Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LG OLED: Det ultimative TV for filmfans?

LG's OLED-TV er ifølge producenten selv den ideelle filmmakker. Nu har de skabt deres egen filmklub for OLED-entusiaster.

Skrevet af / 19/02/2024 - 13:51
LG OLED: Det ultimative TV for filmfans?

Film er ikke længere noget, man kun forbinder med biografen, men snarere med TV og hjemmebiograf: Streamingtjenesternes popularitet har medført, at ikke kun serier, men også flere spillefilm nu får premiere direkte på TV-skærmen.

Dermed bliver det stadig vigtigere for filminstruktører og producenter at sikre, at det visuelle resultat så vidt muligt er tilpasset TV-skærmen.

Det er her, LG’s OLED-skærme kommer ind i billedet – bogstaveligt talt: Den sydkoreanske TV-producent hævder, at deres OLED-teknologi er den suverænt bedste til film, og flere i filmbranchen er enige.

For at kaste ekstra glans over OLED-skærmenes filmiske egenskaber har producenten oprettet sin egen filmklub, LG OLED Movie Club Community, på Letterboxd. Her kan filmentusiaster udveksle erfaringer med film, de har set på LG OLED TV.

Filminstruktør Lee Sung Jin er begejstret for LG OLED. (Foto: LG)

LG OLED: Den bedste TV til film?

De seneste år har mange kræsne filmeksperter, instruktører og kolorister valgt LG OLED til deres projekter. En af dem er Lee Sung Jin, som står bag den prisvindende Netflix-serie BEEF.  I et interview for nylig udtrykker Jin sin beundring for LG OLED’s billedkvalitet med slående kontrast, ægte sortniveauer og præcist kalibrerede farver.

En anden person, der taler varmt for LG OLED, er koloristen Walter Volpatto, som står for colorgradingen af film som Green Book, Dunkirk og Star Wars: The Last Jedi. Han fortæller, at han bruger et LG OLED-TV som referenceskærm ved siden af sine professionelle studiemonitorer. Hovedårsagen skal være, at OLED-TV’et ligger tæt på monitorerne i billedkvalitet, men samtidig er meget større (77″) og derfor lettere at bruge i samarbejdet med klienterne.

Læs også De bedste OLED-TV'er Panasonic, Philips og Sony står klar på startlinjen med deres allermest toptrimmede OLED-TV'er. Hvem bliver vinderen?

Nye OLED TV’er på vej

På CES 2024 i januar afslørede LG årets nye OLED-TV’er, vi stiftede bl.a. bekendtskab med den nye topmodel G4, som er udstyret med et moderne MLA OLED-panel og en kraftfuld α (Alpha) 11-videoprocessor med AI-teknologi.

Den nye AI-processor siges at forbedre grafikydelsen med 70 procent og øge processeringshastigheden med 30 procent i forhold til forgængeren. Den bruger angiveligt kunstig intelligens til at analysere den stemning og de følelser, som filmskabere ønsker at fremkalde. Derudover vil den kunne skabe virtuel 11.1.2 surround sound fra TV’ets indbyggede højttalersystem.

De nyeste OLED-TV’er bruger præcis billedanalyse på pixelniveau til at gøre objekter og baggrunde skarpere gennem såkaldt AI-opskalering.

LG fremhæver også nye og forbedrede funktioner som Dolby Vision Filmmaker Mode. Den skal sikre et præcist HDR-billede, der er tro mod filmskaberens vision.

Berømte instruktører som Martin Scorsese taler varmt om Filmmaker Mode, som sikrer et præcist billede uden kunstige hjælpemidler.

LG’s 2024 OLED-skærme, herunder modeller som G4, C4 og B4, forventes at komme til Skandinavien i løbet af foråret.

Læs også LG kunne ikke lade være: Her er OLED M4, G4 og C4 De nye OLED-TV i M4-, G4- og C4-serien er allerede officielle.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top