Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

TEST: Samsung HW-S810B / HW-S811B

Slank soundbar med fed lyd

Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.

Skrevet af / 05/08/2022 - 12:30
Samsung HW-S810B / HW-S811B
Audun Hage

Det er almindelig kendt, at soundbars kan give en solid opgradering af TV-lyden. Alligevel er der mange, der tøver med at sætte en stor og klodset højttaler sammen med en slank tv-skærm – især hvis den skal se pæn og dekorativ ud på væggen.

Løsningen kunne være en design-soundbar med kompakte mål og et stuevenligt udseende, men disse kommer ofte til kort, både når det gælder funktionalitet og (ikke mindst) lydkvalitet. Det har Samsung sat sig for at lave om på med HW-S810B!

Den nye soundbar har fået et åleslankt design, så den matcher populære TV-skærme som The Frame. Samtidig kan den prale med at understøtte moderne lydformater som Dolby Atmos og DTS:X. Som om det ikke var nok blev vi imponerede over lydgengivelsen, når vi udfordrede den med flere krævende testspor.

HW S810B 002 Set R Perspective Black
Samsung HW-S810B er skabt til at matche The Frame og andre design-orienterede TV-modeller. (Foto: Samsung)

Samsung HW-S810B: Design

Samsung-soundbaren leveres i både sort (HW-S810B) og hvid (HW-S811B), og tilnavnet Ultra Slim Soundbar er ganske passende. Med sine 116 x 4 x 4 cm er den lige så bred som en Sonos Arc, men væsentligt tyndere.

Den slanke facon giver soundbaren et visuelt tiltalende udseende, samtidig med at den er lettere at få plads til under TV-skærmen. Uanset om du foretrækker at stille den på et bord eller hænge den på væggen, vil HW-S810B stikke meget lidt ud. Beslag til vægmontering medfølger i øvrigt, og vi gætter på, at mange nok vil foretrække denne løsning.

En anden ting, som til vores glæde følger med i æsken, er den trådløse subwoofer. Den fås i sort eller hvid, så den matcher soundbaren, og med sine 24 x 24 x 24 cm er også den lillebitte. Men den er samtidig helt nødvendig for at få en markant bas ud af systemet.

Bemærk! Udover sort og hvid forlyder det, at Samsung S810B også vil kunne fås med covers (skins) i forskellige farver, så den matcher The Frame endnu bedre. Vi kender ikke detaljerne i skrivende stund, men opdaterer, når vi ved mere!

Samsung HW S810B Netflix The Gray Man Samsung HW S810B ultra slim soundbar Samsung HW S810B subwoofer
<
>
Den trådløse subwoofer følger med i æsken, og den bruger et aktivt og et passivt baselement for sætte gang i lydeffekterne.

Fem lydkanaler – inkluderet Dolby Atmos

Samsung S810B er udstyret med 8 bittesmå højttalerenheder, hvoraf 2 peger op mod loftet. Soundbaren har en såkaldt 3.1.2 konfiguration, hvilket betyder, at den har dedikerede højttalerelementer til både højre, venstre og centerkanal.

De to ekstra højttalere på toppen bidrager med lyd, der reflekteres via loftet, hvilket skal give ekstra højdeperspektiv til Dolby Atmos-lydsporet. Det er noget, du også finder på Sonos Arc, mens mindre modeller som Beam må nøjes med “virtuelle” højdekanaler.

Med sine små højttalerelementer er soundbaren afhængig af en subwoofer for at kunne give brugbar basrespons. Samsungs subwoofer er udstyret med to baselementer, hvor en aktiv enhed driver et passivt slaveelement.

Hvis du lurer på, om det er muligt at supplere HW-S810B med ekstra baghøjttalere til fuld 5.1 surround, er svaret, at det kan du ved hjælp af de trådløse baghøjttalere SWA-9100S. Disse er dog mere omfangsrige end S810B og fås så vidt vides kun i sort.

STV D44285 H 2 STV D44285 H
<
>
Samsung HW-S810B (sort)

Understøtter trådløs TV-lyd

Samsungs soundbar er enkel at sætte op via deres egen Smarthings-app. Alt efter hvilken tv-model du har, kan du vælge at tilslutte soundbaren via det medfølgende HDMI-kabel eller via Bluetooth. Har du har et nyere Samsung-TV, har du en tredje mulighed: Trådløs lyd over Wi-Fi!

Det sidste er ekstra lækkert, da det giver tilstrækkelig båndbredde til at transmittere Dolby Atmos lydsignaler trådløst. Du kan med andre ord droppe HDMI-kablet og stadig få det fulde udbytte af surround-lyden.

Derudover bliver der mindre ledningsspaghetti, hvilket er en stor fordel, især hvis soundbaren skal parres med et elegant TV som The Frame eller en åleslank OLED-skærm. Den eneste fejl ved Wi-Fi-finessen er, at det kræver en Samsung 2022-model for at fungere. Vi testede ved at parre soundbaren med en The Frame QE55LS03B og en QE65S95B OLED, og ​​det fungerede gnidningsløst uden synkroniseringsproblemer mellem billede og lyd. Dermed kunne vi også drage fordel af lydkvaliteten Q Symphony, som bruger TV’ets indbyggede højttalere i kombination med soundbarens egne.

Bemærk: For at overføre Atmos’ lydsignaler trådløst, bruger Samsung den komprimerede Dolby Digital+ standard. Det samme gælder for HDMI-forbindelsen, som er af HDMI ARC-typen, ikke den nyere eARC-type.

