Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Telia Familiepakke

Telia Familiepakke

Telia er den nyeste deltager i kampen om at levere internet-tv til danskerne.

Skrevet af / 30/12/2013 - 10:18
Telia Familiepakke
John Alex Hvidlykke

Selskabet har længe leveret mobiltelefoni og internet, men har senest udvidet med IP-baseret fastnettelefoni og tv. Ligesom hos TDC og Fullrate sker opkoblingen via telefonledningen (ADSL). Selskabet tilbyder hastigheder på op til 50 Mbit/s.

Kanaler
Telias store tv-pakke, kaldet Familiepakken, indeholder 50 kanaler. Udvalget er bredt, med de obligatoriske DR-kanaler, de fem kanaler fra TV 2 samt i alt syv kanaler fra Sverige, Norge og Tyskland. Der er desuden syv natur- og videnskabskanaler, tre sportskanaler og to børnekanaler. Som tilvalg kan man desuden købe en børnepakke med flere tegnefilmskanaler samt streaming-pakker med populære film og serier fra HBO og C More.

Pladsen er ikke brugt på højopløst tv. Kun DR1, TV 2 og HBO Nordic findes i HD-udgaver. Hos de øvrige udbydere kan man vælge Viasats kanaler som tilvalgspakke, men ikke hos Telia. Det skyldes et aktivt valg – fra Viasats side. Telia er simpelthen for lille til at være interessant.

Betjening
Telia tilbyder som den eneste af de fire udbydere fjernstyring fra smartphone og tablet (iOS og Android). Der er to apps til henholdsvis kanalvalg og optagelse, og begge fungerede problemfrit på begge platforme. Ud over at virke som en ekstra fjernbetjening kan man med sin smartphone programmere optagelse, mens man er på farten. Man kan dog ikke se programmerne på den mobile enhed.

Kvalitet
Billed- og lydkvaliteten er rigtig god hos Telia. Farverne virker naturlige, og lyden er ikke presset som hos TDC og Fullrate. Hvis man går helt tæt på skærmen, kan man dog godt se artefakter fra kompressionen i billedet.

Telefoni
IP-baseret fastnettelefoni til en fast pris på 1 kroner pr. opkald følger med i pakken hos Telia. Det koster en kroner at ringe til både fastnet- og mobilnumre i Danmark. Ringer du til mobiltelefoner, er minutprisen 75 øre, mens det er gratis at snakke med fastnetkunder.

Internet
Med i prisen på Telias Familiepakke er en internetopkobling på 20 Mbit/s (2 Mbit/s upload). Heraf beslaglægger tv-boksen dog ca. 4 Mbit/s. Der medfølger en trådløs router, som også sørger for trådløs forbindelse til tv-boksen.

Ekstra funktioner
På de fleste af DR’s og TV 2’s kanaler samt kanal 4, 5, 6, SVT1, SVT2 og NRK1 kan man starte programmet forfra, hvis man på sin vej med fjernbetjeningen støder på noget interessant. Desuden kan man både pause og spole i live-tv på boksen. Men kun på det indhold, som rent faktisk er blevet vist på skærmen.

Ud over dette tilbyder Telia on-demand tv fra DR, Disney, National Geographic og Eurosport. Her kan man se de fleste af de sendte programmer fra den seneste uge. Vælger man at tegne abonnement på HBO eller C More, kan man desuden se et stort antal film og serier fra de to kanaler.

Konklusion
Telias alt-i-én pakke indeholder et righoldigt udvalg af tv-kanaler og har den bedste brugerflade i testen. Trådløs overførsel fra ADSL-routeren og fjernstyring via smartphone eller tablet er lækre detaljer. Udvalget af on-demand kanaler, Spotify-klienten og muligheden for at spole i live-tv tæller også på plussiden. Er du seriefanatiker, kan direkte adgang til HBO via tv-boksen være det afgørende argument.

Lyd & Billede mener

God billedkvalitet Fjernstyring via app Bedste brugerflade HBO, Spotify og C More Kun få HD-kanaler Dyreste pakkeløsning Ikke mulighed for Viasat

Også i denne test:

4 IP-tv

TDC HomeTrio

TDC HomeTrio

TDC er den virksomhed, som enhver anden udbyder af internet, tv og telefoni må forsøge at konkurrere med. Og konkurrencen er svær og sjældent lige. Hvis man skal have kunder, er det hos TDC, de skal hentes, da arvtageren for det gamle statslige telemonopol sidder på størstedelen af abonnenterne inden for både tv, net og telefoni.

Allround-pakke til rimelig pris Nem tilslutning Største og ældste tv-leverandør
Billedkvaliteten er dårlig Kun 28 tv-kanaler Dyr oprettelse Laveste internethastighed
Læs hele testen

Waoo! 3 Stor TV Pakke

Waoo! 3 Stor TV Pakke

Waoo! fibernet udbydes af energiselskaberne. Forbindelsen sker med lyslederfiber.

Suveræn billedkvalitet 24 HD-kanaler med i prisen Højeste internethastighed Netflix direkte i tv-boksen
Kræver dyr og besværlig installation Ingen app-fjernstyring
Læs hele testen

Fullrate TV Plus Pakke

Fullrate TV Plus Pakke

Fullrate startede sin forretning som internetleverandør og havde så stor succes med at tilbyde internet til en rimelig pris, at selskabet blev opkøbt af TDC.

Billigste pris Nem tilslutning TV3 og TV3 Puls er med i prisen
Billedkvaliteten er dårlig Kun 28 tv-kanaler Ingen HD-kanaler
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Tag skærmen med dig overalt! 

Marantz' flagskib på testbænken

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Scroll to Top