Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Her er Samsungs 2024 TV-modeller – for første gang i Europa

Splinternye QLED- og OLED-TV'er med AI-teknologi præsenteret i Frankfurt.

Skrevet af / 21/02/2024 - 09:01
Her er Samsungs 2024 TV-modeller – for første gang i Europa

Frankfurt/Audio & Image: Samsung har netop afsløret årets nye QLED- og OLED TV-modeller, som vil være tilgængelige i Skandinavien i foråret 2024.

Præsentationen fandt sted ved eventet “World of Samsung”, som løb af stabelen i Frankfurt i denne uge: Her fik vi set mange af produktnyhederne for 2024 inden for TV og lyd, smart home og digitale husholdningsapparater.

Mange af nyhederne blev vist for første gang på CES 2024 i Las Vegas, men nu har de altså fundet vej til Europa.

Hos Samsung innoverer vi for at skabe oplevelser, der hjælper vores kunder med at leve mere bekvemme og tilkoblede liv. Fra vores første AI-smartphone og vores QLED-TV’er, der topper salgslisterne, til køleskabe, der bruger AI-teknologi til at holde øje med maden indeni og hjælpe dig med at holde styr på din indkøbsliste. Vores produkter bliver bragt til live ved hjælp af SmartThings og AI-innovation,” siger Benjamin Braun, Chief Marketing Officer hos Samsung Europe.

“På World of Samsung fejrer vi, hvordan styrken ved kunstig intelligens er her i dag – og hvordan den har en reel indflydelse på vores kunders liv både nu og i fremtiden,” siger Benjamin Braun.

Nyhederne omfatter bl.a. den nye Neo QLED-flagskibsmodel QN900D med 8K-opløsning og kraftfuld AI-baseret billed- og lydbehandling. Og ikke mindst OLED-topmodellen S95D. Derudover fik vi et kig på en række nye QLED- og LCD-modeller i premium- og lifestyle-segmentet, heriblandt QN800D, QN90D og QN85D, for ikke at glemme 2024-modellen af The Frame.

Flere gigantiske TV-skærme

Samsung afslørede desuden, at de vil have fire 98-tommers storskærmsmodeller i sortimentet i år: Den billigste model, DU9000, får en attraktiv vejledende udsalgspris på 4.499 euro eller omkring 50.000 kroner. Der kommer også en 98-tommer i QN90D-serien senere på året, og derudover fortsætter 2023-modellerne Q80 og QN990 (8K) som en del af 2024-serien. Det betyder, at der vil være fire forskellige 98-tommers modeller at vælge imellem fra Samsung, ud over en række 85- og 75-tommers storskærme. Og i luksussegmentet satser Samsung stadig stort på MicroLED-skærme, som fås i skærmstørrelser fra 76 tommer og opefter.

World of Samsung 2024 (25) World of Samsung 2024
<
>
Knut Eirik Bruvold-Rørnes fra Samsung med 98" Q80C, som får følgeskab af flere storskærme i år. (Foto: Audun Hage)

Kunstig intelligens i mange funktioner

Under eventet i Frankfurt satte Samsung fokus på konceptet “AI for All”, og hvordan AI-funktioner kan gøre forskellige apparater lettere at bruge, mere praktiske, mere ” tilsluttede” og sammen hjælpe med at gøre livet mindre kompliceret.

Samsung fortalte meget om de nye mobiler i Galaxy S24-serien og deres avancerede fremskridt inden for AI. Men for vores vedkommende var vi naturligvis ekstra spændte på at se de nyeste TV- og lydprodukter, og det viser sig, at også de får flere “AI-drevne” funktioner.

For eksempel er der nu en forbedret Active Voice Amplifier, der gør stemmer klarere, mens Adaptive Picture nu både genkender og optimerer billeder ved hjælp af AI.

(Foto: Audun Hage)

Samsung QN900D

World of Samsung 2024 (6) World of Samsung 2024 (7) World of Samsung 2024 (23) World of Samsung 2024 (1)
<
>
Samsung QN900D bliver en badass. (Foto: Audun Hage)

Flagskibsmodellen QN900D er for eksempel udstyret med NQ8 AI Gen 3, Samsungs hidtil mest kraftfulde og intelligente videoprocessor. Den har en “AI-motor” (Neural Processing Unit), der er dobbelt så hurtig som Gen2-forgængeren.

Nye videofunktioner som AI Motion Enhancer Pro er designet til at give glattere bevægelser og løse problemer med “boldforvrængning” under f.eks. fodboldkampe. AI-processoren genkender automatisk den type sport, du ser, og bruger maskinlæring til at vælge den rette bevægelsesudjævning.

Lyd & Billede deltog i en “tech session”, hvor vi fik lov til at opleve nogle af de nye funktioner i aktion. Blandt andet så den opgraderede AI-opskalering lovende ud med en imponerende evne til at gøre Full HD-indhold skarpere på den store skærm.

Bevægelsesudjævningen ser også ud til at fungere meget effektivt på sportsindhold, hvor det lykkedes at holde lynhurtige baseball-bolde flimmerfri.

