Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2024: LG lancerer nye QNED-TV’er

Lancering af nye store LCD-skærme med 8K- og 4K-opløsning.

Skrevet af / 28/12/2023 - 12:47
CES 2024: LG lancerer nye QNED-TV’er

LG Electronics viser årets TV-nyheder på CES 2024 i januar sammen med en række andre TV-producenter. Men indtil da holder de os varme med store og små annonceringer, og dagens lancering er bogstaveligt talt blandt de større.

Den sydkoreanske producent har netop løftet sløret for 2024-generationen af sine QNED LCD- og Mini LED-TV, hvor skærmstørrelsen går helt op til 98 tommer (QNED85T)! LG følger dermed efter blandt andre Hisense, Samsung og TCL, som også tilbyder enorme LCD-skærme.

LG 2024 QNED TV’er

De nye TV’er bruger LG’s Quantum Dot- og NanoCell LCD-paneler til at give en skarp og levende billedkvalitet. QNED Mini LED-TV’erne i serierne QNED99T (8K) og QNED90T bruger MiniLED-bagbelysning med Precision Dimming-teknologi, mens QNED85T og QNED80T har LED-lys med lokal dæmpning for kraftig kontrast og lysstyrke.

Alle QNED-modeller er drevet af den nyeste α8 AI-processor, som har en række værktøjer til at forbedre billedkvaliteten. AI Picture Pro-funktionen bruger maskinlæring til at forbedre skarpheden og detaljerne i billederne: Den kan f.eks. aflæse forskellen mellem ansigter, objekter og baggrunde og justere billedbehandlingen derefter. Samtidig optimerer Dynamic Tone Mapping Pro HDR-gengivelsen i realtid.

Topmodellerne har også AI Sound Pro, der kan simulere op til 9.1.2-surroundlyd, mens WOW Orchestra sikrer bedre integration med LG’s nye soundbars.

Læs også LG afslører nye soundbars Slank vægudsmykning eller fed Atmos-surround? LG lader dig træffe valget selv.

Nyt webOS

De nye QNED-modeller er naturligvis blevet opdateret med den nyeste version af smart-TV-brugergrænsefladen webO24, som gør det muligt for flere brugere at oprette individuelle, password-beskyttede profiler til personlige indstillinger. I nogle lande (USA og Korea til at begynde med) kan din stemme identificere dig ved hjælp af fjernbetjeningens indbyggede mikrofon.

Den nyeste version af WebOS har et “Dynamic Q Card”, som kan kategoriseres og give hurtigere adgang til forskellige sports-, spil- og underholdningstjenester. Derudover understøtter TV’erne både Apple AirPlay og Chromecast, så du kan afspille indhold fra iPhone og Android-mobiler.

Lover opdateringer i fem år

I forbindelse med lanceringen meddeler LG også, at de lover at holde de nye modeller opdaterede i op til fem år. Det betyder, at modellerne vil fortsætte med at modtage softwareopdateringer i fem år (fra webOS24 til webOS28). Dette vil helt sikkert have nogle begrænsninger med hensyn til hardware, men vil sikre, at TV’et forbliver opdateret med de vigtigste funktioner. Denne service vil angiveligt også gælde for nogle 2022-modeller.

LG 2024 LG QNED TV-serien tager seeroplevelsen til et helt nyt niveau med en avanceret processor, der muliggør enestående audiovisuelle oplevelser på tværs af forskellige skærmstørrelser, samtidig med at den giver en personlig brugeroplevelse, der er skræddersyet til livsstil og præferencer,” siger Baik Seon-pill fra LG Home Entertainment i en pressemeddelelse. “Vi er fortsat engagerede i at levere en enestående kundeoplevelse og trækker på vores årelange ekspertise med webOS.”

LG’s 2024 QNED TV-modeller vil blive præsenteret på CES 2024. Vi ser frem til at tage et nærmere kig på dem i Las Vegas!

Læs også Den første og vigtigste tech-begivenhed i det nye år åbner snart Teknologiåret 2024 skydes i gang i Las Vegas - Lyd & Billede er selvfølgelig med.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Apple TV med tvOS 18 får understøttelse af 21:9-format

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Scroll to Top