Samsung HW S810B sound over Wi Fi Samsung HW S810B HDMI ARC cable
<
>
Samsung HW-S810B støtter trådløs lydoverføring via Wi-Fi, men det krever at du også har en 2022-modell TV fra Samsung. (Foto: Audun Hage)

Let at betjene

Soundbaren leveres med egen fjernbetjening, og der er betjeningsknapper på toppen af højttaleren. Den kan dog også fjernstyres med TV’ets fjernbetjening (via HDMI CEC).

Den har ingen skærm, men bruger i stedet små lysdioder til at vise status. Derudover vil du høre en stemme, når du vælger input, lydtilstand og lignende.

HW-S810B kan også styres via Samsungs SmartThings-app på mobilen, hvor du også får adgang til flere musiktjenester over Wi-Fi. Soundbaren understøtter derudover både Airplay II, Spotify Connect og Chromecast Audio, så der er masser af afspilningsmuligheder.

Samsung HW S810B remote
Fjernbetjeningen er lille og pæn, og den kan oplades via USB-C. Den har også en separat volumenknap til subwooferen. (Foto: Audun Hage)

Lydkvalitet

Sammenlignet med andre kompakte soundbars på markedet har Samsung valgt en lidt speciel udformning på HW-S810B. Hvorfor så tynd og bred? Dette skyldes nok primært den lyd, de har ønsket at opnå. Med en bredde omtrent som et 55” TV sikres en god adskillelse mellem højttalerkanalerne i stedet for at klemme dem sammen.

Resultatet høres tydeligt: HW-S810 skaber et stort og overbevisende lydbillede i både højden og bredden. Måden lyden udfolder sig på minder helt klart om en fullsize soundbar. Ganske imponerende!

Samsungs soundbar udmærker sig også ved at have en god stemmegengivelse: På Netflix-nykommeren The Gray Man sidder dialogen mellem Ryan Gosling og Billy Bob Thornton lige i skabet, med stærk og klar diktion.

Samtidig er der en god rumklang fra omgivelserne. Vi kan sagtens høre de små detaljer i lydmikset, samtidig med at filmmusikken får god plads i lydbilledet. Du kan høre detaljer, som let går tabt på andre soundbars.

HW-S810 er heller ikke bange for en smule action: Når Gosling skal eliminere en række bøller (i rollen som CIA-agenten Sierra Six), kvitterer soundbaren med tryk på lydeffekterne og masser af blæs på surround-kanalerne. Subwooferen får også lidt at arbejde med, den leverer en saftig og fyldig bas, samtidig med at den hænger godt sammen med resten af ​​lydbilledet.

Læs også Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.

Brugbar til musik

Vi måtte selvfølgelig også lige tjekke S810B med musik, og også her klarer den sig godt. Med Metallicas seneste livekoncert på YouTube får vi serveret et stort og saftigt lydbillede med fuldt tryk på guitarriffene. Samtidig er der en taktfast rytme fra bas og trommer. Vi kan lide det!

Med hensyn til subwooferen bemærkede vi, at Samsung på grund af soundbarens bittesmå højttalere har valgt en ret høj delefrekvens i bassen (det punkt, hvor subwooferen tager over). Dette gør baslydene nemmere at lokalisere. Vi opnåede det bedste samlede lydbillede ved at placere subwooferen tæt på TV’et og soundbaren i stedet for at gemme den af vejen i et hjørne.

Godt, men ikke ubegrænset lydtryk

Når lydgengivelsen er så overbevisende, er det naturligvis fristende at skrue endnu mere op for lyden! Her kan vi høre, at Samsungs soundbar møder væggen lidt tidligere end de helt store soundbars derude. Selv om lydstyrken er saftig nok, går det dog gradvist ud over lydkvaliteten. Stemmegengivelsen bliver lidt grødet, og lydeffekterne kan blive lidt anstrengte.

Ikke desto mindre: Spiller du rigtig højt jævnligt med både film, spil og musik på menuen, og er du stadig gode venner med dine naboer, kan du overveje en større soundbar. Eksempelvis Samsung HW-Q810B, som ligger i samme prisklasse som denne slanke variant.

Konklusion

Samsungs Ultra Slim Soundbar er ikke nødvendigvis den vildeste soundbar, vi har testet, når det gælder lydtryk, bas eller surround-effekter, men sammenlignet med dens slanke udseende synes vi, at HW-S810B gør det fremragende.

Soundbaren giver et stort og bredt lydbillede med klar og distinkt stemmegengivelse, mens den kompakte subwoofer bidrager med en fyldig bas til musik og lydeffekter – så længe du ikke bliver fristet til at spille alt for højt. Det er primært lydstyrken, der afslører, at vi ikke har med en rigtig stor og kraftfuld soundbar at gøre.

Leder du efter den ultimative soundbar til hjemmebiograf og Dolby Atmos, er du nok bedre stillet ved at vælge noget større. Men til en slank og diskret tv-installation (for eksempel med The Frame på væggen) sidder S810B lige i skabet!

Karakter
Samsung HW-S810B / HW-S811B
Premium

Lyd & Billede mener

Samsung HW-S810B er en superslank soundbar med klar og overbevisende lyd. Den trådløse subwoofer giver en fremragende, fyldig bas. En slank soundbar har sine begrænsninger, når det gælder lydstyrke. For dig som kan lide at spille rigtig højt, findes der selvfølgelig mere hardcore alternativer.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Vi troede de var dyrere

De lyder lige så godt, som de ser ud

Trådløs retrohøjttaler

Siger ikke noget forstyrrende

Bærbart retro-pletskud

Toplyd på budget

Spilledåsen

Lyd & Billede
Scroll to Top