Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Panasonic lancerer nye OLED- og LED- TV-modeller for 2024

Med opgraderede OLED-paneler og 'AI-boostet' billedbehandling kan det blive en godbid for film-entusiasterne.

Skrevet af / 14/05/2024 - 14:45
Panasonic lancerer nye OLED- og LED- TV-modeller for 2024

Düsseldorf/Lyd & Billede: Panasonic præsenterede i dag sit komplette TV-modelsortiment for 2024. Det består af en række OLED- og LED-baserede TV-skærme, og udvalget spænder fra små og billige LCD-skærme til store LED- og OLED-skærme i high-end-klassen. Vi fik et smugkig på enkelte af disse under CES 2024 i januar, men nu er den europæiske lancering en realitet.

Læs også Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller Nyt styresystem, men stadig stærkt fokus på billed- og lydkvalitet.

Panasonic TV 2024: AI-forbedret billedkvalitet og brugervenlighed i fokus

Panasonic fremhæver sit mangeårige samarbejde med filmindustrien i Hollywood som en af succesfaktorerne for at opnå en præcis og enestående billedkvalitet. Panasonics OLED- TV’er er kendt for deres nøjagtige hvidbalance og farvegradering, som har gjort dem populære hos mange professionelle studier. For eksempel er farveeksperten Stefan Sonnenfeld fra postproduktionshuset Company 3 en af Panasonics faste samarbejdspartnere.

Den nyeste generation af HCX-videoprocessoren har fået flere AI-forbedrede billedfinesser inden for støjreduktion og opskalering. TV’et bruger kunstig intelligens til at analysere indholdet og derefter justere billede og lyd optimalt.

I år lancerer de desuden et samarbejde med Amazon, som har leveret brugergrænsefladen Fire TV til nogle af modellerne. Fire TV byder bl.a. på en brugertilpasset startskærm, og fjernbetjeningen har fået en programmerbar My app-knap. Enkelte af high-end-modellerne lover også 360-graders surroundlyd.

Derudover har Panasonic efter sigende forbedret sine smarte og gaming-relaterede funktioner, efter sigende for at opnå en revolutionerende TV-oplevelse. Det er store ord, men Panasonic er kendt for at levere varen, når det gælder kvalitet og brugeroplevelse.

Læs også Sådan er Panasonics nye "Fire TV" Nu kommer der fart over feltet.

Nye 4K OLED-modeller: Z95A, Z93A, Z90A, Z85A, Z80A

l-jn240508-1-2 l-jn240508-1-3
<
>
Panasonic Z95A (Foto: Panasonic)

I toppen af 2024-serien finder vi Z95A og Z93A – Panasonics flagskibe inden for OLED-TV, som blev vist på CES i januar for første gang. Begge modeller har den avancerede HCX Pro AI MK II-processor og Panasonic Premium-funktioner. Z95A er også udstyret med et forbedret Master OLED Ultimate-panel med MLA-teknologi for højere lysstyrke.

Panasonic-skærmene understøtter desuden Dolby Vision IQ med Precision Detail for overlegen gengivelse af HDR-video, mens et 360 Soundscape Pro-lydanlæg fra Technics sikrer opslugende 3D-surroundlyd. OLED- TV’erne understøtter nu 144 Hz Variable Refresh Rate (VRR) for en mere jævn gengivelse af spilgrafik, ligesom de er NVIDIA G-SYNC-kompatible og AMD FreeSync Premium-certificerede.

Panasonic Z95A fås i 55 og 65 tommer, mens Z93A fås i 77 tommer uden MLA.

Et trin ned ad stigen finder vi Z90A, som har samme OLED-panel og avancerede videobehandling, men med et lidt enklere lydsystem, som sparer lidt plads og penge. Denne skærm er optimeret til spil med 144 Hz opdateringshastighed og Game Mode Extreme for den lavest mulige forsinkelse.

Panasonic Z90A leveres i 42, 48, 55, og 65 tommer.

Lillebroren til denne hedder Z85A, stadig en slank 4K OLED-skærm, men nu begrænset til 120 Hz, men med den samme kraftfulde videoprocessor.

Panasonic Z85A fås i 55 og 65 tommer.

Panasonic Z85A. (Foto: Panasonic)

Sidst, men ikke mindst, kommer også Z80A, som er en enklere model med en mindre kraftfuld videoprocessor.

Panasonic Z80A leveres i 42, 48, 55 og 65 tommer.

Samtlige OLED-modeller bruger Amazon Fire TV-operativsystemet.

Nye 4K LED-modeller: W95A, W90A, W80A, W70A, W60A

Panasonic W95A. (Foto: Panasonic)

Panasonic introducerer også nye LCD-skærme med MiniLED-bagbelysning i år. Panasonic oplyser ikke antal af dimming-zoner, men siger, at topmodellen W95A bruger Mini LED-teknologi til et »lysere og mere kontrastfyldt 4K-billede« og drives af den samme type videoprocessor (HCX Pro AI MK II) som i de bedste OLED-modeller. W95A har også Fire TV brugergrænseflade, 144Hz Game Mode Extreme, Filmmaker Mode og True Game Mode for den ultimative film- og spiloplevelse.

Panasonic W95A fås i 55, 65 og 75 tommer.

Lillebroren W90A bruger mere konventionelle LED-dioder i bagbelysningen samt HCX Pro AI Processor MK II til dynamiske billeder, Panasonic Premium TV-funktioner, gaming med op til 144 Hz opdateringshastighed og omfattende smart-funktioner.

Panasonic W90A leveres i 43, 50, 55, og 65 tommer.

Panasonic W90A. (Foto: Panasonic)

Yderligere modeller omfatter W80A med 4K Edge ED-paneler, der byder på klare farver, skarpe kontraster og præcise detaljer takket være Dolby Vision, HDR10+ og Filmmaker Mode.

Panasonic W80A leveres i 43, 50, 55, og 65 tommer.

Alle de ovennævnte modeller er »Panasonic Premium TV’er« med Fire TV, der byder på en bred vifte af streamingindhold og smarte funktioner.

Derudover lanceres W70A og W60A, som er enklere LED LCD-TV’er med Google TV og Powered by TiVo-styresystemer. Begge i skærmstørrelser fra 43-65 tommer.

Et Google TV som W70A har indbygget Chromecast, hvilket gør det nemt at dele film, TV-serier eller fotos fra mobilen eller tabletten direkte til TV’et.

Panasonic W70A og W60A leveres i 43, 50, 55, og 65 tommer.

Pris og tilgængelighed

Årets TV-modeller fra  Panasonic kommer i handelen i løbet af foråret og sommeren 2024. Danske priser vil blive annonceret op mod lanceringen.

Sidste års model 77MZ2000E var et af de bedste OLED-TV’er, vi testede i 2024.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

1 kommentar til “Panasonic lancerer nye OLED- og LED- TV-modeller for 2024”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Scroll to Top