. (Foto: Jabra)

Jabra Evolve2 85 i praksis

Til musik er Jabras topmodel det bedste headset i feltet. Lyden er klar og kraftig med fin og fyldig bas. Det har muligvis ikke den mest opløste diskantgengivelse, vi har hørt, men det er der heller ikke nogen af de andre kontor-headsets, der har.

Det her er simpelthen den bedste musikformidler, og hvis man ikke har planer om at bruge sine egne hovedtelefoner i sin fritid, men vil have ét par til alting, så er Evolve2 85 måske det bedste, man kan købe.

Støjreduktionen er rigtig god, og fordi ørekopperne går rundt om ørerne, klemmer de ikke over tid. Man kan stadig godt blive klam efter noget tid, simpelthen fordi de er lukkede, men totalt set er komforten i top her.

Jabra Evolve2 85 Black USB-C-Dongle
(Foto: Jabra)

Jeg er dog ikke helt tilfreds med samtalekvaliteten gennem mikrofonen. Min stemme bliver lidt komprimeret og nasal i den anden ende. Det overrasker mig lidt, da mikrofonbommen burde gøre en meget større forskel i forhold til forbrugerhovedtelefonerne Elite 85h, end den gør i praksis. Jo, stemmen kommer tættere på, og støj undertrykkes bedre. Men lyden er ikke så naturlig som med EPOS Adapt 560.

Interessant nok fik jeg også bedre lyd gennem lillebror Evolve2 30. Årsagen er sandsynligvis, at det har en længere mikrofonbom, der sidder endnu tættere på munden end den, Evolve2 85 har. Under alle omstændigheder er jeg lidt skuffet på dette område.

Jabra Evolve2 85 headset
(Foto: Jabra)

Konklusion

Jabra Evolve2 85 er det største – og klart dyreste – headset til kontorbrug, vi har testet. Det tager da også jobbet alvorligt. Ikke mindst er det klassens bedste til musik, især når vi taler dynamik. Der er god klarhed her og fin og fyldig bas. Støjreduktionen er også superb.

Interessant nok er talekvaliteten gennem mikrofonen kun nogenlunde. Slet ikke blandt de værste, men heller ikke blandt de bedste. Til prisen forventede vi at blive blæst bagover i denne disciplin.

(Foto: Jabra)

Også i denne test:

Jabra Evolve2 30

Godt headset til få penge

Hvis man kan leve med ledning, er Jabra Evolve2 30 et rigtig godt alternativ. Husk at vælge stereoversionen!

Klar tale via mikrofonen. Udmærket lyd på musik. Behagelig pasform.
Ikke trådløst. Ingen ANC. Musik mangler lidt energi og opløsning.

Creative Sound Blaster JAM V2

Styr udenom

Hvis din chef køber dette headset til dig, er vedkommende nok sadist.

Billigt og trådløst.
Dårlig lyd på både tale og musik. Middelmådig pasform, ingen støjisolering og svagt kvalitetsindtryk.

Logitech Zone Wireless

Aktiv støjreduktion til støjfyldte kontorer

Logitech Zone Wireless har meget godt at tilbyde, såsom aktiv støjreduktion. Men lydkvaliteten kunne være bedre.

Aktiv støjreduktion fungerer glimrende i kontorlandskaber. Komforten er helt okay, og headsettet kan oplades trådløst.
Talekvaliteten gennem mikrofonen er ikke alverden. Lyden på musik mangler luft.

EPOS Sennheiser Adapt 560

Sådan skal det gøres!

EPOS Sennheiser Adapt 560 er måske det bedste headset, man kan købe til hjemmekontoret.

Glimrende lyd på tale og god lyd på musik. Aktiv støjreduktion. Behagelig pasform og kvalitetsindtryk i top. Lang batterilevetid!
On-ear vil klemme mere mod ørerne over tid end over-ear.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
LG lancerer nye hørepropper LG’s nye TONE Free hørepropper sidder som støbt, og de lover store lydoplevelser med bl.a. Dolby Atmos og støjreduktion
Familieforøgelse i FreeBuds-familien FreeBuds-familien udvides med Pro 2
T+A hovedtelefoner: Topmodellen er en drøm Når T+A laver hovedelefoner, så tager de opgaven alvorligt. Topmodellen Solitaire P er det rene kunstværk.
Mere tilgængelige hovedtelefoner fra Meze Med 109 Pro ønsker Meze at tilbyde mange af kvaliteterne fra sine flagskibe til en meget lavere pris
10 helt trådløse hørepropper til under en tusse Hvilke trådløse hørepropper er bedst, når man allerhelst vil bruge pengene på noget helt andet? Og bør man prioritere støjreduktion i budgetklassen? Læs vores test!
Endelig lancerer de trådløse hørepropper med støjdæmpning Beyerdynamic Free Byrd er utroligt nok deres første helt trådløse hørepropper.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend