Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Samsung kommer også i år med 8K-TV, og lever op til EUs strenge energikrav

De nye 55", 65" og 77" modeller i S95C-serien fra Samsung er lige rundt om hjørnet, ligesom også en række andre 2023-fjernsynsmodeller.

Skrevet af / 23/02/2023 - 20:22
Samsung kommer også i år med 8K-TV, og lever op til EUs strenge energikrav

Fra 1. marts 2023 træder nye EU-regler i kraft, som stiller skærpede krav til TV-skærmes energieffektivitet. Der har været spekulationer om, hvorvidt dette kunne betyde enden for TV’er med 8K-opløsning. Under Samsung Summit 2023 i Frankfurt kunne Samsung dog bekræfte, at de også i år kommer med 8K-TV, og fremviste både 8K-modellen QN800C og flagskibet QN900C med 8K-opløsning.

Samsung har stadig stor tiltro til 8K-formatet og mener, at dette er fremtiden for TV. De hævder, at de har arbejdet hårdt for at reducere strømforbruget på 8K-skærmene, hvilket i de nye modeller siges at være væsentligt forbedret i forhold til de seneste generationer.

Læs også Kan 8K-TV blive forbudt...? Strengere EU-krav til energieffektivitet kan sætte en stopper for knivskarpe, men strømslugende, 8K-fjernsyn.

Reddet af strømbesparende øko-tilstand

Løsningen på udfordringen med strømforbruget er en ny, ekstra strømbesparende billed-tilstand ved navn Eco Mode. 8K-TV’erne leveres fra fabrikken forudindstillet med denne billed-tilstand. TV’et kører herefter med en markant reduceret og “forseglet” lysstyrke, så det (initielle) strømforbrug ligger inden for EU-kravene. Ud fra dette kan kunden selv bestemme, om de vil beholde øko-tilstanden eller vælge en anden og lysere billed-tilstand.

TV’erne har også andre strømbesparende funktioner, så du i praksis kan vælge andre billed-tilstande, som f.eks. Film eller Dynamic, og se videoindhold med HDR (High Dynamic Range), og stadig få god værdi ud af billedoplevelsen. Alternativt kan du slå alle øko-funktioner og lyssensorer fra, og i stedet skrue lysstyrken op på fuldt blus – ideel til maksimal nydelse af film og serier i HDR-format, eller sports-kigning i dagslys.

Samsungs nye 8K-modeller lanceres i foråret/sommeren 2023, og vi ser frem til at se nærmere på strømforbruget – og billedkvaliteten – når vi får dem på testbænken.

Læs også Større OLED-skærme fra Samsung Samsung præsenterer både Neo QLED, Micro LED og OLED TV'er i Las Vegas, deriblandt en ny 77-tommer!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

Scroll to Top