TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

CES 2023: Samsung afslører årets nye TV-modeller

Samsung præsenterer både Neo QLED, Micro LED og OLED TV'er i Las Vegas, deriblandt en ny 77-tommer!

forfatter
Publiceret 04/01/2023 - 14:00

Ved et særligt ‘First Look’- arrangement i Las Vegas tirsdag aften præsenterede Samsung et bredt sortiment af nye TV-modeller, bestående af både Neo QLED-, MICRO LED- og OLED-skærme. Lyd & Billede var til stede på eventet, som løb af stabelen forud for CES-messens officielle åbning på torsdag.

“I 2023 vil vi flytte grænserne for innovation for at kunne tilbyde forbrugerne mere end blot førsteklasses billedkvalitet, men også en enhedsoplevelse, der kan skræddersyes hvert behov og hjem. Med avanceret teknologi og intuitive funktioner, bliver underholdningen mere tilgængelig og mulig hver dag”, siger Magnus Nørgaard, produktansvarlig for TV og lyd hos Samsung Danmark.

Mere Neo QLED

Samsungs nye generation af Neo QLED 8K- og 4K-modeller (LCD med mini LED-baggrundsbelysning) har fokus på at give forbrugerne flere valgmuligheder inden for TV. Neo QLED-billedkvaliteten drives af Samsungs avancerede Neural Quantum-processor, Mini LED-baggrundsbelysning, 14-bit-processering og AI-opskalering.

Årets modeller bygger videre på den generation, vi kender fra sidste år, med nogle vigtige nyskabelser. Samsung lægger blandt andet vægt på sin nye Auto HDR Remastering-algoritme. Den bruger AI-teknologi til at analysere og opskalere almindeligt Standard Dynamic Range (SDR)-indhold til HDR.

2023-modellerne får desuden bred understøttelse af forskellige smart-standarder. Foruden Samsungs egen SmartThings understøttes både Zigbee, Thread og Matter med indbyggede smart-moduler i TV-skærmen. Dette giver en enklere kontrol af forskellige IoT-enheder i det smarte hjem.

MICRO LED i flere skærmstørrelser – også mindre

Samsungs eksotiske MICRO LED TV i luksusklassen har tidligere været forbeholdt de store skærmstørrelser, men i år viser man et langt bredere sortiment end tidligere. Samsungs MICRO LED-sortiment kommer på markedet i 50, 63, 76, 89, 101, 114 og 140 tommer i 2023. Prisen pr. tomme er nok ret pebret, men det viser i hvert fald, hvor skalerbar denne avancerede skærmteknologi er.

Takket være den modulære opbygning er MICRO LED ikke bundet til en bestemt skærmstørrelse eller format og kan derfor tilpasses den konfiguration, brugernes ønsker. Skærmene har en mat overflade og er helt rammeløse. Så er det bare et spørgsmål om, hvor stort et budget du har, for disse skærme bliver næppe i den billige ende!

Større udvalg af OLED-modeller

QD-OLED fik sit store gennembrud i fjor, og dermed er det forventeligt, at OLED-sortimentet fra Samsung udvides med flere modelserier og skærmstørrelser i år. Nu kommer 77-tommeren, som mange har ventet på! Begge de nye modelserier (som formentlig kommer til at hedde S90C og S95B) bliver tilgængelige i 77″ udover 65″ og 55″.

De nye modeller bygger på den QD-OLED-teknologi, som vi kender fra sidste års S95B-model, selv om Samsung fortsat insisterer på at kalde dem ‘OLED med Quantum Dot’. Mærkeligt nok.

Den vigtigste forskel på S90C og S95C er, at S95-modellen nu leveres med separat One Connect-tilslutningsboks. Det betyder også, at selve skærmen kan gøres væsentligt tyndere, eftersom meget af elektronikken er flyttet ud i boksen. S95C har en fascinerende slank facon!

OLED-skærmene understøtter opdateringsfrekvenser op til 144 Hz og har alle Samsungs smarte funktioner, heriblandt Samsung Gaming Hub. De har også fået AMD’s FreeSync Premium Pro-certificering for en mere glidende spiloplevelse.

Samsung Gaming Hub: Samler forskellige streamingtjenester for spil

De nye Samsung TV’er giver også bred adgang til forskellige spiltjenester. Den såkaldte Gaming Hub streamingtjeneste tilbyder indhold fra leverandører som Xbox, NVIDIA GeForce Now, Amazon Luna og Utomik. Med disse kan man spille direkte via TV-skærmen uden at have brug for konsol eller PC, og ydelsen bliver stadig bedre.

Samsung Gaming Hub er også tilgængelig på Samsungs smarte monitorer og spilskærme – inklusive Odyssey-serien.

Finpudsning af The Frame

Den populære The Frame-model får også en overhaling i år, både kosmetisk og funktionelt: Du kan nu vælge metalramme som ekstraudstyr til The Frame. En ny og forbedret Samsung Art Store skal gøre det enklere at købe både kunst og tilbehør via TV-skærmen.

Samsung First Look 2023 (2) Samsung First Look 2023 (3)
<
>
2023-modellen har fortsat en supermat skærmoverflade, og der bliver nu flere rammer at vælge imellem, heriblandt en i metal. (Foto: Audun Hage)

Pris og tilgængelighed

De nye TV-modeller fra Samsung lanceres i butikkerne fra foråret/sommeren 2023. Modellerne som vises her i USA kan være lidt anderledes end dem, vi får at se i Europa og Norden.

 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Billeder i studiekvalitet Panasonic LZ1500E giver imponerende kontrastrige og farvepræcise billeder og er noget af det tætteste, vi kommer på en studiemonitor til hjemmebrug. Et TV for de virkelig kræsne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny billedtilstand til Samsung TV'er vil gøre skærmbilledet lettere at tyde for folk med nedsat syn.
lbpluss
Trådløst OLED-TV fra LG Ny topmodel med trådløs videotransmission.
lbpluss
Nu kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify giver overraskende muligheder - en slags 'Ambilight' til Samsung TV?
lbpluss
Panasonic lancerer nyt OLED-flagskib Med stærkt forbedret lysstyrke og ny 'Filmmaker mode' kan dette blive en lækkerbisken for filmentusiasterne.
Følg Lyd & Billede