Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2024: Panasonic lancerer Z95A og Z93A – OLED-flagskibe med Fire TV

Nyt styresystem, men stadig stærkt fokus på billed- og lydkvalitet.

Skrevet af / 09/01/2024 - 08:00
CES 2024: Panasonic lancerer Z95A og Z93A – OLED-flagskibe med Fire TV

I forbindelse med CES-messen har Panasonic løftet sløret for OLED-TV’erne Z95A og Z93A, som bliver virksomhedens nye topmodeller i 2024.

Panasonic har et solidt omdømme i TV-branchen, især takket være sine glimrende high-end OLED-TV. Modeller som sidste års flagskib MZ2000 og dets forgængere har ofte været blandt de bedste TV i test, primært takket være en ekstremt præcis billedkvalitet. Men nu er det tid til en ny model-æra.

Efterfølgerne markerer et skift for Panasonic med hensyn til modelnavne (farvel til xZ2000), men måske mere bemærkelsesværdigt er det, at de nu skifter styresystem til Amazons Fire TV.

Panasonic Z95A. (Foto: Panasonic)

Panasonic Z95A og Z93A: nye OLED-flagskibs-TV

Flagskibsmodellen Z95A kommer i 55 og 65 tommer med MLA OLED-panel og Panasonics eget køleelement – også kaldet Master OLED Ultimate. Mens “lillebroren” Z93A kommer i en 77-tommers “Cinema Size”-version – uden MLA og ekstra køling.

Begge modelserier er udstyret med Panasonics nyeste videoprocessor (HCX Pro AI-processor MK II) og bruger den nyeste version af OLED-paneler fra LG Display.

Når det gælder billedbehandling og farvepræcision, har Panasonic som sædvanlig allieret sig med farveeksperten Stefan Sonnenfeld (Company 3), som er ansvarlig for colorgrading på mange Hollywood-blockbusters, herunder Top Gun: Maverick og A Star is Born. Sonnenfeld bruger Panasonic OLED-TV’er som referencemonitorer i sit daglige arbejde.

På formatfronten understøttes Dolby Vision IQ med Precision Detail, som giver HDR med høj kontrast og nuancer. På lydsiden har Panasonic-modellerne et 360 Soundscape Pro-højttalersystem fra Technics.

(Foto: Panasonic)

Fra MyHomeScreen til Fire TV

Panasonic har valgt at udskifte sin traditionelle MyHomeScreen-brugergrænseflade med Fire TV. Det nye system tilbyder bl.a. en personlig startskærm, der samler streamingtjenester, apps, live-kanaler og tilpassede anbefalinger.

TV’erne er også fuldt kompatible med Amazon Alexa-aktiverede enheder og har et smart home-dashboard, som giver brugerne mulighed for at overvåge og styre andre Alexa-aktiverede enheder i hjemmet. Hvor godt det kommer til at fungere herhjemme, er endnu ikke afprøvet. Ellers er Z95A og Z93A kompatible med Apple Home og AirPlay og kan streame indhold fra iPhone, iPad eller Mac.

Når det kommer til gaming, er hastighed og reaktionsevne på dagsordenen med understøttelse af op til 144Hz opdateringshastighed, VRR og lavt input. Men som med tidligere Panasonic-modeller er det kun to af de fire HDMI-indgange, der understøtter de hurtigste 4K-signaler.

(Foto: Panasonic)

Pris og tilgængelighed

Vi ved endnu ikke præcis, hvad de nye modeller kommer til at koste, men vi forventer at høre mere, når den europæiske lancering finder sted. Rygterne siger, at vi kan forvente de nye Panasonic-modeller i butikkerne i løbet af sommeren.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

0
Scroll to Top