Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: TDC HomeTrio

TDC HomeTrio

TDC er den virksomhed, som enhver anden udbyder af internet, tv og telefoni må forsøge at konkurrere med. Og konkurrencen er svær og sjældent lige. Hvis man skal have kunder, er det hos TDC, de skal hentes, da arvtageren for det gamle statslige telemonopol sidder på størstedelen af abonnenterne inden for både tv, net og telefoni.

Skrevet af / 30/12/2013 - 10:18
TDC HomeTrio
John Alex Hvidlykke

For at understrege, hvor svær konkurrencen er, skal man som udbyder for hver enkelt kunde starte med at bede TDC om at aflevere adgangen til de livsvigtige kobberkabler til sig. For TDC ejer de telefonkabler, som telefoni, tv og internet føres igennem. Af samme grund tager det almindeligvis en måneds tid at skifte fra TDC til en anden udbyder.

Kanaler
TDC’s store kanalpakke omfatter 53 tv-kanaler. Hvis du ønsker at se kanalerne fra Viasat, koster det 299 kroner om måneden (dog kun 199 kroner pr. måned de første seks måneder). Viasat-pakken indeholder desuden TV 2 News, Disney Channel og flere naturkanaler.

Betjening
Brugerfladen hos TDC er ligetil og udmærket. Kanalguiden fungerer fint, og boksen reagerer uden større forsinkelse. Man kan mod en merpris på 99 kroner pr. måned få adgang til at optage, spole og pause live-tv samt til on-demand tv og film.

Kvalitet
Der er godt med smæk på farverne på tv hos TDC. Umiddelbart ser det lækkert ud, og man får indtryk at, at kvaliteten er i top. Ved nærmere eftersyn viser det sig dog, at billedet er meget komprimeret, og at farverne er overdrevet livlige.

Det samme gør sig gældende på lydsiden. Der er tryk på lyden, og man må skrue ned for at få samme niveau som hos Waoo! og Telia, men selv om man tilpasser niveauet, virker lyden presset og lidt overstyret.

Telefoni
Som navnet HomeTrio antyder, får man flere funktioner med i pakken. Med i prisen er enten fastnet- eller mobiltelefoni. Vælger du fastnet, er samtaleprisen 1 kroner pr. opkald til alle danske fastnetnumre. Foretrækker du den tre kroner dyrere mobiludgave, følger der fem timers taletid og 3.000 sms/mms’er om måneden med i prisen.

Internet
Internetabonnementet i TDC HomeTrio er oplyst til 20 megabit. Om det holder i praksis, afhænger af kabelkvalitet og afstand til centralen (se boks). Herfra skal trækkes 4 Mbit/s pr. tv-boks. Upload-hastigheden er 2 Mbit/s.

Oprettelse
Hvis du ikke i forvejen har bredbånd fra TDC, er det nødvendigt med et teknikerbesøg, hvor forbindelsen fra centralen og helt frem til telefonstikket måles igennem, og signalet fintrimmes til den højeste hastighed.

Ekstra funktioner
Ud over internetforbindelse, tv og telefoni får du en trådløs router med i prisen, hvilket til en vis grad opvejer den høje oprettelsespris. Til gengæld tilbyder TDC hverken Spotify, Netflix eller HBO direkte via tv-boksen. Ekstra tv-bokse koster 69 kroner pr. måned.

Konklusion
TDC HomeTrio giver en vis besparelse i forhold til at købe telefoni, internet og tv separat. Men prisen er stadig høj. Ikke mindst når man ser på billed- og lydkvaliteten, som er præget af høj kompression. Den “gratis” router er et plus. Men til gengæld får man ikke noget foræret i kanaludvalget. HD-kanaler koster ekstra.

Lyd & Billede mener

Allround-pakke til rimelig pris Nem tilslutning Største og ældste tv-leverandør Billedkvaliteten er dårlig Kun 28 tv-kanaler Dyr oprettelse Laveste internethastighed

Også i denne test:

4 IP-tv

Waoo! 3 Stor TV Pakke

Waoo! 3 Stor TV Pakke

Waoo! fibernet udbydes af energiselskaberne. Forbindelsen sker med lyslederfiber.

Suveræn billedkvalitet 24 HD-kanaler med i prisen Højeste internethastighed Netflix direkte i tv-boksen
Kræver dyr og besværlig installation Ingen app-fjernstyring
Læs hele testen

Fullrate TV Plus Pakke

Fullrate TV Plus Pakke

Fullrate startede sin forretning som internetleverandør og havde så stor succes med at tilbyde internet til en rimelig pris, at selskabet blev opkøbt af TDC.

Billigste pris Nem tilslutning TV3 og TV3 Puls er med i prisen
Billedkvaliteten er dårlig Kun 28 tv-kanaler Ingen HD-kanaler
Læs hele testen

Telia Familiepakke

Telia Familiepakke

Telia er den nyeste deltager i kampen om at levere internet-tv til danskerne.

God billedkvalitet Fjernstyring via app Bedste brugerflade HBO, Spotify og C More
Kun få HD-kanaler Dyreste pakkeløsning Ikke mulighed for Viasat
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Lyd & Billede
Scroll to Top