Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Beoplay P2

Højtspillende smutsten

Beoplay P2 brøler højt og vækker med sit design minder om strand og vand.

Skrevet af / 09/06/2017 - 12:00
Beoplay P2
Mikael Hansen

Med den lille sandfarvede P2 har Beoplay kreeret en rejsevenlig lillebror til deres voldsomt populære hamburgerformede højttaler A1. Det er danskernes mindste til dato, men samtidig også den nu billigste i sortimentet. Tag dog ikke fejl. Der er stadig tale om et Beoplay-produkt, og prisen ligger derfor et stykke over, hvad andre højttalere af tilsvarende størrelse koster. Heldigvis er P2 så til gengæld ikke nogen metervare.

Et strandfund

Designet er som altid holdt stramt, men der er alligevel noget blødt og lækkert over P2. Højttaleren minder med sine runde former om en smutsten, der er blevet formet af tidens tand og de salte bølger. Den klassiske lædersnor for enden er det eneste, der bryder linjerne.

Kun en enkelt knap er der blevet plads til. Den sidder i bunden af højttaleren og ses derfor sjældent. Den skal kun bruges, når du tænder og slukker samt danner forbindelse via Bluetooth. Herudover styres P2 primært via din telefon, hvorfra du skifter nummer og skruer op og ned for musikken. Det kan godt virke lidt irriterende, men heldigvis er der også et par skjulte funktioner, som giver en lille grad af kontrol tilbage til P2.

Alternativ betjening

Ved at tappe let på gitteret to gange kan man stoppe og starte afspilningen. Ryst enheden to gange, og du springer til næste nummer i playlisten. Disse funktioner kan ændres ved at rode med den dedikerede app, hvorfra du også kan justere lydprofilen.

Sidstnævnte kan være nødvendigt, da P2 er lidt tung i sin standardindstilling. Der er masser af bund, men særligt toppen har det med at drukne, hvilket “Bounce” med Timbaland var et godt eksempel på. Der er masser af bas, men detaljer i toppen forsvinder.

Samme tendens går igen med klassisk musik, hvor de højeste toner ikke fremstår helt så klart, som de gør på f.eks. A1. Men det gør ikke noget. Prissætningen og dimensionerne er vidt forskellige, og det skulle være mærkeligt, om så lille en højttaler spillede bedre end sine større og dyrere søskende.

Konklusion

Beoplay P2 kan, ligesom sin storebror A1, spille højere og bedre, end man umiddelbart skulle tro. Hertil er designet blødt og enkelt, og passer lige til en tur på stranden eller i haven. Forvent dog ikke alverden af den lille smutsten, der har sine naturlige begrænsninger.

Som alternativ kan vi anbefale den lille Wonderboom fra Ultimate Ears, der oven i en lavere pris også er vandtæt. På designfronten er Beoplay dog stadig overlegen, ligesom lyden også er en tand bedre.

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Lyd & Billede mener

Blød og lækker højttaler, der trods sin størrelse spiller ufattelig højt og dybt. Ingen mulighed for at skrue op og ned på højttaleren. Bassen er lidt tung. De høje toner fremstår knap så klart.

1 kommentar til “Beoplay P2”

  1. Tim Lykkegaard

    Lortet virker ikke, kan ikke tænde, kan forbinde og hvis man så får forbindelse mister lortet Bluetooth til f.eks spotify

    Zero stars

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Vi troede de var dyrere

De lyder lige så godt, som de ser ud

Trådløs retrohøjttaler

Siger ikke noget forstyrrende

Bærbart retro-pletskud

Toplyd på budget

Spilledåsen

Lyd & Billede
Scroll to Top