: Vivitek H1180HD

Meget lys, lidt varme

Trods talrige indstillingsparametre kommer Vivitek aldrig helt i mål med billedkvaliteten.
Lyd & Billede mener
Sortniveauet er mørkt, og lysstyrken god, hvilket giver billedet god kontrast. Desuden er der kun lidt billedstøj, uden irriterende distraktioner. Også plus for gode indstillingsmuligheder.
Desværre er farvemætningen ikke godkendt. Farverne er falmede, og ansigter ser unaturligt blege ud.
Specifikationer
  • DLP, 1080p, 3D
  • 2000 lumen, 10.000:1 kontrast
  • 2 x HDMI
  • Afstand til 100": 3,54 – 4,25 m
  • 29 dB blæserstøj (Eco-mode)
Annonce
Annonce
forfatter

Hvad brugervenlighed angår, er der ikke meget at sætte en finger på ved Vivitek H1180HD. Fjernbetjeningen er fiks og overskuelig med oplyste knapper for betjening i mørke, og mulighed for at justere kontrast og lysstyrke direkte på fjernbetjeningen. Det er de to vigtigste indstillinger for de uerfarne. Desuden kan hver primær- og sekundærfarve (RGBCMY) justeres for både farvetone, mætning og lysstyrke. Menuen er også let at finde rundt i.

Billedkvalitet
Farveindstillingen Movie fungerer bedst til film, da farverne er mest neutrale her. Hvad billedstøj angår, er projektoren god uden mange artefakter. Graderinger på blå himmel er jævne, og billedet er skarpt. Vivitek har også god kontrast med testens næstmørkeste sortniveau i kombination med tilstrækkeligt lys.

Problemet med Vivitek er, at farverne ikke er mættede nok. Ganske vist er projektoren lysstærk, men jeg har en mistanke om, at det hvide segment på farvehjulet er lidt for stort for at snyde sig til mere lysstyrke. Det betyder, at der går mindre lys igennem hver farve, hvilket giver en fladere farvegengivelse. En blå himmel ser temmelig grå ud, og ansigter er næsten sygeligt blege.

Projektoren er udstyret med BrilliantColor-teknologi, som netop skal give mere mættede farver. Men i Viviteks tilfælde ser funktionen ud til at gøre mere for den generelle lysstyrke end for farvemætningen. Den hælder svagt mod grøn, når den er på fuld, mens farverne er mere rødlige med BrilliantColor slået fra. Billedet bliver bedst med funktionen sat i midten, dvs. på 5 ud af 10.

Man kan mætte farverne ved at gå ind i hver enkelt af dem, men så skal man helst bruge kalibreringsudstyr for ikke at lave ulykker.

Annonce

Også i denne test:

BenQ W1300

Mageløst billede

Klassens bedste DLP-projektor giver skarpe, farverige billeder. Kontrasten er i top, og billedet er nærmest støjfrit.

Det bælgmørke sortniveau kombineret med god lysstyrke giver klassens bedste kontrast. Farvemætning i topklasse og næsten totalt fravær af billedstøj betyder super billedkvalitet! Desuden testens eneste projektor med linsevinkling.
Den blå farve er noget overdrevet lige ud af æsken.

Epson EH-TW5200

Bedst i dagslys

Testens eneste LCD-projektor har knald på farverne og fungerer lige så godt i dagslys som om aftenen.

Ingen i prisklassen er i nærheden af disse farver, især ved maksimal lampestyrke. Måske klassens bedste dagslysprojektor.
Sortniveauet er for lyst. Mørke scener bliver blege og uinteressante. Fjernbetjeningen har ikke oplyste knapper.

Acer H7532BD

En positiv overraskelse

Acer er ikke ligefrem kendt for deres hjemmeprojektorer. Derfor kom det bag på os, at denne model er rigtig god.

God lysstyrke og et mørkt sortniveau sørger for, at billedet står godt på lærredet. Her er meget lidt billedstøj, billederne er skarpe, og farverne flotte med fin mætning. Rigtig god billedkvalitet!
Blæseren forstyrrer. Projektoren leverer ikke det bedste billede lige ud af æsken, men kræver lidt justering. Fjernbetjeningen har ikke oplyste knapper.

Optoma HD131Xe

Helt fin

Testens billigste projektor kræver næsten ingen billedjustering. Farverne er gode, men der er en del billedstøj.

Farvegengivelsen er neutral med god mætning, som giver et naturligt og flot billede. Ansigter er hverken sygeligt bleg eller rødvinsrøde. Et par 3D-briller medfølger.
Billedet lider af noget støj, især i overgange fra mørkt til lyst. Lysstyrken i Eco-tilstand kunne være bedre. På nattehimlen skinner stjernerne ikke helt, som vi kunne tænke os, og sort kunne være mere sort.

InFocus IN3128HD

Ekstrem lysstyrke

Testens mest lysstærke projektor er efterfølger til en tidligere testvinder. Desværre er øget lysstyrke gået ud over billedkvaliteten.

Projektoren er meget lysstærk, hvilket især er en fordel i lysere rum. En ganske effektiv zoom giver mere fleksibilitet mht. afstand til lærredet.
Projektoren har lejlighedsvis rigtig meget billedstøj. Det er ret irriterende og ødelægger desværre filmoplevelsen.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også