Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2024: LG afslører nye OLED-TV’er

De nye OLED-TV i M4-, G4- og C4-serien er allerede officielle.

Skrevet af / 03/01/2024 - 12:40
CES 2024: LG afslører nye OLED-TV’er

LG Electronics fremviser traditionelt årets TV-nyheder under CES 2024. Sydkoreanerne er dog kendt for at være lidt hurtige på aftrækkeren, så de afslører den seneste 2024-generation af deres OLED-TV nu – en uge før kick-off.

De nye M4-, G4- og C4-serier af OLED-TV er efterfølgerne til de respektive 2023-modelserier. Skærmstørrelsen går helt op til 97 tommer!

LG 2024 OLED-TV’er

Den største nyhed i 2024 er, at LG introducerer en (angiveligt) stærkt forbedret videoprocessor: Den nye α (Alpha) 11 AI-processor er blevet udviklet af LG specifikt til OLED-TV’er. Den vil blive brugt i topmodellerne LG SIGNATURE OLED M4 og LG OLED G4. Den lover blandt andet en 70% forbedring af den grafiske ydeevne og 30% hurtigere billedbehandling sammenlignet med sin forgænger α9.

Interessante funktioner omfatter opgraderet opskalering, som bruger præcis billedanalyse på pixelniveau til at gøre objekter og baggrunde skarpere. Processoren bruger maskinlæring/kunstig intelligens til at analysere og vurdere, hvilke objekter der skal behandles og hvordan – alt sammen for at give en klarere og mere levende seeroplevelse. Skærmene har også Dynamic Tone Mapping Pro, som finjusterer lysstyrke og kontrast ved at analysere små variationer i billedet.

LG OLED M4. (Foto: LG Electronics)

LG Signature OLED M4, OLED G4 og C4

LG’s M4 trådløse OLED-TV er flagskibsmodellen i Signature-serien for 2024. Det fås nu i en ny skærmstørrelse på 65 tommer, ud over 77, 83 og 97 tommer. Den trådløse Zero Connect Box overfører lyd/video trådløst til skærmene, uden at der er behov for et HDMI-kabel. Teknologien blev første gang introduceret på M3-modellen sidste år.

Både M4- og G4-modellerne bruger LG’s MLA OLED-panel med ekstra køling og højere lysstyrke. Den mere prisvenlige C4-model (efterfølgeren til 2023-modellen C3) må stadig klare sig uden MLA-teknologi og bruger den noget enklere α9-videoprocessor. Alle de nævnte modeller understøtter HDMI 2.1 på alle indgange.

Topmodellerne har også AI Sound Pro, som kan simulere op til 11.1.2-surroundlyd, mens WOWCAST og WOW Orchestra giver trådløs integration med LG’s nye soundbars. 2024-modellerne understøtter også smart home-standarden Matter samt Apple AirPlay og Google Chromecast.

Læs også Nu kommer LG også med 98-tommer TV Lancering af nye store LCD-skærme med 8K- og 4K-opløsning.
Læs også LG afslører nye soundbars Slank vægudsmykning eller fed Atmos-surround? LG lader dig træffe valget selv.

Understøtter 4K/144Hz videosignaler

Som tidligere annonceret understøtter LG-skærme nu videoformater op til 4K 144Hz, hvilket primært vil appellere til hardcore gamere. LG’s OLED-TV har et solidt ry i gamingverdenen takket være et væld af funktioner og fordele. Disse omfatter menuindstillingen Game Optimizer, hvor du nemt kan optimere til forskellige spilgenrer, og understøttelse af NVIDIA G-SYNC® og AMD FreeSync VRR.

Læs også LG's nye OLED-tv kan blive endnu mere gaming-venlige Her er, hvad rygterne indtil videre fortæller os om LG's nye C4- og G4-modeller.
Læs også Blandt årets opfindelser Sony RX 100 er af Time Magazine kåret til en af årets bedste opfindelser. Her er grunden:

Ny brugergrænseflade: webOS 24.

LG lover også, at den nye webOS 24-brugergrænseflade vil give brugeroplevelsen et markant løft. Den nyeste version af webOS giver dig mulighed for at oprette op til 10 individuelle brugerprofiler med tilpassede indstillinger, startskærm og præferencer – herunder dine foretrukne billedindstillinger. I nogle lande vil TV’et endda kunne genkende brugerens stemme og skifte til den korrekte profil.

Som tidligere annonceret lover LG også at holde brugergrænsefladen opdateret de næste fem år. Denne opgradering vil også gælde for udvalgte modeller fra 2022 og 2023.

Styrket af et klasseledende OLED-TV og en imponerende QNED-serie fortsætter LG med at hævde sin dominans på premium-TV-markedet med (…) et fremragende udvalg af indhold og tjenester, der er tilgængelige på virksomhedens webOS smart TV-platform”, siger Park Hyoung-sei, præsident for LG Home Entertainment.

LG’s 2024 OLED TV-modeller vil blive vist frem under CES 2024 i næste uge. Vi ser frem til at se nærmere på dem i Las Vegas!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

0
Lyd & Billede
Scroll to Top