Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2024: Panasonic samarbejder med Amazon Fire TV om nye smart-TV’er

Nu kommer der fart over feltet.

Skrevet af / 12/01/2024 - 12:37
CES 2024: Panasonic samarbejder med Amazon Fire TV om nye smart-TV’er

Las Vegas / Lyd & Billede: Panasonic lancerede sine to nye topmodeller Z95A og Z93A denne uge, og på CES 2024 fik vi en demonstration af de nye modeller med operativsystemet Amazon Fire TV.

Panasonic TV har i mange år brugt deres egen MyHomeScreen-brugergrænseflade til deres TV-modeller. Den har været pålidelig og nem at bruge, men har på en række områder haltet bagud i forhold til Google TV, Samsungs Tizen og LG’s webOS.

Det var på tide med en ændring, men Panasonic har ikke som “alle andre” henvendt sig til Google, men har i stedet indgået et partnerskab med Amazon om at bruge deres Fire TV-platform. Det er et interessant træk, som kan bringe et frisk pust til TV-verdenen.

Læs også Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller Nyt styresystem, men stadig stærkt fokus på billed- og lydkvalitet.

Panasonic med Fire TV

Som vi alle ved, kan software være ressourcekrævende både at udvikle og – ikke mindst – at holde opdateret med nye funktioner. Panasonics store styrke ligger i kvaliteten af billede og lyd. Med Amazons ekspertise på software-siden kan der opstå en interessant synergieffekt.

Vi fik en lille demo af systemet på Panasonics stand på CES 2024, og det nye system virker både hurtigt og problemfrit. TV’erne har også fået en ny fjernbetjening med genvejsknapper til bl.a. stemmeassistenten Alexa.

DSC_1850 DSC_1867 DSC_1846 DSC_1841
<
>
Fire TV har også en "standby-tilstand", der viser klokkeslæt, nyheder, vejrudsigt og meget mere. (Foto: Audun Hage)

Samarbejdet indebærer, at Panasonic-skærmene får adgang til Fire TV-platformen, som har en skræddersyet brugergrænseflade med et stort udvalg af apps og streamingtjenester, live TV-programmer samt personlige anbefalinger. For ikke at nævne stemmestyring via Alexa.

Overgangen til Fire TV begynder med OLED-topmodellerne Z95A og Z93A, men Panasonic meddelte på CES, at de planlægger at udvide brugen af Amazon-systemet til flere modeller i løbet af året.

“Vi er utroligt glade for at kunne annoncere sammen med Panasonic, at deres nye smart-TV’er vil inkludere Fire TV fra 2024,” siger Daniel Rausch, næstkommanderende hos Alexa and Fire TV, Amazon. “Det betyder, at kunder over hele verden vil opleve alle fordelene ved Fire TV’s personlige streamingoplevelse og adgang til Alexa kombineret med Panasonics førsteklasses smart-TV’er.”

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

Samsungs nye TV'er får "AI-processor"

0
Scroll to Top