Desværre er det kun flagskibsmodellen QN900D, der nyder godt af den meget kraftfulde – men også kostbare – NQ8 Gen 3-processor. Selv om 4K-modellerne får lignende funktioner, vil de ikke have den samme computerkraft under motorhjelmen, men må i stedet nøjes med den lidt enklere NQ4 Gen 2-processor.

Samsung QN90D

En interessant Neo QLED-model vil være 4K-topmodellen QN90D. Den er udstyret med et QLED LCD-panel med MiniLED-bagbelysning og local dimming, med skærmstørrelser fra 50 og helt op til 98 tommer.

World of Samsung 2024 (20) World of Samsung 2024 (21)
<
>
Samsung QN90D kommer i skærmstørrelser fra 50-98 tommer. (Foto: Audun Hage)

Samsung QN85D

Samsung QN85D er efterfølgeren til den populære testvinder QN85C fra 2023. Den bliver tilgængelig i skærmstørrelser fra 55 til 85 tommer til fornuftige priser.

World of Samsung 2024 (18) World of Samsung 2024 (19)
<
>
Samsung QN85D kommer i skærmstørrelser fra 55-85 tommer. (Foto: Audun Hage)

Samsung S95D: QD-OLED

Samsung S95D vil være en lækkerbisken for dem, der elsker sorte katte … cremet sortniveau. (Foto: Audun Hage)

Et andet spændende nyt produkt er QD-OLED-topmodellen S95D, efterfølgeren til S95C fra 2023. Den har angiveligt 20 procent højere lysstyrke end sin forgænger og understøtter opdateringshastigheder på op til 144 Hz. Billedkvaliteten så rigtig lækker ud, og det samme kan siges om det slanke design, hvor tilslutningerne er gemt af vejen i en ekstern One Connect-boks.

S95D er også udstyret med et nyudviklet “Glare Free” lysdiffuserende skærmfilter: Skærmen har fået en mat overflade inspireret af The Frame, hvilket resulterer i langt færre refleksioner fra omgivelserne. Effekten blev behørigt demonstreret ved hjælp af spotlights, der viste, at S95D har betydeligt mindre lysrefleksion end sin forgænger, S95C.

World of Samsung 2024 (2) World of Samsung 2024 (3) World of Samsung 2024 (4) World of Samsung 2024 (24)
<
>
Samsung havde sat en demo op, som viste forskellen mellem S95D og S95C fra 2023. Den nye skærm har markant færre refleksioner fra omgivelserne. (Foto: Audun Hage)

Samsung S90D / S85D

Samsung introducerer også de mere prisvenlige modelserier S90D og S85D i flere skærmstørrelser, hvoraf nogle bruger “WOLED”-paneler fra LG, og altså ikke de QD-OLED-paneler, som findes i topmodellen. Vi arbejder på at finde ud af, præcis hvilke modeller det drejer sig om.

World of Samsung 2024 (11) World of Samsung 2024 (12) World of Samsung 2024 (26)
<
>
Samsung S90D vil være tilgængelig i 55, 65 og 77 tommer. Altså ingen 83-tommer i første omgang. (Foto: Audun Hage)

Music Frame

Samsung viste naturligvis også den nye Music Frame-højttaler, som var en af de største “små” nyheder på CES. Music Frame er en alsidig “lifestyle” designhøjttaler, som kan integreres med andre Samsung-produkter via SmartThings. Den kan fungere som en fritstående eller vægmonteret højttaler, og den kan parres med et Samsung-TV og en soundbar via Q-Symphony-funktionen og forstærke surround sound eller basgengivelse.

Music Frame ligner en kvadratisk billedramme og kan nemt smelte ind i interiøret – formentlig en interessant følgesvend til The Frame, som vi ser frem til at teste ordentligt.

Samsung Music Frame. (Foto: Audun Hage)
Læs også Højttalerversionen af "The Frame" er nu lanceret Samsung vil udfordre IKEA og Sonos - nu lancerer de deres egen billedramme med lyd.

Nye soundbars

Blandt andre interessante lydnyheder fik vi både set og hørt de nye soundbars fra Samsung, herunder flagskibsmodellen Q995D. Årets model kan prale af 14 kanaler, understøttelse af Dolby Atmos, DTS:X og kan desuden bruge alle højttalerne til at afspille musik i surround – ideelt, når du spiller op til fest i stuen.

En anden nyhed blandt soundbars er Samsung HW-S710D, en lillebror til designermodellen S810, som vi testede tidligere. Denne slanke model vil helt sikkert blive en populær tilføjelse til The Frame og andre kompakte skærme.

Samsung HW-S710D soundbar. (Foto: Audun Hage)

Pris og tilgængelighed

Samsungs nye 2024-serie af TV’er og soundbarer begynder at rulle ud i butikkerne i begyndelsen af marts og frem gennem april/maj. Vi opdaterer med nordiske priser, efterhånden som de bliver offentliggjort. De første testeksemplarer er også på vej, så følg med på et site nær dig!

(Foto: Audun Hage)
Læs også LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film LG's OLED-TV er ifølge producenten selv den ideelle filmmakker. Nu har de skabt deres egen filmklub for OLED-entusiaster.
Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top