Volvo C40 Recharge

0-100 km/t på under 5 sekunder, firehjulstræk og en rækkevidde på 420 km.
Annonce
Annonce
forfatter

Med den nye C40 Recharge viser Volvo, at de mener det alvorligt med ambitionerne om at blive helelektriske inden 2030. Den kompakte femdørs Volvo følger i hælene på den elektrificerede udgave af den kompakte SUV XC40 og lægger sig i nogenlunde samme klasse som Tesla Model 3 og Ford Mustang Mach-E, hvad størrelsen angår.

Bilen – der deler platform med Polestar 2 og XC40 Recharge Pure Electric P8 – har et 78 kWh batteri, som driver to elektriske motorer, der giver bilen firehjulstræk og en ret frisk ydelse.

En krydsning mellem en coupé og en SUV.

C40 Recharge er en relativt højrejst crossover/SUV, som har hentet meget DNA fra XC40 Recharge, men med en mere sporty taglinje, der ender i en hækspoiler.

Læs også
Denne XC40 ville vi vælge Den elektriske Volvo XC40 er en fabelagtig bil, specielt i denne udgave.

Den vil blive tilgængelig i farver, der er unikke for C40 Recharge, og med sædebetræk i vegansk materiale i stedet for læder.

Volvo C40 Recharge har vegansk læder.

Indvendig vil det meste være genkendeligt for dem, der har siddet i en XC40 Recharge. En stor touch-skærm med Android Auto-operativsystem i midten og en skærm mere foran føreren.

Annonce
C40 Recharge vil være tilgængelig med farver, der er unikke for modellen.
Korte fakta om C40 Recharge Pure Electric P8
 • Batterikapacitet 75 kWh brutto, 75 kWh netto
 • Rækkevidde 420 km (efter WLTP)
 • Hurtigopladning op til 150 kW, 80 % kapacitet på 40 min.
 • 300 kW/408 hk, 660 Nm drejningsmoment
 • Firehjulstræk
 • 0-100 km/t på 4,9 s
 • Topfart 180 km/t
 • 800 kg trailervægt, 75 kg taglast
 • 413 l bagagerum (489 l m. ekstrarum nedenunder), 31 l frunk
 • Længde 443,1 cm, akselafstand 270,2 cm, bredde 185 cm, højde 158,2 cm
 • Opdateringer over-the-air (OTA) og ubegrænset dataforbrug
 • Samme infotainment-system som XC40 Recharge med Android Automotive, Google Maps, Google Assistant og Google Play Store
 • Harman Kardon Surround Sound System
Sporty hæk med spoiler.

“C40 Recharge leverer mange af de egenskaber, som nordiske kunder ønsker, og har et spændende design. Det er en højrejst crossover med god rækkevidde, masser af kræfter, firehjulstræk, høj frihøjde, infotainment-system fra Google og mulighed for anhængertræk,” siger Erik Trosby, der er PR- og kommunikationschef hos Volvo Car Norge, i en pressemeddelelse.

XC90 Recharge i 2022

Volvo’en bygges i Gent i Belgien sammen med XC40 Recharge, og produktionsstart er til efteråret, men det vil blive muligt at bestille C40 Recharge i løbet af sommeren.

Ambitionen er, at de første biler leveres til Norden i fjerde kvartal 2021, ifølge Volvo, som også afslører, at de allerede arbejder på næste generation, XC90. Også den helelektrisk og en del af programmet med at elektrificere Volvo helt inden 2030.

Slank lygteprofil.

Købe, leje, lease – alt sammen online

Volvos elbiler vil med tiden kun blive tilgængelige på nettet, hvor man kan konfigurere bilen med farver, udstyr og tilbehør, og vælge at købe, lease eller leje.

Forhandlerne vil stadig have en vigtig rolle som facilitatorer, servicepunkter og showrooms, mens selve købet foretages online, enten hjemme eller hos forhandleren.

Annonce
Volvo C40 Recharge med panoramatag.

Helårsdæk? Seriøst, Volvo?

En ting, vi studsede over under præsentationen, var at Volvo planlægger at levere C40 Recharge med helårsdæk, nemlig Pirelli Scorpion All Season. Vi håber, at det ikke gælder de nordiske markeder, hvor helårsdæk har vist sig at være et dårligt kompromis, som hverken er gode på tør eller våd asfalt og har mangelfulde egenskaber på sne og is.

Se fotogalleri nedenfor.

Volvo C40 2021-7 Volvo C40-11 Volvo C40-10-1 Volvo C40-7 Volvo C40-4 Volvo C40 Volvo C40-2 Volvo C40-8 Volvo C40 Recharge
<
>
Google Automotive, som vi kender det fra XC40 Recharge.

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

 1. Jeres kommentar om helårsdæk fremstår noget ensporet: “Helårsdæk har vist sig at være et dårligt kompromis, som hverken er gode på tør eller våd asfalt og har mangelfulde egenskaber på sne og is”. I bør vist henvise til andres tests, som har et mere nuanceret billede. Helårsdæk af anerkendt mærke med vinterprioritering kan sagtens overgå discount-vinterdæk på is og sne.

  1. Hei Kaare,

   Det finnes helt klart gode helårsdekk, men selv de er ikke like gode som dedikerte sommer- eller vinterdekk. De har dekktester avdekket flere ganger, og i tilfellet Volvo, er det merkelig at de lanserer en ny bil med helårsdekk, når tester har vist at de har mangelfulle egenskaper på nodisk føre, da først og fremst i Norge, Sverige og Finland. I Danmark er ikke problenet like stort, der snør det ikke en gang på Himmelbjerget.

   Mvh Lasse

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Kompakt streaming-anlæg med radio og CD-afspiller.
LydArkitekten åbner med 200m2 stort showroom i Hillerød.
Linns high-end netværksafspiller får ny DAC.
Flere af firmaets produkter understøtter nu Roon.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.